Whoa Spotlight: 99 minnesvärda ögonblick!

Dags för Whoa att skriva historia! Eller i alla fall skriva om den. Från och med idag och ett antal månader framåt ska vi lista 99 av de ögonblick inom hiphopens historia som vi tycker är mest minnesvärda, eller som Ola sa:

”Vi listar rakt av de 99 intressantaste, mest betydelsefulla, roligaste, mest tragiska, coolaste, fetaste händelserna genom hiphophistorien. Listan har ett svenskt perspektiv, alltså är det händelser som betytt nånting för oss i Sverige. Så självklart har 2Pac och Biggie sin plats på listan på samma sätt som Latin Kings och MBMA. Alla har berört Sverige på något sätt.”

Listan är gjord helt utan inbördes rankning, utan de 99 dyker upp allteftersom vi skriver klart – vi kanske inte får med allt, men vi ska försöka!

Med varje klipp, låt eller länk så kommer vi skriva en text med varför det är ett så viktigt ögonblick, så det blir inte bara en radda länkar utan förhoppningsvis nånting du gillar att läsa också. I morgon publiceras den första och du är för övrigt varmt välkommen att föreslå grejer till listan, du kanske slår ut någonting av det vi planerat att ta med!

Skriv gärna vad ni tycker om idén i den här tråden i Allmänt om Whoa: Bloggen: Whoa Spotlight – 99 minnesvärda ögonblick!

Läs mer: