Bakfylleångest

bakfyllaHar du också torr mun, är extremt känslig för ljus och ljud, lider av huvudvärk, utmattning, frossa och kräkningar? Då var du antagligen precis som jag och många andra i whoa-crew ute och svirade igår. Många uppskattar nog i dessa pinade stunder total tystnad, men de finns också de som gärna försöker sätta en stämning på sitt tillstånd med hjälp av musik.

TimbuktuThe botten is nådd

En väldigt självklar bakislåt som på ett perfekt vis sätter ord på all ångest som många känner dagen efter den där roliga partykvällen.

Atmosphere Sunshine

Fantastiskt avslappnad låt från Sad Clown Bad Summer Number 9. Låten ger förhoppningar om att allting kommer att blir bättre. Och den där känslan om att bli omhändertagen.

PetterUt och in på mig själv

Egentligen finns det fler låtar från Petters debutalbum som passar en bakfyllelista och ett ångestfyllt jag. Men visst känns det ofta som om man vänt ut och in på sig själv när man ligger där på lördagsmorgonen och bara vill någon helt annanstans?

CunninlynguistsMic Like A Memory

En låt som på något vis är ett skolexempel på vad en bakislåt innebär. Deacon öppnar låten med ”There was a time when i couldn´t fine energy. The only person that was filln’ me was Mrs. Hennesey”. En öppningsrad som är väldigt lätt att omtolka och ta till sig. En låt som helt enkelt öppnar upp och tillåter självömkan på maximal nivå.

Nujabes med Cise Starr och AkinFeather

Nujabes är en grymt förbisedd japansk producent. Låten Feather har en behaglig jazzig pianoslinga och avslappnad rap som får än att tänka på någonting helt annat. Att bara flyga bort för stunden som en fjäder i vinden.

Forumtråd: Bakfyllelåtar

Läs mer: