Lucka 7: Whoa-TV vi minns

I lucka nummer 7 tänkte vi passa på att lyfta fram Whoa-TV, ett uppskattat inslag här på Whoa. Vad passar egentligen bättre än att få dricka en kopp kaffe en lugn lördagsmorgon och få dyka ner i både äldre och nyare klipp? Under Whoas livstid har det spelats in mycket videomaterial. En del fick tyvärr aldrig se ljuset men det har ändå producerats ett stort antal kvalitativa filmklipp och intervjuer genom åren. Samtliga avsnitt av Whoa-TV och alla videopremiärer finns på Whoas YouTube-konto, WhoaCommunity, och kommer att finnas kvar i etern under överskådlig framtid.

Den första säsongen av Whoa-TV rullade igång under 2009 och är den mest rikstäckande säsongen där artister från stora delar av Sverige medverkar. Hela säsong 1 har ett tydligt fokus på musiken där vi får hänga med producenter och rappare, under inspelningssessions i studion och ute på videoinspelningar. En klar majoritet av alla klipp är inspelade och redigerade av Vigge från Digital Dirt. Vi har valt ut några guldkorn från säsongen. Hela säsong 1 finns som spellista här! Efter säsong 1 turades Viktor Ragnemar och Pontus Gustavsson om att vara bakom kameran. Se spellistorna för säsong 2 och säsong 3.

Whoa-TV S01E13: Redline Special – Masse & Stor

Whoa-TV S01E19: Pitepalt med Zacke

Whoa-TV S01E10: Allyawan & Kids on DMT

Whoa-TV S01E2: Marke och Öris spelar in på Hurricanes beat (se hur beatet skapades i Whoa-TV S01E1)

Whoa-TV S02E3: Stockholmssyndromet spelar osläppta låtar

Runt 2009-2010 visste ingen än hur stora Stockholmssyndromet skulle bli inom en snar framtid. Här blir vi inbjudna till Skizz kombinerade hem och studio och får se hur inspelningsprocessen går till, höra då osläppta låtar och ta del av några sanningens ord. Klippet gör att man suktar efter nytt material från duon.

Whoa-TV S02E06: Vuxenmuffins med George Kaplan & Marke

George Kaplan tar oss med hem till Marke i Malmö för att baka och rappa. Ett av de mest sedda och diskuterade avsnitten i Whoa-TV:s historia.

Whoa-TV S02E07: Hemma hos Rapper Ted

Följ med hem till Rapper Ted i Jakobsberg och diska, drick vin, kolla in ungkarlslyan och snacka mängder med skit. Rapper Ted tar väl hand om sina gäster och framstår som en väldigt sympatiskt snubbe. Att ingen från de etablerade TV-kanalerna gett honom ett eget program är ännu en gåta.

Whoa-TV S03E03: Thomas Rusiak & Peewee (+ hemligt gäst)

Ett avsnitt i tre delar där vi får följa med hem till Thomas Rusiak och bli bjudna på den mytomspunna grytan Pee & Ru Stew. Lagom till att maten är klar dyker en hemlig gäst upp och bjuder på glass. Skönt snack, maten ser ut att ha blivit god och som sig bör slinker det ner en del vin under tiden.

Whoa-TV S03E08: The O-Zone Battles: Uptown Edition

Den svenska battlescenen verkar ha klingat av det senaste året. När den var som allra störst och Skånebaserade The O-Zone Battles arrangerade Uptown Edition i Uppsala var Whoa självklart på plats för att fånga eventet på film. Ambitiöst avsnitt i tre delar där intervjuer med en rad kända ansikten varvas med stämningsbilder.

Förutom de längre avsnitten har ett stort antal videor premiärvisats hos Whoa genom åren. Samtliga videopremiärer hittar du här! Nedan finner du ett kort urval.

Sjukstugan – Frånvarande/Närvarande

Carlito ft. Aki & Jacco – Babylon brinner

DC - Jojae

Johan Alander – Tjena syrran

Castor P – Min stad

Mohammed Ali – Porten

LabyrintFingrarna i luften

Läs mer: