SVT-dokumentärerna ”Svensk hiphop har aldrig varit hetare” & ”Musik special – Bröderna Salazar”

The Salazar Brothers

På kort tid har det dykt upp två mycket sevärda dokumentärer från Sveriges Television. En som slår fast hur stark och betydelsefull svensk hiphop är år 2013 och en där vi får möta The Salazar Brothers, trion som legat bakom många av framgångarna för genren. Mycket trevligt, tycker vi på Whoa.nu!

Svensk hiphop har aldrig varit hetare än nu. De största artisterna har listettor och miljontals Youtube-träffar. Men vad är det för bild av Sverige svensk hiphop tecknar? Kobra träffar Kartellen som gått från att vara landets mest hatade band till omkramade samhällsskildrare. Vi gör ett studiebesök i legendariska Redline-studion med bröderna Salazar, Linda Pira och Aki. Lilla Namo ifrågasätter den stereotypa bilden av svensk hiphop och rapparen Johan Alander utmanar samma bild med ett norrlandsperspektiv och sin djupt personliga berättelse om en uppväxt med våld och missbruk.

Klicka här för att se Svensk hiphop har aldrig varit hetare (28 minuter lång)

Under 90-talet var Chepe och Salla Salazar aktuella i Sveriges mest inflytelserika hiphop-grupp, The Latin Kings. Nästan tjugo år senare driver de tillsammans med Masse Salazar eget skivbolag och producerar musik åt några av Sveriges största hiphop-talanger. Nu sänder SVT en dokumentär om bröderna.

Klicka här för att se Musik special – Bröderna Salazar (58 minuter lång)

Läs mer: