Kulturhuset Cyklopen i Sthlm återinvigs 21/9

Cyklopen

Föreningen Kulturkampanjen, eller Kulturmassakern, som de kallade sig i samband med ockupationen av SVT-huset på Östermalm i Stockholm år 2003, har trots motstånd från främlingsfientliga krafter, segdragen byråkrati och motarbetande politiker fortsatt att kämpa för ett fritt kulturhus i huvudstaden. Ett kulturhus fyllt av gemenskap och kreativitet, där drömmar har någonstans att bo och den oberoende kulturen kan verka.

Efter att deras tidigare lokaler blivit nedbrända (vi snackar anlagda bränder) vid Universitetet och i Högdalen ser det nu äntligen ut som att arbetet med den nya lokalen i Högdalen är klart. Det tog tre somrar men tack vare flera ideella eldsjälar nalkas det nu invigning den 21:a september. Cyklopen har rest sig ur askan!

Vi på Whoa är imponerade av detta projekt och vill därför tipsa alla som bor i närområdet att kolla in Cyklopen. Och ni som inte bor i närheten kanske kan låta er inspireras? Det känns trots allt viktigt med en kulturell mötesplats för konstnärer, musiker m.fl. fri från inblandning av politiker och kommersiella intressen. Missa t.ex. inte deras lagliga graffitivägg!

Nya Cyklopen i SR Metropol 5 september
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=5637603

ABC-nyheterna om nya Cyklopen augusti 2013

Film inför byggandet av nya Cyklopen

Inslag om Cyklopen 2007 (innan det brändes ned 2008)

Relaterade länkar och information:
http://www.cyklopen.se/
Facebook-eventet för invigningen

Forum: Kulturhuset Cyklopen i Sthlm återinvigs 21/9

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Kulturhuset Cyklopen i Sthlm återinvigs 21/9 för att kommentera!