”En kärleksattack på svensk hiphop” flyttar från Radiohuset till Fryshuset

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

2007 körde En kärleksattack på svensk hiphop igång i Sveriges radio och sedan dess har ingenting varit sig likt. Programledaren Ametist Azordegan har med hårt jobb och stor drivkraft skapat ett forum för svensk hiphop i etern, som vuxit för varje år. Vi som arbetar med Whoa har varit inbjudna flera gånger och mer eller mindre hela Sveriges hiphopscen har på något hörn gjort avtryck med sin närvaro sedan starten.

Igår kom den stora nyheten att En kärleksattack på svensk hiphop flyttar ut från studion i Radiohuset och istället börjar sända live från Fryshuset i Stockholm. Samma Fryshuset som format artister som Rickard Bizzi, Sebbe Staxx, Jazzy Julle, Penga’ Per, Näääk, Linda Pira, Adam Kanyama m.fl. och som varit den självklara mötesplatsen i huvudstaden för ungdomskulturer och sociala projekt sedan starten 1984. Tanken är att förflytta den intima och lediga känslan från den lilla radiostudion till det större publika. Att bygga ett ”vardagsrum” på Fryshuset där betydligt fler kan rymmas för att följa programmet live.

Den första sändningen på Fryshuset är torsdagen den 19 september mellan 17.00-19.00 och därefter fortsätter programmet att sändas samma tid och dag varje vecka. Som vanligt sänds En kärleksattack på svensk hiphop i Sveriges Radios Stockholmskanal Metropol 93,8, på webben samt i appen Sveriges Radio Play.

Du har väl för övrigt inte missat Whoa-TV-avsnittet där vi besökte Fryshusets raplinje? Kolla in det nedan om du fortfarande sover på det.

Läs mer: