30 tavlor av Pär Öhman: ”Svensk Hiphop – En hyllning”

Ison & Fille Pär "SlumpArt" Öhman http://www.slumpart.se/

Ison & Fille av Pär ”SlumpArt” Öhman

I mitten av juni 2012 ägde ett vernissage rum på Lava – Kulturhuset i Stockholm – och utställningens fokus var svensk hiphop. Konstnären Pär ”SlumpArt” Öhman hade sedan slutet av 2011 jobbat med utställningen och lagt ner otaliga timmar med skalpell och papper. Sammanlagt 30 tavlor gjorda med stenciler och sprayfärg, som porträtterar svenska rappare som bland andra Timbuktu, Mohammed Ali, Labyrint, Näääk, Penga’ Per, Sebbe Staxx och The Salazar Brothers.

Vi på Whoa.nu har fått Pär Öhmans godkännande att publicera bilderna på tavlorna. Hoppas ni gillar dem lika mycket som vi gör!

Vill du komma i kontakt med Pär? Du når honom i så fall på http://www.slumpart.se/

Pär ”SlumpArt” Öhman: ”Svensk Hiphop – En hyllning” (klicka på bilderna)

Forum: 30 tavlar av Pär Öhman: "Svensk Hiphop – En hyllning"

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-08-13 20:21
Alltså holy fucking christ detta var det snyggaste jag sett! Peshi och Näääk var de enda jag efter en snabbtitt inte tyckte var helt hundra. Men jävlar alltså, vad går dessa på? Lazze var lite konstig också, men han kanske brukar se ut så? :P
2013-08-14 11:07
Jag tror Lazee alltid ser ut sådär, haha.
2013-08-14 16:13
Alltså ärligt talat, en illustrator-vektorisering/ett avritat photoshopfilter är ingen mutherfknckcng tavla.

jag vet att hiphoppare av nån anledning gillar såna här siluetttavlor men även om man tydligen inte kan förvänta sig att någon ska rita av på frihand längre så kan man väl i alla fall förvänta sig att dom kalkylerar av med penna och papper.
2013-08-14 18:31
Haha, konstnär...
2013-08-14 23:16
Fortsätt kritisera dumma jävlar. Att "dumförklara" den här konstformen i ett forum som lägger fokus på musik som i grunden är baserat på loopar och samples, "kollage musik" är... tja.. Kanske finns en anledning till att rappare gillar dessa "Silhuett" tavlor?

Eller så kan vi ringa Just Blaze och be han spela om alla kör-samplingar på ett piano innan han släpper sina låtar, blir säkert svinfett.

Låt snubben arbeta hur fan han vill, de är resultatet som räknas och de flesta var tunga.
2013-08-15 10:53
Även om det kanske inte är så mycket skapande i bilden då Pär inte verkar ha ändrat något med porträtten så är det förbannat pilligt att göra stenciler.

Jag hade velat se att det hände något mer i tavlorna än den tråkiga bakgrunden och porträtten som är vectorerade rakt av.
2013-08-16 8:37
Schri: Jag kallar inte en kid med datormic och snott beat från nätet för MC lika lite som jag kallar en kid med skrivare och nedladdat Illustrator för konstnär.

De här tavlorna kanske tog tid att skära ut och klistra ihop, men en person som klipper och klistrar är nödvändigtvis inte en konstnär.

Jag har använt vektoriserade bilder som skisser när jag målat med sprayfärg på väggar och jag går inte runt och kallar mig för konstnär för det, även om det är mycket mer konst än det här dravlet.

2013-08-16 10:36
Nu pratade jag kanske mer om själva skapandeprocessen och inte sessions i audioforumet.

Btw, vad har kvalité av mikrofon och snott beat med emceeing att göra? Sist jag kikade så var den biten producentens uppgift. Hade kunnat köpa referensen om den gällde en kille som körde någon annans texter.

I min värld är man lika mycket MC varesig man har skapat beatet själv, snott en instrumental eller samarbetat med en producent - Det har ingenting med "emceeing" att göra.
2013-08-16 10:39
Isåfall skulle jag hellre likna detta vid en remix.
2013-08-16 12:00
Om det är konst (vilket jag är osäker på) så är det värsta sortens hötorgskonst. Det är popkonstens estetik helt strippad från popkonstens ide, filosofi och provokativa element. Kanske är det sämre än hötorgskonsten, att göra en bra 'gråtande barn' eller sjömanstavla kräver ändå ett visst tekniskt kunnande, här är det till större delen överlämnat till ett datorprogram.
2013-08-16 12:04
Tycker ni fokuserar på fel saker, såg ni inte att han hade gjort en bild på PengaPer?

/Haterscrew
2013-08-16 12:09
Dr.Octagon

OT men är väl bara skillsen som avgör hur fet en rappare är... Inte kontakter med proddare, tillgång till studio etc. Finns dudes som aldrig spelat in någonting men ändå kan äga ett rum på beställning
2013-08-16 13:28
VRGNHNS skrev:
Tycker ni fokuserar på fel saker, såg ni inte att han hade gjort en bild på PengaPer?

/Haterscrew
2013-08-17 12:32
Ok, mitt exempel var en idiot. Men ni fattar ändå poängen jag försökte komma fram till. KurtRussel förklarade det mycket bättre :)

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till 30 tavlar av Pär Öhman: "Svensk Hiphop – En hyllning" för att kommentera!