Svensk hiphop på Klubb Yes!

8828_147770631229_560866229_3201736_6951316_nFör ett år sedan presenterade Ametist i samarbete med Klubb Yes! en lineup bestående av svensk hiphops framtidslöften. Under det följande året blev de artisterna uppmärksammade av svenska medier, kritikerrosade av musikjournalister landet runt, och bokade till spelningar på Hultsfred och Sveriges Television. Nu är det dags att ännu en gång använda fingertoppskänslan och lyfta fram de hon tror lite extra på, nämligen Labyrint, Näääk, Mohammed Ali, Zacke, SafehouseStaff (Nimo Cheebs, Mackan, Rahbalder, 6ex5emman)

Labyrint - Debutsingeln Vår betong lades upp för nedladdning på nätet i början av året. På nolltid hördes låten ur var och varannan mp3-spelare. När musikvideon laddades upp på Youtube fick den ca 300.000 views på bara någon vecka. Idag har videon setts cirka en miljon gånger och gruppen har ett skivbolag i ryggen. Labyrint utgör en av vår tids största underground-fenomen, efterfrågan är stor.

Näääk, Nimo Cheebs, Mackish, 6ex5emman, RahBalder och DJ Kojak är The Safe House Staff - De har alltid gått sin egen väg och struntat i etablissemangets regler. Safehousestaff är riktiga underhållare, gamla rävar inom svensk hiphop och är svensk hiphops verkliga innovatörer. Safehousestaff har tagit en skopa Skweee, de blandar genrer, slänger i lite av landets bästa rap och avslutar med den tyngsta basen du hört på länge. Näääk är den som det alltid snackas om och en av de tydligaste karaktärerna inom svensk hiphop. Låttexterna rör sig oftast kring hans vardag och livsstil, hans flow är karaktärisktisk, hans rap är slingrande och stilen charmigt slug. Näääks plats inom svensk hiphop är säker.

Zacke - Ett av svensk hiphops nya stjärnskott som kännetecknas av sina fyndiga och samhällskritiska texter och lekfulla tydliga rullande rap. Zacke har gång på gång imponerat etablerade svenska musiker och är en artist som nog kommer vara en del av arenan i framtiden.

Mohammed Ali - Debutalbum fick fyror och femmor av recencenter landet runt tidigare i år. På melodiska beats levererar duon vardagsrealism som kliver rätt in i hjärtat på alla oavsett ålder eller bakgrund. Tuffa killar hyllar det jämsides med din mormor. Mohammed Ali levererar kvalitativ svensk hiphop och duons scenshow är något du bara måste se.

Lördag 10 oktober 2009.
Mosebacke Etablissement
Klockan 21.00 till 02.00.
Ålder 20. Förköp 100 kronor, i dörren 130 kronor.
Förköp på Sneakersnstuff, Södermalm eller på www.mosebacke.se
Mer info på www.iloveyes.se

Forumtråd: Få biljetter! Näääk – Labyrint – Mohammed Ali- Zacke – SafehouseStaff

Få biljetter! Näääk – Labyrint – Mohammed Ali- Zacke – SafehouseStaff

Läs mer: