Den produktive Organismen

Organismen

Med ena handen rattar han den relativt nystartade etiketten Ledighetsmaskinen, medan den andra fortfarande håller stadigt om micken. Svensk hiphops gudfader – Organismen – har visserligen inte släppt ifrån sig något större projekt på ett tag, men enskilda låtsläpp sprutar vulkanmässigt ut ur maskinen med det motsägelsefulla namnet.

Vissa av låtarna har vi skrivit om på bloggen tidigare, medan vissa fallit mellan solstolarna. Här kommer hursomhelst de låtar Organismen släppt på sistone, från april tills nu.

Vi får heller inte glömma att han gästat ett par låtar på sistone, med sina mångåriga rapkollegor Öris och Peshi:

Som ni ser hade låtarna räckt till en EP, kanske till och med ett kortare album. Antingen har Herr Ågren tagit ett nytt grepp om musikdistributionen eller så ligger det ett långkok i köket som föregås av en hel avsmakningsmeny med aptitretare. Det lär tiden utvisa. Den som vill hålla stenkoll på Organismens släpp rekommenderas att prenumerera på spellistan Johan ”Organismen” Hellqvist på Spotify – den uppdateras ständigt när något nytt blir färdigt i fabriken.

Och som vanligt bör du som iTunes-användare inte glömma att klicka dig in och köpa de låtar du tycker är bra. 12 spänn per låt är väl rimligt för att stödja en kulturarbetare? Här är Organismens katalog på iTunes.

Forum: Whoa rekommenderar: Den produktive Organismen

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-07-25 12:56
Strategisk också, klick=pengar med spotify. Glad att internet till slut gynnat svensk hiphop. Som konsument mindre glad då jag bara vill pröjsa för någonting "fysiskt", så jag verkligen har musiken.
2013-07-26 8:24
boooring.. "ringer bara när jag är full" är enda som är ens lite bra
2013-07-29 12:13
agche

Hejar på förlorarna är en av de bästa låtarna Organismen gjort

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa rekommenderar: Den produktive Organismen för att kommentera!