Mixtape: Finns det gäris?

firstup.semix001_finnsdetg_ris_front_600_firstup.se

Det snackas ofta om att de kvinnliga musikerna inte får tillräckligt med uppmärksamhet och erkännande inom den svenska hiphopsfären. Tyvärr får man nog säga att det ligger någonting i det. Trots att vi i Sverige stolt proklamerar att vi är världens mest jämställda land så sätter vi gärna epitetet kvinnlig rappare eller kvinnlig producent när vi ska beskriva dessa talanger och alldeles för ofta får de inte den shine de faktiskt förtjänar.

Men om man bara skrapar lite på ytan så öppnar sig en värld fylld av talang. För att göra det så enkelt som möjligt för oss andra har den eminenta musiksidan First Up! satt ihop mixtapet Finns det gäris? för att lyfta fram dem som så ofta förbises. På mixtapet hörs bland annat Syster Sol, Serengeti, Silvana Imam, Cleo, Little Jinder och Elliphant, för att nämna några och allt är kompletterat med nödvändiga länkar för att du ska kunna fortsätta din upptäcktsfärd. Fullständig tracklist och credits hittar du här!

First Up! uppmanar oss att lyssna på musiken, ladda ner den, stödja den ekonomiskt om man vill men framförallt att vi ska sprida ordet vidare. Det här är ett viktigt mixtape som rekommenderas varmt!


Relaterade länkar:

First Up på Twitter
First Up på Facebook
First Up på Instagram

www.FirstUp.se

Forum: [Audio] Mixtape: Finns det gäris?

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-06-05 17:24
Sweet

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Mixtape: Finns det gäris? för att kommentera!