Looptroop Rockers släpper ny singel och album på svenska

Looptroop Rockers - Hårt mot hårt

Ken Ring, Blues, Petter, Ayo, Feven, Melinda Wrede, Latin Kings, D6AA, Retarderat Eleverade, Ungdumshälsan, MBMA, Looptroop, Deetah, Timbuktu, Ison & Fille, Paragon, Thomas Rusiak, Fjärde Världen, Fattaru, Advance Patrol, Lilleman, Blacknuss, Afasi & Filthy … listan kan göras lång. Många var de namn som nådde framgångar under början av 2000-talet och som tillsammans tog svensk hiphop till en ny nivå vad gäller både kvalitet och popularitet.

Rap på svenska, som länge varit otänkbart för många rappare, blev efter Petters Mitt sjätte sinne istället något utmanande, fräscht och spännande. Det började experimenteras med rim, flows och tänjas på gränserna. Ingenting var längre omöjligt. På naturlig väg var det därför också någonstans här, i svallvågorna av svensk hiphops uppvaknande, som ett löst sammansatt kollektiv av rappare och producenter bestående av bland annat Timbuktu, Organism 12, Leo Ruckman, Pst/Q, Kekke Kucha och Looptroop, bildade gruppen Sedlighetsroteln.

Sedlighetsroteln var speciella på många sätt. Till att börja med var de lite av en supergrupp på den svenska hiphopscenen, vars motsvarighet idag kanske närmast skulle kunna vara Det blå skåpet. Deras provokativa texter mötte även stor kritik. Framförallt för låten Ring snuten, som till och med anmäldes till Granskningsnämnden för radio och tv efter att ha spelats i P3. Sedlighetsroteln var sist men inte minst ett nytt, rejält sammanhang vad gäller rap på svenska från Promoe, Supreme och CosM.I.C. i Looptroop, som tidigare bara hade hörts på modersmålet på Punx Not Dead samt samlingsskivan Diggin in the Swedish Underground. Två EPs, Ring snuten! (2000) respektive Släpp fångarna loss! (2001), hann se dagens ljus innan Sedlighetsroteln ”tystnade” och medlemmarna fortsatte på var sitt håll med sina andra projekt.

Nu är året 2013 och mycket har hänt under de tretton åren som passerat. Timbuktu har gått från underground till folkkär popartist, MBMA har inte släppt något som grupp på en evighet och Promoe tog sig på egen hand in i de svenska vardagsrummen med ett soloprojekt på, just precis, svenska. Looptroop Rockers har emellertid fortsatt att göra sin grej och kan idag blicka tillbaka på över 14 album sinsemellan som grupp och soloartister.

Av den anledningen känns 1:a maj, arbetarrörelsens internationella högtidsdag, ovanligt spännande i år. Det är nämligen då som Looptroop Rockers släpper sin första fullängdare på svenska, vid namnet Mitt hjärta är en bomb. Visserligen inte en comeback från Sedlighetsroteln, men likväl ett spännande initiativ som utan tvekan har potential att röra om ordentligt i grytan igen. Gäster som Timbuktu, Kapten Röd, José Gonzalez, Cleo, Lilla Namo och Seinabo Sey, kommer att finnas med på plattan och det första smakprovet är redan släppt.

Vad tror du? Kolla in videon till Looptroops nya singel Hårt mot hårt, med alltid övertygande Cleo (från kollektivet Femtastic), här nedanför.

Relaterade länkar och information:
www.looptrooprockers.com

Forum: [Audio] Looptroop ft. Cleo - Hårt mot hårt

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-03-13 18:34
Lät helt okej, beatet var annorlunda. Känns som den kommer växa. Är det Embee som producerat låten/hela skivan?
2013-03-13 18:47
OOh vilket vimsigt beat. svårt att digga för min del iaf =/
2013-03-13 19:23
Fyfan vad trist. Tror det börjar bli dags att lägga mickarna på hyllan nu för västerås grabbarna...
2013-03-13 20:35
Aaah, fast har man följt deras plattor.. Jag hade väntat mig detta soundet! Och jag gillar det. Det låter som en svensk "On repeat" och jag tror att plattan kommer vara tvärfet. SEN kanske dom ska lägga micen, men det är nog ett tag kvar. Sen är det la asfett att dom kör på svenska? Just för sakens skull, det känns skoj liksom.
2013-03-14 11:35
Jag hade höga förväntningar på denna låten, men måste säga att jag blev besviken. Mest på refrängen, Looptrop brukar vara excellenta på refränger, även Cleo, men denna känns bara inte i kroppen.
2013-03-14 14:27
Detta var skumt som satan.
2013-03-14 22:59
Ååååååh va jag hade velat ha den här skivan för 10 år sen.
2013-03-15 9:55
Fet låt! tycker att cleo mördar med de där jin&jang shitet!
2013-03-15 10:50
Det här var ju ingen höjdare
2013-03-15 13:20
efter att lyssnat en minut in i låten kan jag bara säga att jag tycker det var synd att den svenska skivan kom typ 10 år för sent
2013-03-15 17:35
Me like :) Man blev lite rädd efter att ha först läst kommentarerna men jag blev positivt överraskad!
2013-03-15 22:45
Videon ligger ute på tuben nu :-)
2013-03-16 0:04
Haha galet beat ju, refrängen e tung den med.
2013-03-16 10:41
med en riktig refräng hade detta kunna bli en sjukt fet och uppskattad låt, nu blir det svårt tyvärr.
Dock riktigt bra verser osv
2013-03-16 11:06
Både refrängen och beatet är skitbra. Däremot funkar dom inte alls med verserna. Försent looptroop, försent.
2013-03-16 12:39
Sätta hårt mot hårt som innebandy... Kommer inte springa till butiken
2013-03-17 10:44
VRGNHNS skrev:
Sätta hårt mot hårt som innebandy... Kommer inte springa till butiken


Dafuq snackaru om, lyssnar du med döv-örat eller?
"Sätta hårt mot hårt" kommer ifrån Kapten Röd - En miljon nollor.

"Ska han svälja sin stolthet, vara trevlig och gå
Eller sätta hårt mot hårt, som innebär att avfyra stål"

2013-03-17 11:58
Nu kommer du dock alltid höra innebandy

2013-04-09 17:40
Innebandy:


Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Looptroop ft. Cleo - Hårt mot hårt för att kommentera!