EP-recension: Som Fan – Som in i Helvete

SIIH

Den spännande konstellationen Som Fan – bestående av Sexfemman, Nomad och Ezzofresh – släppte sin självbetitlade debut-EP förra våren. Nu är de tillbaka med uppföljaren Som in i Helvete EP.

Det är fem starka, jämna låtar vi har att göra med, och precis som innan ligger fokuset på minimalistiska beats med oväntade samplingar. Det går hand i hand med texterna som också kan beskrivas som minimalistiska: Nomad och Sexfemman svävar inte iväg i onödan utan koncentrerar sig på att hålla nästan autistiskt röda trådar i låtarna. Vi bjuds på den bitska samtidskommentaren Gate, namedroppar-balladen Slick Rick, pessimistiska reseskildringar i Trippen och får även stifta bekantskap med Johnny. Givetvis är också hitten Kul med, som många andra artister i landet bör inspireras av för att helt enkelt bli lite mer kul.

I och med att debut-EP:n var bra Som Fan är det såklart extra roligt att uppföljaren också gör skäl för sitt namn: den är faktiskt bra Som in i Helvete.

 

(Som in i Helvete EP släpps imorgon, onsdagen 27 februari.)

Forum: EP-recension: Som Fan - Som in i Helvete

Läs mer:

Kommentarer

   

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till EP-recension: Som Fan - Som in i Helvete för att kommentera!