Festen fortsätter i Musikguiden på P3

Fattaru

Festen fortsätter är dokumentärserien om svensk popmusik på 2000-talet av Billy Rimgard,Agnes-Lo Åkerlind och David Silva. I de två första avsnitten får vi som lyssnare avhandlat ämnen som den nya DIY-epok som möjliggjorts av billigare teknik samt internets påverkan på svensk musik. Två fenomen som kanske påverkat hiphopen mer än någon annan musikgenre. I första avsnittet får lyssnaren höra Mackan från Fattaru berätta om sin grupps utveckling från album på bolag till singlar helt fria från storbolag. I andra avsnittet hörs både Sebbe Staxx från Kartellen och Salla från TSB för att sedan avslutas av Timbuktu som kommer dyka upp mer i avsnitt tre.

Vill ni ha en en snabb och kvalitativ genomgång av tio års musikhistoria nermalt i tio avsnitt av produktionsbolaget Munck och Musikguiden är detta ett program som vi verkligen kan tipsa om. Det finns både för stream via hemsidan och i en kortare podversion utan musik.

Festen fortsätter Del 1

Festen fortsätter Del 2 

Läs mer: