Intervju: Nimo om nya skivan ”Till slut”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Att Nimo (Nimo Cheebs) inte har släppt en egen skiva än är egentligen ganska egendomligt. Speciellt med tanke på hur länge han har varit ett namn på den svenska hiphopscenen. Få har nog missat hans mixtapes Brush från en annan mush och Brush från en annan mush vol 2, eller för den delen hans framträdanden tillsammans med Näääk. Men nu är det äntligen dags. Den 19 december släpper Nimo albumet Till slut där Står för min med Ison & Fille är den första singeln. Whoa har pratat med Nimo om skivan som snart släpps. Till slut.

Hur länge har du arbetat med skivan?
- Skivan har jag egentligen gjort om tre gånger. Jag började arbeta med den för flera år sen. Men låtarna har bytts ut med tiden. Låtarna jag gjorde för tre år sedan är inte med på denna skiva. De blev för gamla allt eftersom att tiden gick.

Varför har du ändrat dig flera gånger?
- Första gången var jag inte nöjd. Sen bytte jag label från Slangmusik till Universal. Så allt sköts upp. Och sen blev jag rastlös och ganska mätt på låtarna. Jag ville göra nya låtar, så då blev det nya låtar.

Har skivbolagsbytet påverkat din musik?
- Nej det har inte påverkat musiken. Det är bara etiketten som ändras. Jag arbetar fortfarande i Slangmusik-studion.

Vad händer med de gamla låtarna nu?
- De kommer släppas på olika mixtapes och b-sidor. Allt släpps till slut i samband med albumen.

Hur skiljer sig denna platta från tidigare släpp, Brush från en annan mush vol. 1 och 2?
- Inte så mycket egentligen. Det är fortfarande dagboksfasoner. Jag gör låtar om det jag känner för just den dagen. Det går ofta snabbare och blir bättre. Det är fett svårt att skriva om ett visst ämne, typ en låt om brudar. Men om det är på riktigt då blir det inte svårt. Så det är det konceptet. Jag ventilerar på låtarna.

Kan du berätta om albumnamnet “Till slut”?
- Under alla år, ända sedan vi släppte mixtapes och Mina Gangsters med Näääk, har folk frågat när skivan kommer. Så det har vägt ganska tungt på ryggen. Jag vill inte vara den som aldrig kommer med något nytt. Så det känns skönt att äntligen släppa.

Känner du dig lättad?
- Ja, absolut. Det känns som att ta examen, lite nervöst. Men man har lyckats.

Är du nöjd med resultatet?
- Ja, jag är nöjd. Lyssnade på den imorse, rakt igenom. Och jag är fan nöjd. Det jag ville få ut är med. Men jag är redan hungrig på nästa. Det ska inte gå år till nästa platta. Redan på måndag börjar jag om på nytt.

Hur känns det att släppa ett eget album och “stå på egna ben”?.
- Det har aldrig varit så viktigt att göra det helt själv, men det är viktigt att ha möjligheten. Jag har aldrig reflekterat över den grejen. Det känns najs, men är inget jag reflekterar över.

Kommer du turnera själv någonting eller blir det tillsammans med Näääk?
- Vi turnerar nu, och då spelar vi låtar från bådas skivor. Så vi blandar. Konceptet funkar bra, så vi kör på. Vi har ju gjort såpass många låtar tillsammans. Det vore skumt att göra show utan honom.

Har du något favoritspår på plattan?
- Vet inte… Jag gillar låten jag gjorde med Näääken och Abidaz, Wuddup. Även Para finns med Abidaz. Men jag gillar alla. Alla spår är lika värda.

Forum: Intervju: Nimo om nya skivan "Till slut"

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-12-17 20:13
Fett! Ser fram emot skivan
2012-12-18 18:16
Riktigt nice!
Ser fram emot denna!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Intervju: Nimo om nya skivan "Till slut" för att kommentera!