Mr Cool och Grizzly om finalen på lördag

Nu på lördag går finalen i Vendettaturneringen ner i Malmö, efter ett halvår av åttondelsfinaler, kvartsfinaler och senast semifinalen. Sexton rappare har blivit två: Grizzly och Mr Cool. Whoa har stämt av läget med de båda finalisterna och låter dem här komma till tals inför matchen som kommer att göra en av dem 11 000 kr rikare.

 

Grizzly:

Let’s face it, det var väl knappast någon innan turneringen började som trodde att du skulle nå finalen. Trodde du själv det?

- Det där har gått lite upp och ner, det var väldigt svårt att veta hur jag skulle bli mottagen när jag skulle möta Armann eftersom jag inte hade kört på så pass länge. Samtidigt visste jag att de nya grejerna skulle hålla en helt annan nivå än mina tidigare så jag tänkte att jag borde ha väldigt goda chanser i turneringen. När jag sedan hade vunnit mot Armann kände jag precis som jag sa i intervjun innan den battlen att jag mycket väl skulle kunna ta hem hela grejen.

Vad beror din enorma step-up på?

- Jag tror det beror på två saker, nummer ett är helt klart att jag helt enkelt lagt ner ordentligt med tid och fokus på att skriva och träna inför mina Vendetta-battles, till skillnad från tidigare. Sen är jag övertygad om att en annan anledning är att publiken är mer mottaglig idag för den stilen som jag kör. Även om jag gör det betydligt bättre idag av ovan nämnda anledning så kör jag ändå samma stil som jag gjorde i mina första battles också. Publiken utvecklas i takt med att vi som utövare utvecklas och nu kommer man inte så långt med bara skojiga rader och rimscheman utan djup längre. Detta är en helt naturlig utveckling som jag tycker man kan se i alla battleligor runt om i världen.

Vad tror du om dina chanser på lördag?

- Jag ska vara ärlig och säga att detta är den svåraste motståndare jag ställts inför hittils, både inom och utanför Vendetta. När jag mötte Armann visste jag som sagt inte hur jag skulle bli mottagen men jag visste att det skulle bli en jävligt svår battle. När jag sedan mötte PziClone och Nomad kände jag istället att detta är två battles som jag borde vinna men att möta Cool nu tar mig tillbaka till den där ovissheten som infann sig i början. Det känns som 50/50.

Vad är det roligaste med Mr Cool?

- Förutom det faktum att han är en 30-årig battlerappare med åldersnoja så är det hans timing, han har en helt enastående timing som gör att han kan få skratt från publiken oavsett vad fan han säger. Plus att han vet exakt hur långt man kan dra ett skämt utan att det bli tjatigt, samtidigt som han medvetet kan gå över den gränsen då och då och ändå få det att fungera.

Säg att du vinner på lördag: vad gör du med prispengarna?

- Det första jag gör är att köpa varsin Cosmopolitan till mig och Anton, efter överenskommelse! Längre än så har jag inte tänkt, men det skulle nog kunna resultera i en resa.

Vill du hälsa Mr Cool något?

- Nej, inte nödvändigtvis, han ringer mig ändå varje jävla dag.

 

Mr Cool:

Är det väntat att du är i final?

- Jag visste hela tiden att jag skulle ta mig till final men jag trodde aldrig att jag skulle lyckas göra det.

Många ser dig som en av de bästa. Hur stor utvecklingspotential har du?

- Jag känner, utan att blåsa mitt eget horn, att jag den senaste tiden legat ett steg före de flesta på svenska scenen. Hela vinkel-over-bars-grejen och att jag började med att hålla ett tema rakt igenom och plantera en grej i början av en rond för att sen återknyta i min closer och så vidare. Nu har många börjat med samma grej så jag har fått utveckla något nytt. Om man kollar mina battles så ser man att jag alltid testar något nytt, mot Shazaam prövade jag ”the silent treatment” till exempel, det var värt ett försök.

Vad tror du om dina chanser på lördag?

- 55/45 till min fördel.

Vad är det roligaste med Grizzly?

- Förutom hans utseende så är det roligaste med honom att han är så jävla ordentlig och förståndig, en avundsvärd egenskap men samtidigt jävligt roligt. Om Grizzly hade varit otrogen eller snackat skit om en gemensam kompis hade jag varit tvungen att omvärdera hela min världsbild.

Säg att du vinner på lördag: vad gör du med prispengarna?

- Jag kommer ge allt till domarna… hade någon med standardhumor svarat. Jag kommer ta en weekend i Prag, 11000 är inget för mig.

Vill du hälsa Grizzly något?

- Vinnaren bjuder på ett glas skumpa, deal?

 

Finalen i Vendettaturneringen äger rum på Babel i Malmö, nu på lördag 1 december. Här är Facebookeventet med all nödvändig information. I forumtråden nedan kan du tippa vinnaren, eller bara spekulera kring matchen.

Forum: [Övrigt] Mr Cool och Grizzly om finalen på lördag

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-11-28 17:44
"har har en helt är hans timing" fett!
2012-11-28 23:47
Verkar som skribenten har rättat till sin lilla fuckup nu.
2012-11-28 23:53
Det ska väl ändå stå 'Obnoxiuz' på flyern och inte ObnoxiOz
2012-11-28 23:59
skulle f.ö vara fett om Grizzly vann. tror det kommer bli riktigt fett oavsett.Om man kollar mina battles så ser man att jag alltid testar något nytt, mot Shazaam prövade jag �the silent treatment� till exempel, det var värt ett försök.


hahaha!!
2012-11-30 14:54
Mr Cool är spegelvänd LOL!
2012-11-30 15:55
http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=dingata

Mr Cool, Grizzly, Jimmy Pistol och en överraskning på Din Gata 100.6 strax!

http://sverigesradio.se/sida/sok.aspx?q=dingata

Missa inte imorgon!
2012-12-02 4:23
langa spoiler
2012-12-02 10:06
hoppas på bättre spoileraktivitet än från senaste basementality, gått en vecka och ingenting varken på whoa eller i facebookgrupperna..
2012-12-02 12:49
verkar som jag berättade vem som vann men aldrig tryckte Posta inlägg

SPOILER
SpoilerMr cool vann matchen men jag tycker Grizzly var både bättre och roligare, borde vunnit

(Inlägget ändrat av Testosteron 2012-12-02 13:37:07)

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Övrigt] Mr Cool och Grizzly om finalen på lördag för att kommentera!