Fängelseplaneten – Flykten från Stockholm

Fängelseplaneten började ursprungligen som ett hiphopband med ett helt gäng medlemmar, men splittrades redan efter sin första EP, Lånad tid. Kvar blev bara rapparna William och Rasmus, men hiphop har ju aldrig varit en genre som egentligen kräver band och instrument i ryggen. De två killarna fortsatte alltså med projektet på egen hand, med egna produktioner, och nu finns ännu en EP för lyssning på Spotify.

Flykten från Stockholm vill Fängelseplaneten fortsätta göra något originellt trots bristen på bandmedlemmar, genom hiphop av det lite mörkare slaget byggd på en och annan akustisk sampling. Texterna har fortsatt åt det mer självbiografiska hållet men visar tydliga hiphopkopplingar med referenser till bland annat Ice Cube och Wu-Tang Clan.

Originalitet och att ge bort sig själv är oftast en lyckad kombo inom musik, så undertecknad rekommenderar en provlyssning, om inte annat så åtminstone på låten Trappor. Fängelseplaneten har enligt sig själva mer musik planerad i framtiden så det är bara att tända hiphopfyren och hålla utkik.

Forum: [Audio] Fängelseplaneten - Flykten från Stockholm

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-06-12 13:23
Fett! Vilket år är Lånad Tid ifrån?
2012-06-12 14:09
januari i år!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Fängelseplaneten - Flykten från Stockholm för att kommentera!