Isaac Hayes har lämnat jordelivet

En av soulens största, Isaac Hayes har gått bort, 65 år gammal. Förutom att ha gjort sig känd som röst i South Park och temat till blaxploitationfilmen Shaft har han också haft en betydande roll för hiphophistorien. Han har bland annat gästat Wu-Tang och samplats till hiphopklassiker som Notorious B.I.G.Warning och Geto BoysMy Mind Is Playing Tricks On Me.

Några övriga hiphopartister som samplat legenden är Dj Quik, LL Cool J, Mobb Deep, Foxy Brown, Cypress Hill, Mf Doom, Pete Rock, Tupac, Ice Cube, Group Home, Brand Nubian, Public Enemy, Jay-Z, Snoop Dogg, Big Daddy Kane, Biz Markie, Kool G Rap, Jungle Brothers och Redman bara för att nämna några i förbifarten. Det är en betydande artist för hiphopen som lämnat oss.

Vila i frid.

Forumtråd: Isaac Hayes död

Läs mer: