Raekwon på Kägelbanan i Stockholm 30 mars

Att Wu-Tang Clan är en de mest betydelsefulla hiphop-grupperna genom tiderna håller de allra flesta med minsta koll på hiphop med om. Att Raekwon är en av de vassaste rapparna i gruppen och i sällskap med parhästen Ghostface den som bäst lyckats hålla sig relevant och leverera kvalitativa album under hela 00 och in på 10-talet är ett nästan lika etablerat faktum. Den 30 Mars kommer han till Stockholm och Kägelbanan för sin första solokonsert i Sverige någonsin med ett helt nysläppt album i baggaget.

Raekwons solodebut Only Built For Cuban Linx är ett av de mest klassiska hiphopalbumen någonsin. Även hans senaste album, uppföljaren Only Built For Cuban Linx 2 blev en försäljningssuccé då den debuterade på Billboardlistans 4e plats och kallades dessutom av många kritiker för årets hiphopalbum när det släpptes 2009.

I början av mars 2011 släppte Raekwon sitt femte soloalbum SHAOLIN vs. WU TANG med beats från bl.a Kanye West och Pete Rock. Bakom micken gästar Nas, Rick Ross, Busta Rhymes, Estelle och givetvis kollegerna från Wu Tang Clan.

Öppnar gör Stockholmssyndromet, en av de intressantaste svenska hiphopakterna just nu. Stockholmssyndromet albumdebuterade förra året och är aktuella med den kommande EPn ”Underhundar EP” som släpptes här på Whoa.nu tidigare i år.

INFO:

Raekwon / Wu-Tang Clan
Opening act: Stockholmssyndromet

Onsdag 30 mars
Kägelbanan, Slussenv(Mosebacke torg 3)
Insläpp klockan 20.00
Live klockan 21.00
Ålder 18
Biljetter finns på www.sodrateatern.com
Biljettpris: 275 kronor eller på Sneakersnstuff på Åsögatan.
Mer information på www.iloveyes.se
Facebook: www.facebook.com/event.php?eid=185051358192754

Forumtråd: RAEKWON (Wu Tang Clan) – 30 mars 2011 på Kägelbanan

Läs mer: