En kärleksattack på svensk hiphop fyller 5 år!

Foto av Erik by Erik

Radioprogrammet En kärleksattack på svensk hiphop i SR Metropol startades 2007, och har sedan dess letts av Ockelbo-tjejen Ametist Azordegan – som genom sitt engagemang lyckats få programmet att växa och bli en självklar samlingspunkt på den svenska hiphopscenen, och på torsdag (31/5) fyller Kärleksattacken hela 5 år i etern!

Det är svårt att egentligen uppskatta rollen Ametist spelat för utvecklingen av svensk hiphop under de senaste åren, men klart är iallafall att hon varit i högsta grad delaktig i den urbana kulturens genomslag i de traditionella medierna, och mycket av den svenska hiphopen som vi hör mest i kommersiell radio idag var det hon som var först med att ta under sina vingar. Exempelvis har artister som Adam Tensta, J-Son och Stockholmssyndromet alla haft sina första intervjuer hos Ametist.

5-årsjubileumet på torsdag kommer att firas med både dunder och brak och pompa och ståt, och som Ametist själv uttrycker det: ”Programmet har levt ett parallellt liv jämte den nya generationens svenska hiphop-artister som började slå sig igenom för 5 år sedan. När vi firar programmets 5-årsjubiléum firar vi även en hel genres utveckling och existens. Detta är en svensk musikhistorisk händelse”.

Och att det är en svensk musikhistorisk händelse är verkligen ingen överdrift. För att verkligen ta tillvara på tillfället så har programmet fått förlängd sändningstid med en timme, och sänds även live i P3 samtidigt. Det brukar sällan vara gott om plats inne i Kärleksattackens sändningsstudio, men på torsdag kommer trängseln i studio nå nya höjder då det beräknas vara ca 70 (!) rappande gäster i studion under de 3 timmarna som programmet sänds.

När: Torsdagen den 31/5, klockan 18 – 21
Var: Metropol 93,8 – Sveriges Radio
Hur: Lyssna via 93,8 fm i Sthlm, SR-appen i mobilen, eller via datorn: ”Lyssna Direkt”-knappen på Kärleksattackens hemsida

Några av höjdpunkterna i Kärleksattacken genom åren:
16-åriga Adam Kanyama gjorde ett bombframträdande som spred svallvågor som letade sig utanför hiphoppubliken

Kärleksattacken höll en mycket uppskattad reggaespecial, med gäster från hela den svenska reggaeeliten

Efter att Looptroop släppte låten On Repeat efter valet 2010 tog det inte lång tid innan den blev den mest diskuterade kulturnyheten. Här spelas den live i Kärleksattacken

Grammisvinnande Aleks spelar låten Hoppas live

Forum: Whoa Rekommenderar: Kärleksattacken fyller 5 år

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-05-31 18:52
Någon efterfest? :) vore asfett!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa Rekommenderar: Kärleksattacken fyller 5 år för att kommentera!