Dagens punchline är äntligen tillbaka!

Det har surrats om sektionen Dagens Punchline ett bra tag. Men nu är den äntligen tillbaka! För den som är ny på Whoa så kanske Dagens Punchline inte alls är något erkänt eller etablerat men sektionen fanns på Whoa mellan 2001-04-­23 och 2003­-12­-30 och postade alltså dagligen en punchline. Så är tanken än idag. Punchlinerappen har återigen fått en renässans i och med den växande battlescenen de senaste åren där ordvrickningar och tvistade ordlekar är en del av battlekultur. En kultur där en rad kan ha två, tre, fyra eller kanske fem olika bottnar.

Många hiphop-heads kanske förknippar punchlinerappare med amerikanska rappare som Big L, Celph Titled och Eminem och andra med svenska punchlinerappare som Kashal-Tee, Organism 12 och Shazaam. Vissa kanske kopplar punchline till gamla whoa-battles medan andra växt upp med senaste vågen av hashtag-punchlines. Vad betyder punchlines för dig? Vem är egentligen bäst på det just nu? In i forumet och diskutera samtidigt som du självklart inte glömmer bort att klicka på fliken ”tipsa” under dagens punchline på vår framsida och tipsar oss om dina favoritpunchlines.

Forumtråd: Dagens punchline är äntligen tillbaka!

Självklart är punchlines ett frekvent ämne på Whoa genom åren. Här kan ni läsa tre historiska trådar i ämnet.

www.whoa.nu/forum/svensk-hiphop/allmant/457230/1.aspx

www.whoa.nu/forum/var-hiphop/battle-och-cypher/657176/1.aspx

www.whoa.nu/forum/utlandsk-hiphop/allmant/441390/1.aspx

Läs mer: