Kärlekslåtarna vi behöver

Veckans Whoa rekommenderar tar avstamp i låten #1 från Professor P & Dj Akilles purfärska album The Realism och vänder sig till dig som behöver en sammanställning av svenska hiphoplåtar med kärlekstema.

Till dig som har vår i hela kroppen och nu bara vill träffa någon som kan vända på vardagen. Någon som kan få dig att skippa den där föreläsningen eller ringa in en sjukanmälning till jobbet. Någon att tänka på precis innan du somnar och mellan varje snooze på morgonen, någon som får dig att känna dig snuskkär och dimmig i huvudet och sprallig i benen. Någon som får dig att bli på så bra humör att du är trevlig mot servicepersonal, som får dig att fnissa kaffe ur näsborrarna och tugga med stängd mun. Någon du kan skriva historia med och som får dig att tänka ”jag svär, den här staden är byggd kring oss två”.

Till dig som redan har någon. Någon som gör att storhandling går från tråkigt och tradigt till lustigt och lekfullt. Någon som får dig att skippa veckans tredje utgång och istället se den där filmen du hatar. Någon du kan knulla med i gryningen tills svetten lackar och grannarna likaså. Någon som får dig att känna dig exklusiv, viktig, som en av mänsklighetens grundpelare. Som får dig att inse att vi inte alls är en del av ett större system utan att systemet är en del av oss och som får dig att tappa tråden när era blickar möts. Någon som får dig att tänka att det inte kan vara en slump att vädret är så fint JUST IDAG för femte gången samma vecka. Som får dig att laga middag och köpa choklad och hyra film och torka av köksbordet en gång extra.

Eller till dig som har blivit förstörd. Till dig som går runt med en liten klump i halsen och en större i magen, som röker fler cigaretter än vad du egentligen vill och som aldrig slutar dricka i tid. Till dig som har skrikit ut din ångest tills den studsar mellan betongväggarna, som har gråtit tills du har för ont i huvudet för att fortsätta, till dig som inte kan gå till det där kaféet eller lyssna på den där skivan eller se den där filmen utan lever i en uppritad komfortzon där så lite som möjligt påminner och känns. Till dig som hoppar till av skräck varje gång du får sms eller dig som vet att du aldrig mer kommer att höra en viss röst.

Veckans Whoa rekommenderar går till dig som vill, som älskar, som måste bearbeta eller som bara känner något överhuvudtaget. Som behöver låtar om kärlek oavsett om den är lycklig eller inte.

Du som behöver prata av dig kan med fördel uppsöka Blandat-forumet, där det ständigt pratas kärlek, till exempel i denna tråd just nu.

Här finns en collaborative playlist på Spotify som knyter an till detta inlägg. Lägg in dina favoriter så bygger vi en monsterlista tillsammans!

Framför allt: gå in i forumtråden nedan och länka de låtarna du saknar här ovan.

Forum: [Whoa rekommenderar] Kärlekslåtarna vi behöver

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-03-22 22:29
Riktigt bra inlägg, feta metaforer. Kul med collaborative playlist.
2012-03-23 14:23
Kul grej som fan, klart man bidrar =).2012-03-24 16:07
Fett! Feelar Rose Royce-samplingen i den andra. Lade in dem i Whoas gemensamma kärlekslista på Spotify.
2012-03-24 16:30


Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Whoa rekommenderar] Kärlekslåtarna vi behöver för att kommentera!