Vinn biljetter till Klubb Yes! & Kool DJ Red Alert & Sammy B

Nu på lördag har Klubb Yes! bjudit in två riktigt legendariska DJs till Södra Teatern. Whoa har så klart fått ett gäng biljetter att lotta ut till lördagens balluns. Allt du behöver göra för att få 2 biljetter är bara att maila till [email protected] och svara på följande fråga: Sammy B var en av initiativtagarna till ett hiphop-kollektiv. Vilket då? Uppge fullständigt namn och telefonnummer. Vi vill ha ditt tävlingsbidrag innan 12.00 torsdag 23/2.

Red växte upp med Calypso, Soca och Motown. Hiphop fanns inte vid den här tiden men polyrytmisk musik var det ingen brist på i The Bronx. Under high school-tiden, såg han Kool Herc DJa vid några av de första hiphopfesterna någonsin. Inspirerad av vad han hade sett bestämde han sig för att ge sig in på DJ-konsten. Allt eftersom han blev bättre lärde han sin kusin Jazzy Jay några trick, som i sin tur presenterade Red för Afrika Bambaataa. Inte långt senare var Red Alert DJ för Bambaataas Zulu Nation. Red Alert var nu etablerad i en subkultur som fortfarande inte existerade i media. Red revolutionerade scenen när han som DJ på New York’s 98.7 KISS FM samt Hot 97 spelade hiphop, rap och breakbeats istället för disco – som då var mainstream på radio. Red Alert släppte mixar, album och introducerade en lång lista artister till en oinvigd publik – Jungle Brothers, A Tribe Called Quest, Black Sheep, Queen Latifah, Monie Love, De La Soul etc.  Centrala medlemmar i kollektivet, var De La Soul, Jungle Brothers och ATCQ som alla spenderade mycket tid i Reds hus. De viktigaste artisterna under hiphopens “golden era” (sent 80-tal till tidigt 90-tal) hade alla på ett eller annat sätt passerat Red Alerts bord.

Red Alert är en av de mest hyllade pionjärerna inom hiphop, och har onekligen varit en av de mest aktiva med elva år på 98.7 KISS FM och sju år på Hot 97. Rolling Stone Magazine rankade Red bland de 50 mest inflytningsrika aktörerna inom musik. Tillsammans med DJ Sammy B/Jungle Brothers, kan vi se fram emot ett set av sanslöst kvalitativ och eklektisk hiphop!

 

Läs mer: