Ny EP från Organismen & DJ Large – God morgon framtid

Idag släpptes en EP som många av oss har väntat på, nämligen ingen mindre än God morgon framtid från Organismen & DJ Large. De gamla Uppsalarävarna behöver nog ingen närmare presentation, de flesta av oss har lyssnat på dem sedan MBMA-tiden och om inte annat har Organismen nu slagit sig på bröstet så till den milda grad att vi alla vet vad DBS är.

Den 6-spåriga EP:n gästas av två medlemmar ur Det Blå Skåpet; takrivaren Daltone och Majornas maskerade Roffe Ruff. Dessutom kan man urskilja en annan välbekant skånsk stämma på en sampling.

I nuläget finns EP:n bara på iTunes Store men kan förhoppningsvis dyka upp på Spotify redan idag, enligt Det Blå Skåpets Facebooksida. Undertecknad kan dock intyga att han köpte den på iTunes så fort han vaknade och att den var värd varenda en av de ynka 54 kronorna den kostade, som ju annars ofta går till en slaskig kebabtallrik klockan 3 en lördag natt. Skippa kebaben och stötta svensk hiphop du också genom att gå in via denna länk och åtminstone överväga ett köp:

Organismen & DJ Large – God morgon framtid EP på iTunes Store

UPDATE: Nu finns skivan tillgänglig för lyssning på Spotify.

Du som behöver provsmaka lite innan du bestämmer dig kan ju för all del ta en titt på musikvideon till En rastlös själ, det första spåret på EP:n.

I vanlig ordning bör man också gå in i forumtråden och prata lite med andra hiphopare.

Forum: [Audio] Organismen & Dj Large - God morgon framtid

Läs mer:

Kommentarer

   
mfs
2012-02-08 13:34
2012-02-08 14:04
Yes, nu är den uppe men den var ej uppe när jag postade inlägget.
2012-02-08 15:12
Jag hörde En rastlös själ samma dag som den kom ut och efter jag hört den hade jag höga förväntningar på den här epn. Måste dock säga att jag blev riktigt besviken det enda som fångade mitt intresse var Roffes reff...

Bara jag som tycker Jag är på månen ikväll och Soppa på spik har samma reff fast med andra ord. Jag gårpå månen ikväll - Jag kokar soppa på spik?

Sämmre texter samma tråkiga flow över samma blytunga beats (Dj large är sjuk). Beats man önskar att man själv kunde få chansen att köra på och göra någonting som inte Johan redan har gjort gång efter gång på dom. Det gör ont i mig när jag sitter här och förmår mig själv till att skriva så mycket negativt om den person jag har haft så mycket respekt för genom åren. Om gud vill och vädret tillåter är ett mästerverk. Men just nu känns det som att Organismen bara tar några stora kliv bakåt och försöker återskapa det släppet men misslyckas totalt. Finns säkert många som kommer älska den här epn och jag önskar att jag var en av dom men nej tyvär. Jag vill ha Organism 12 tbx....
2012-02-08 15:15
Ett fantastiskt släpp, tack så mycket!
Har väntat länge på denna ep och förväntningarna har definitivt blivit uppfyllda :)
2012-02-08 15:18
hmm. det är ju inte Petar på döda saker med pinnar klass direkt. Dock helt okej!
2012-02-08 15:41
Gillade versen om bilen på "än en gång" och roffes refräng.. annars tycker jag tyvärr jag har hört detta förut!

Tråkigt, Organism12 har alltid varit den jag sett upp mest till inom svensk hiphop!
2012-02-08 19:44
hmm. det är ju inte Petar på döda saker med pinnar klass direk


Word!. Dock är petar på döda saker med pinnar det bästa som någonsin släppts inom svensk hiphop enligt mig!..


Fortfarande sveriges bäste lyricist..

Men det är min åsikt.


Tråkigt att beatsen har blivit av en annan typ...

2012-02-08 21:06
Fortfarande sveriges bäste lyricist..


NEJ
2012-02-08 22:12
Skitfet platta tycker jag.

DJ Large visar vilken mästerlig mångsidighet han besitter som hiphopproducent. Pianot på "Jag är på månen ikväll" är en genialiskt vald detalj, och han klarar av att göra allt från det avslappnade "God Morgon Framtid"-soundet med den delikata flöjten som svävar i bakgrunden till rockdoftande "Tänk om du var där", likväl som utnyttja scratch som ett instrument snarare än en effekt på låten "En Rastlös Själ".

Att de sen hyr in en riktig dragspelsmusikant till att spela i bakgrunden på "Bär mig" är en annan sån detalj man kanske inte tänker på vid första lyssningen.

Organismen fortsätter att imponera tycker jag, han kör mycket på metaforer och en gedigen känsla snarare än att rimrunka en hel EP. Inlevelse går över rimteknik alla dagar i veckan i min bok. Lyssna på titelspåret så förstår ni.

Få svenska hiphopakter är innovativa på ett så unikt sätt som dessa två herrar är tycker jag, och det gäller både textmässigt och produktionsmässigt.
2012-02-09 0:00
Coolt, ska genast lyssnas igenom
2012-02-09 0:15
men vafan kan varken lyssna på spotify eller köpa på itunes för "not available in Finland"?? kan nån snäll själ hitta ett sätt så att jag får lyssna på skiten? :(

vet att det finns många finlandssvenskar som diggar organismen
2012-02-09 13:06
Att de sen hyr in en riktig dragspelsmusikant till att spela i bakgrunden på "Bär mig" är en annan sån detalj man kanske inte tänker på vid första lyssningen.


Det är Avastyle som spelar dragspelet! En av Sveriges mest underskattade.
2012-02-09 17:46
Jag skulle vilja skriva en lika utförlig analys som Speakon men orkar icke.
Den skulle ändå bara dränkas i negationer.

Dj Large är en av de mest begåvade musiker i detta land.

Kort fattat, sjukt bra produktioner. Synd att en trött fiskdjävul skall förstöra hela plattan.
2012-02-10 3:39
De största hatarna och bakåtsträvarna finns fan på whoa!
Själv tycker jag detta är bland det bästa de här två herrarna gjort. Bra mogen rap och klockrena beats rakt igenom. Tycker om "Organism 12" också och bakom kullisserna är en gammal favorit men snälla, det var 10 år sen! Det skulle vara jävligt märkligt om musiken inte skulle ha utvecklats något sen den tiden, ni som gnäller om att ni vill ha den gamla organism 12 tillbaka. Musik utvecklas och med tiden kommer mognad.

Som sagt, klockrent släpp! Har nästan gått på repeat i lurarna och det hör inte till vanligheterna nowadays
2012-02-10 16:23
Diggar med händerna i disken, sjukt fett! Dom är så jävla behagliga att lyssna på, både beatmässigt och rapmässigt.
2012-02-10 17:57
Är inte besviken - tvärtom. Detta gillades, monstruösa beats, ska mycket till att sabba dem.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Organismen & Dj Large - God morgon framtid för att kommentera!