Whoa-TV S03E04: Thomas Rusiak, Peewee (Still Pee & Ru) & Mange Schmidt (Del 2 av 3)

1997 släppte Sherlock skivan Made to Measure som idag är en riktig svensk hiphopklassiker. 14 år senare släppte duon Thomas Rusiak och Peewee under namnet Still Pee & Ru deras självbetitlade album. Så här skrev Martin Lindgren och Whoa Rekommenderar om skivan tidigare i år: http://blog.whoa.nu/2011/11/03/arets-skiva-fran-still-pee-ru/.

Den 4 oktober fick Pontus Gustavsson äran att träffa de båda rapparna och laga deras gryta Pee & Ru Stew och till middagen dyker också den i förra avsnittet hemliga gästen Mange Schmidt upp och bjuder på hemlagad glass. Glassigt!

Det blev en fantastisk kväll med mat, dryck och spännande samtal som i vanlig ordning avslutades på söderklassikern Judith & Bertil.

Besök Whoa.nu och glöm inte att supporta svensk hiphop!

Trevlig titt!

Forum: Whoa-TV S03E04: Thomas Rusiak, Peewee (Still Pee & Ru) & Mange Schmidt (del 2 av 3)

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-11-30 21:27
Men alltså allvarligt jävla talat? Jag försökte säga det på ett trevligt sätt förra avsnittet men nu blir jag smått förbannat. Jag skiter väl blanka fan i vad de gillar/äter för mat. Jag tittar ju på detta avsnittet för att det är MUSIKARTISTER jag gillar och då vill jag att samtalsämnet ska vara MUSIK. Du sa förra gången (i HB & Promoe avsnitten) att ni pratade massa gamla klassiska plattor från 2001, men bara ett exempel kom med i videon. Klipp bort allt jävla mat-snack till nästa ansnitt och ge mer utrymme för det musikrelaterade!

Med det sagt, big up för din grind. Om det blir diskussion av detta återkommer jag imorgon då jag måste sova nu. Fred ut
2011-11-30 21:34
I och med att det ändå står så här i texten, så borde du ju kunna lista ut att det är mycket mat i avsnitten (del 1, del2 och kommande del3)? Lite väl överdrivet att bli förbannad då.

Den 4 oktober fick Pontus Gustavsson äran att träffa de båda rapparna och laga deras gryta Pee & Ru Stew och till middagen dyker också den i förra avsnittet hemliga gästen Mange Schmidt upp och bjuder på hemlagad glass.

Det blev en fantastisk kväll med mat, dryck och spännande samtal som i vanlig ordning avslutades på söderklassikern Judith & Bertil.
mfs
2011-11-30 21:34
jaojao_: Det är ett matlagningsprogram. Men om du tittar på det en gång så märker du att det pratas Sherlock, Feven, olika program de varit med i osv. Sedan blir det automatiskt musikrelaterat eftersom det är 3 svenska hiphopprofiler som lagar mat ihop. Tråkigt att du inte uppskattar. Får hoppas att du gillar kommande avsnitten och att de berör de ämnen som du gillar.

Det kommer också komma en del avsnitt inom närmsta månaderna som inte är matlagningsprogram utan som har andra inriktningar.

Kan även tillägga att jag som gammalt Sherlock och Rusiak-fan tycker att det var och är fantastiskt trevligt att få höra deras storys om mat. Och har man lyssnat på deras musik och har en historia till den blir det ju mycket bättre.
2011-11-30 21:53
Jag älskar verkligen de här matlagningsprogrammen, hoppas att det kommer många fler. Det känns lite personligare än att de bara ska sitta och prata om sin musik som de säkert har pratat om tusen gånger tidigare.
2011-12-01 14:24
Jag var fruktansvärt trött och grinig igår (hade sovit 2 timmar och pluggat som fan hela dan). Men jag står fortfarande fast vid min punkt, att du borde prioritera att ta med musikrelaterade ämnen när du klipper ihop det, eftersom det ändå finns material för det.
2011-12-08 15:42
Mange Schmidt, vilken jävla sopa. Bra avsnitt ändå!
2011-12-08 17:02
jaojao_ P21

Jag instämmer. Det känns lite TV3 över det hela. Bara för att dom är rappare så blir deras kostvanor inte per automatik intressant, på sin höjd en instickare ibland. Jag förstår konceptet, ett matprogram med rappare - men jag tycker att det faller ganska snabbt redan på idénivå.

Mycket möjligt att jag är en av få som tycker så. Jag förstår mig inte riktigt på den här "kändis"-grejen, där folk tycker att de mest vardagliga sakerna är helt otroliga bara för att det är en kändis. Jag är mer intresserad av det musikaliska och sakerna däromkring, inte vilken sorts mjölk dom dricker och vilka kryddor dom använder..

Kul att någon gör något nytt med svensk rap i alla fall, det ska du ha en eloge för.
2011-12-08 20:37
Kallsint sa det.
Mok
2011-12-09 0:44
Poor Pee! Jag låter hans tystnad tala. Det här blev väldigt fort skittrist!
2011-12-10 22:18
Kallsint, precis min poäng

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa-TV S03E04: Thomas Rusiak, Peewee (Still Pee & Ru) & Mange Schmidt (del 2 av 3) för att kommentera!