Festival: Peace & Love

Nu är det hög tid att börja ladda inför årets festivalsommar. Inhandla stövlar och regnkläder, lufta ur sovsäck, byta batterier i ficklampan och se så förra årets tält inte möglat ännu mer sedan förra säsongen.

Först ut i den svenska festivalsommaren är Sveriges största festival och Borlänges stolthet Peace & Love. En festival som i nuläget är slutsålt förutom 100 endagarsbiljetter. Med andra ord lär det bli lika gött dra i gänget i år som förra årets då Jay-Z var där och headlinade.

Men hur ser det ut med årets hiphopbokningar? För den trogna konsertbesökaren av hiphop är det ganska mediokert hiphoputbud i år. Det är inte någon exklusiv hiphopartist man inte sett sedan tidigare. Däremot är det en grymt stark line-up av svensk hiphop (och närbesläktat) men också några utländska artister.

Cunninlynguists inleder hiphopspelningarna på torsdagen innan det brakar loss med Atmosphere, Oskar Linnros, Organismen, M.I.A. och Alexis Weak.

Fredagen bjuder på en härlig svensk hiphopkavalkad med Looptroop Rockers (2 gånger), Movits!, Petter, Mohammed Ali, Maskinen och Supersci.

Sista dagen, det vill säga på lördagen, då kan man också se svensk hiphop (reggae) men också amerikansk sådan då line-upen består av Kapten Röd, Sage Francis, Daniel Adams Ray och Prop Dylan.

Whoa vill också passa på att tipsa om Framkonst graffitiscen som pågår på området under hela festivalen med livemålning, massa DJs och Basementality Battles där bland annat Simon G gör svensk battledebut.

Vi ses i vimlet!

Hemsida: www.peaceandlove.nu

Forumtråd: Peace & Love 2011

Läs mer: