Basementality Battles 5: Prendel vs Tay Tay & Pziclone vs Dictionary

För ett par veckor sedan ägde Basementality Battles 5 rum på Kägelbanan i Stockholm. Vi har redan skrivit om main eventet, Okwerds & Dizaster vs Nils m Skils & Shazaam, en battle som efter bara 7 dagar på youtube fått över 44 000 visningar och dessutom spridit sig som en eld över hiphopvärlden. Dess betydelse för den svenska battlescenen är rakt igenom påtaglig, något som med största säkerhet kommer att ha ansenlig betydelse i framtiden.

Men nu har två battles till från eventet på Kägelbanan släppts. Närmare bestämt Prendel vs Tay Tay och Pziclone vs Dictionary. Den förstnämnda drabbningen skulle enligt planerna vara en tag team battle med Prendel och Dany H på ena sidan och TayTay och SmoJo på andra. Men Dany H valde att ställa in, vilket resulterade i att Prendel och TayTay körde själva.

Prendel är en rappare från Hässelby som senast var aktuell med en videonetplay. Detta är hans första battletillfälle. Tay Tay är medlem i hiphopgruppen Ri-Fa, som är aktuella med EP:n Det femte elementet (addendum), som också släpptes som netplay här på Whoa. Inom en snar framtid väntas dessutom ett soloalbum från rapparen. Se deras battle här nedanför!

Matchen mellan Pziclone från Jönköping och Dictionary från Stockholm var de båda rapparnas första battle, det var alltså en new blood-battle. Se den här nedanför!

Relaterade länkar:
http://www.basementality.se/

Forumtråd: Basementality Battles 5: Prendel vs TayTay & Pziclone vs Dictionary

Läs mer: