Video: Still Pee & Ru – Black Shadow

Det har ryktats under en tid om att två av den svenska hiphop-scenens mest meriterade veteraner PeeWee och Rusiak jobbar på nytt material. Som medlemmar i kollektivet Natural Bond har dom båda varit involverade i Petters, samt en rad andra svenska artisters framgångar genom åren. Tillsammans utgör dom också halva den legendariska och banbrytande kvartetten Sherlock som 1997 släppte det numera kult-förklarade albumet Made To Measure och satte en ny standard för hur svensk hiphop kunde låta. PeeWee och Rusiak bygger nu vidare på arvet efter Sherlock under det nya namnet Still Pee & Ru.
Still Pee & Ru släpper under 2011 ett gemensamt album tillsammans med DJ Viet-Naam på stockholmskrogen Judit & Bertils nystartade etikett Judit & Bertil Produktion. Det var just på Judit & Bertil i Hornstull som idén till samarbetet föddes. Albumet är en uppföljare till Sherlocks Made To Measure och Thomas Rusiaks kritikerrosade debutalbum Magic Villa från 2000.
Första singeln Black Shadow har cirkulerat bland Stockholms hip hop DJs under de senaste veckorna.Videon är producerad av Markus Johnson från Kamisol (som tidigare gjort flera videos åt Rusiak, bland annat Hiphopper och All Yours i samarbete med Judit & Bertil Produktion.
Se videon här:

Läs mer: