God jul och gott nytt år önskar Whoa-crew!

Året börjar lida mot sitt slut och julen är så nära att vi bokstavligt talat snart kan smaka på den… därför börjar det även vara tid för oss att skriva ett par rader om vad som varit och komma skall på Whoa.

2010 var året när vi – med pompa och ståt – firade tio år som community men också året där Whoa tvingades dras med downtime och strulande webbhotell. Idag ligger vi, efter många om och men, äntligen på ett – vad det verkar – stabilt webbhotell och sidan kommer med största sannolikhet att fortsätta flyta på bra även i framtiden. Detta innebär att vi kommer få loss betydligt mer tid till förbättringar av Whoa och det är just vad vi tänker göra, med fokus på er användare! Räkna med såväl nya funktioner som nya forum! I kombination med en allt mer växande svensk hiphopscen blickar vi nu framåt mot ett grymt 2011!

Inom kort kommer vår egen summering över året som gått och den 1:a januari publiceras som vanligt den efterlängtade listan över ”svenska hiphopsläpp 2011″. Till vänster på startsidan kan ni redan nu ta del av en ny veckans mp3 med jultema från inga mindre än Stockholmssyndromet. Behövs ännu mer stämningsfull musik i väntan på julklappsutdelningen kan du även ta del av ett annat gäng feta låtar här nedanför.

God jul och gott nytt år! /Webmasters, admins, mods och skribenter.

Whoa-redaktionens topp 10 jullåtar

Nu, kvällen till Julafton, när Tomten är upptagen med att montera spinners på Rudolf och nissarna packar de sista paketen på släden så är det väl lika bra att värma upp med lite musik? Ni har redan hört Just Ds Jul igen till leda och Smötsiga Höndars – Smötsig Jul (ladda hem här) har gått varm sen november, så här kommer en kompetteringslista att vänta på Tomten till.

10. En mjukstart för att kicka igång listan: Run DMCChristmas In Hollis är en klassiker som återkommit på varje jullåtslista sen ’87.

9. Tjugo år efter Run DMCs Christmas In Hollis kommer tomtefilmen Fred Claus och på soundtracket hörs Ludacris och hans version av en perfekt jul i Ludachristmas. Videon är klipp från filmen och missa inte Luda i sin cameo som tomtenisse!

8. Tomten kommer alltid först till gettot – i alla fall när Snoop Dogg, Daz, Nate Dogg, Tray Deee och Bad Azz släpper loss i Santa Claus Goes Straight To The Ghetto från ’96.

7. Booty bass Christmas? Jajjemen! Quad City Dj’s & The 69 BoyzWhat You Want For Christmas och sätter upp ganska omfattande önskelistor (med en del fantastiska sånginslag).  ”Five fresh gold chaaaayaaaaiiiins!

6. En svårfunnen låt som vi bara måste bjuda på är Santa Baby med Reverend Run & The Christmas All Stars (som bestod av Ma$e, Puff Daddy, Snoop Dogg, Salt N Pepa, Onyx och Keith Murray) – inte minst för Onyx tokigt hårda vers!

5. Okej, det är ingen renodlad jullåt, men Westside Connections – It’s The Holidaze sätter stämningen ändå.

4. För att verkligen slå sista spiken i kistan och bevisa att det är en julfirande är gangsta så la Eazy E sin Merry Muthaphukkin’ Xmas – ett väldigt finstämt stycke lyrik som farmor säkert vill höra. Missa inte Black Eyed Peas-killen Will.I.Am som dyker upp efter ungefär två och en halv minut och avslöjar sanningen om Tomten för barnen.

3. Okej, tredje gången gillt för Reverend Run när hans Run DMC hamnar på listan igen, för vi kan ju inte låta deras Christmas Is gå onämnd. I denna beskriver de vad julen verkligen betyder för dem och önskar er en riktigt God Jul i givandets tecken.

2. Det var en strid på kniven: Han var nära att ta hem spelet på grund av sin magnifika kavaj (och för att det var den första julrappen som någonsin spelades in), men Kurtis BlowChristmas Rapping från 1979 hamnar på andraplatsen den här gången.

1. Sist, men inte minst och framför allt inte kortast, har vi då förstaplatsen: från klassiska Beat Street kommer en lika klassisk Santa’s Rap med The Treacherous Three och Busy Bee.

Forumtråd: God jul och gott nytt år!

P.S. Några låtar som inte kom med på listan är Necro – Christmas freestyle, Audio Two- A Christmas rhyme & The Juice Crew- Cold chillin Christmas och Juelz Santana & Starr – Jingle bellz. Den som vill ha någonting riktigt ”speciellt” att lägga under julgranen kan kolla in RZA på the late show med Craig Ferguson. D.S

Läs mer: