Johan Alander – Tjena syrran [mp3+video]

Sober, eller Johan Alander som är hans riktiga namn och numera även artistnamn, började rappa på egen hand vid 17-års ålder. Idag är han 23 år gammal och har hunnit beta av en hel del på sina sex år. Aktuellt för tillfället är först och främst skivsläppet. Annars har han flyttat tillbaka till Östersund från Stockholm, ska börja plugga en skönlitterär skrivarkurs och frilansar som skribent på Östersundsposten.

Liknande frågor som ”vad hände med Sober från Ismen och Gorilli egentligen?” och ”varför hoppade han av gruppen?” har dykt upp den senaste tiden. Det blev för mycket av det goda kan man säga. Debutplattan har fått namnet Ingen-enkel-väg-ut och kommer ge en mer utförlig förklaring till avhoppet. Men rykten som att han slutat göra musik stämmer inte alls, tvärt om. Under tiden han gjorde behandling för sitt missbruk började han skissa på nya texter. Nu, två år senare är soloplattan färdiginspelad. Tjena syrran är inspelad tillsammans med Petter Théland (gitarr och munspel) och Abir El Farran (stämsång). Skivan skickas på mastring nu i dagarna och släpps på bolaget Grand Guirella Recordings i samarbete med WESC. Releasedatum är ännu inte spikat men Johan tror att det blir någon gång i vinter om allt går som det ska.

Låtarna är helt självbiografiska och soundet på skivan beskriver Johan som ”singer rapwriter” (en blandning mellan singer songwriter och hiphop). Med inspirationskällor som Bob Dylan, Eminem, The Streets och Håkan Hellström kan ni vänta er en skiva som inte låter som något annat, där texter och historier står i fokus.

Klicka här för att ladda ned låten


Filmat av: Jonatan Nyström
Klippt av: Jocke på Happy Fiction
Låt mixad av: Oa ”Callecuttar”
Låt inspelad av Joakim ”Sylen” Sylsjö i Empire Studio.

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2010/10/14/johan-alander-tjena-syrran-mp3-plus-video/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
http://johanalander.se
http://johanalander.wordpress.com/

Forumtråd: [Veckans MP3 + Videopremiär] Johan Alander – Tjena syrran

Läs mer: