Ismen – Livet är hårt men jag är hårdare

Ismen är en grupp bestående av rapparna Johan ‘Sober‘ Alander och Majk ‘Mickelito‘ Jutbo som länge firade framgångar både på och utanför Whoa, men som sedan tystnade totalt. Här nedan kommer ett brev från Sober till er läsare, för att försöka förklara vad som egentligen pågått de senaste två åren.

För sex år sedan träffades jag och Majk för första gången, det var på Storsjöyran i Östersund. Det märktes ganska tidigt att vi var ungefär lika urflippade och hade samma ambitioner med musiken. Vi skrev dumma och provocerande texter med tio ton attityd och fick oerhört bra respons i hela Sverige. Detta ledde till hundratals livespelningar (bland annat galnaste spelningen på Hultsfred), heluppslag i Kingsize Magazine, video på ZTV och ett gäng låtar i snurr på radion (bl.a. P3 och SR Metropol), flera miljoner visningar på Youtube och möten med intresserade A&R’s på stora och små skivbolag. Framför allt ett enormt stöd från fans i hela landet. Men precis när Ismen var som mest på gång blev det plötsligt knäpptyst. Spelningar avbokades, hemsidan försvann och fansen blev förtvivlade. ”Vad fan hände!?”.

Jag (Johan ”Sober”) flippade ur totalt. Missbruket hade pågått länge, långt innan Ismen, men det var här, just när Ismen började gå riktigt bra, som jag gick under. Jag blev inskriven på behandling och Majk drog till Spanien. Vintern 2009 hälsade Majk på i Östersund och vi skrev och spelade in en hel platta på mindre än två veckor. Den plattan släpptes aldrig.

Både jag och Majk har saknat Ismen som fan under hela den här tiden och kände till slut att det var dags. Försöka duger inte, så vi bara gör det. Vi börjar med att släppa låtarna som aldrig såg dagens ljus. Vi kommer släppa dom med jämna mellanrum från och med nu, på nya hemsidan WWW.ISMEN.NU. Första låten heter ”Livet är hårt men jag är hårdare” och går ut till alla som har det svårt just nu.

Vi ger er ”Försöka duger inte (The Lost Tape)”!

/Johan ”Sober” Alander

Veckans mp3, Livet är hårt men jag är hårdare, är alltså hämtad från det kommande släppet Försöka duger inte (The Lost Tape). Producerad av Chippe och mixad & mastrad av Oa ‘Callecuttar‘ Sevedag. Ladda hem den, exklusivt på Whoa, genom länken här nedanför.

Klicka här för att ladda ned låten

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2011/01/20/ismen-livet-ar-hart-men-jag-ar-hardare/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar och information:
www.ismen.nu

Forumtråd: [Veckans MP3] Ismen – Livet är hårt men jag är hårdare

Läs mer: