Exklusivt smakprov från IDE & Dj Connect – Ideology

För ett par veckor sedan släpptes albumet Ideology av Creative Juices frontman IDE och den svenske DJn/producenten DJ Connect från Sveriges Elite Fleet Crew. Projektet startade 2005 som en EP, men växte under åren fram till ett fullängdsalbum. Detta efterlängtade släpp har en haft en ”stark buzz” i undergroundkretsar där tidigare projekt såsom IDE & DJ Connects Table of Content har uppslukats av fans, angelägna att höra mer.

IDE beskriver Ideology som ett steg framåt där han utvecklats som en emcee. Med alla spår spetsade med tunga beats, scratching, rå boombap och gästspel från några av de mest begåvade artisterna på den underjordiska hiphopscenen idag, såsom Ill Bill, The Outsidaz, UG, Block McCloud, Critical, Alucard, Jise, Life Long, Maylay Sparks och Rocc Spotz. Detta är ett konceptalbum som tar dig genom världarna i en korrupt skivbransch, kommersiell industrialisering, ansvarslösa människor, och om att kämpa för att hiphop fortfarande är i livet om man tittar djupt in i musiken.

Låter det intressant? Passa i så fall på att ladda hem smakprovet Re-arrange the State, med gästerna Ill Bill och Alucard, nedan.

Klicka här för att ladda ned låten

Relaterade länkar och information:
Köp Ideology här!
http://www.myspace.com/elitefleetdjconnect
http://www.elitefleethiphop.com

Forumtråd: [Audio] IDE & Dj Connect – Re-arrange the State feat. Ill Bill & Alucard

Läs mer: