Hiphopfilmfestival på Stadsbiblioteket i Göteborg

Pontus Gustavsson och Håkan Grissler syr ihop en tvådagars filmfestival på det fina Stadsbiblioteket i Göteborg. Den här gången lämnar vi förra gångens tema som var kvinnor inom hiphop. Den här gången står 80-talet och 90-talet som två teman. Bland annat är vi stolta över att visa de klassiska filmern Krush Groove och Breakdance the Movie från 80-talet. Ni kommer stå häpna inför stilarna, sättet och jargongen. Det vill jag lova!

Som om inte det vore nog på lördagen så får vi besök av graffitins Mats Nileskär för en föreläsning. Nämligen Jakob Kimvall som är aktuella med en ny bok på Dokument Förlag. Samtidigt som han sitter på Stockholms Universitet.

På söndagen tar vi oss an två av hiphopens giganter. Nämligen filmen Notorious om rapparen Notorious B.I.G. aka Biggie Smalls aka Christopher Wallace aka Big Poppa.

Den följer vi upp med Jay-Zs legendariska liveshow från Madison Square Garden i NYC där bland annat Foxy Brown, Beyonce, Memphis Bleek, Beanie Sigel, Missy Elliott och Ghostface Killah dyker upp som gäster.

Och jag glömde väl inte säga? Allt är GRATIS! Support hiphop.

Schemat i tider och fakta:

Lördag 24 april

Krush Groove (Michael Schultz, 1985, 97min)
Tid: 12.00-13.45

Jacob Kimvall – Jacob beskriver sin föreläsning bland annat så här: ”Eftersom det är en filmfestival tänkte jag ta avstamp i två musikvideos. Gnarls Barkleys ”Run” från 2008 som fick pris på MTV Music Awards för sin visuella gestaltning. Den var en slags remake på inledningen ”Graffiti Rock” som jag därför också tänkte visa. Sedan går jag in på tecknade och verkliga poses, med b-boys och graffare, och pekar på olika ikoniska kännetecken…” Så förvänta er ett riktigt spännande samtal med analyser i världsklass.

Tid: 14.00-14.45

Breakdance the Movie (Joel Silberg, 1984, 90min)
15.00-16.30

Söndag 25 april

Notorious (George Tillman Jr, 2009, 128min)
12.00-14.15

Jay-Z’s – Fade to Black (Patrick Paulson/Michael John Warren, 2004, 109min)
15.00-16.50

Läs mer: