Area Turns Red anno 2009

whoaFör 15 år sedan släppte den svenska hiphopgruppen Infinite Mass en bomb mitt i den Svenska rasismens primetime. Singeln Area Turns Red skapade snabbt en het debatt i media, men vann lika fort också stor popularitet hos många ungdomar. Filmer som Nattbuss 807 och 30:e november, lasermannen och skinheads på gatorna var i allas blickfång. Nu 2009, som Ken Ring sade, kanske rasismen kan kännas som ett skämt, men faktum är att den i allra högsta grad lever vidare i nya former. Mycket må ha ändrats, men mycket är minst lika illa.

Med detta i åtanke väcker nu Adam Tensta, Eboi och Infinite Mass nytt liv i monsterhiten Area Turns Red. Den nya versionen, Area Turns Red 09, släpps via RMH Management Group i samarbete med ”Alla olika alla lika”, Sveriges största ungdomskampanj mot rasism och fördomar. För att visa att rasism aldrig är okej och för att ge ljus åt frågor rörande bland annat integrering och främlingsfientlighet görs nu detta samarbete mellan artister och organisationer.

Låten finns att ladda hem på www.comviq.se sedan igår och videon hade premiär under dagen på samma sida.

Vill du vara med och stötta kampanjen, uttrycka din åsikt, skicka in videoklipp med mera? Gå då in på www.areaturnsred.se

Relaterade länkar:
www.allaolikaallalika.se/
www.rmhgroup.com/
www.myspace.com/eboirmh
www.myspace.com/infinitemass4life
www.myspace.com/adamtensta

Forumtråd: (Video) Area Turns Red 09 med Adam Tensta x Eboi x Infinite Mass

Läs mer: