Doktor Död – Självbetitlad

Doktor DödVeckans mp3 innebär allt som oftast exklusiva låtar med mer eller mindre kända artister, men då och då försöker vi även att lyfta fram nytt material med oetablerade, talangfulla förmågor. För de av er som varit aktiva inom forumkategorin ”Vår hiphop” på senare år klingar nog redan namnet Doktor Död bekant. För er andra blir detta förmodligen det första mötet med denna snabbkäftade 20-åring från Hässelby Gård, som bl.a. vunnit audio & video-forumets battleturnering TagTeam2008 samt droppat ett 150-tal texter i Lyricism-forumet.

Doktor Död, eller Charly Söderqvist som han egentligen heter, har mer eller mindre alltid stuckit ut ifrån mängden. Redan som 2-åring (!) lärde han sig alfabetet och det fortsatta intresset för det svenska språket växte sig starkt under tidiga år. Uppvuxen i en familj med rockmusiken i fokus, dröjde det därför inte heller länge innan han bestämde sig för att bli rockstjärna. Rocken visade sig emellertid för begränsad rent språkligt sett, vilket gjorde att Charly – mycket tack vare Pst/Qs Vi mot röset - istället insåg de vokala fördelarna med hiphopmusiken. I rappen fann hårdrockaren helt enkelt ett verktyg som klarade av att ge utlopp för kärleken som denne kände till ordet och alla dess olika varianter, följder och böjelser. Som del av en generellt sett homofobisk hiphopkultur går doktorn dessutom emot strömmen genom att vara helt öppen med sin sexuella läggning.

Till hösten, alternativt vintern, släpps artistens kommande netplay Bögjävel: The Netplay. Det är också därifrån som vi hämtat smakprovet Självbetitlad, som Fruktans Värld har producerat. Med låten vill Doktor Död inte bara ”komma ut ur garderoben”, utan också visa att man inte bör vika sig musikaliskt för den man är – utan istället fortsätta stå för den man är – och alltid köra sitt race trots sexuell läggning och omgivande påtryckningar och fördomar.

Direktlänk för nedladdning

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/05/07/doktor-dod-sjalvbetitlad/. Vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer pga. för höga kostnader för bandbredd.

Relaterade länkar:
www.myspace.com/doktordod

Forumtråd: [Veckans MP3] Doktor Död – Självbetitlad

Läs mer: