Gratis nedladdning: HighWons mixtape ”De Misstänkta” och mycket mer

HighWon - De Misstänkta2009 fortsätter i samma takt som det började. Med massor av svensk hiphop för gratis nedladdning på nätet. Vart ska det här sluta?

En sida som vi bland annat har att tacka för dessa möjligheter är nystartade Wonlove.se. Tidigare har man bjudit på Radio 127 och nu kommer även De Misstänkta – mixtapet från HighWon (Ison, Fille, Sabo, Gurmo, Hoosam och Aleks) som släpptes 2006. Ett släpp som undertecknad skrev följande om i nummer #3 av Kingsize Magazine samma år:

Plattan består utav 27 spår, inkluderat två skits, vilket oundvikligen innebär en viss bergochdalbana, men det ska poängteras att stora delar av skivan faktiskt håller den höga standard man kan kräva. Det nya producentlöftet AvaStyle har en central roll, med åtta beats, tätt följd av trotjänaren Masse, som i sin tur signerat fem stycken. Den ene påminner dock inte om den andre, vilket gjort att HighWon skrapat ihop en bra och stadig mix av beats att droppa sina texter över, och i de fall där annat har behövts har man rekryterat den alltid pålitliga Astma eller kört direkt över gamla, kända instrumentaler. Ayos ”Gudinnor”, Blues ”Släpp Mig Fri” och Petters ”Ey Yo”, är exempel på några av dem. Det är samma gamla HighWon som tidigare, mycket betongliv, gemenskap, lojalitet, brudar, slang och humor. ”HighWon Medlem” är det pampiga huvudspåret, ”BRD” en ärlig och rak anthem om Isons förortshem Bredäng, ”Krigarsjäl” g-funk på svenska, och de glidande låtarna ”Det E Så Lätt” och ”Sena Nätter” behöver knappast någon närmare presentation. De senare två har, för den som inte känner till det, varit lagligt släppta mp3s på Internet sedan flera veckor tillbaka (laddas hem på kingsizemagazine.se respektive hemmalaget.nu). ”De Misstänkta” bjuder till skillnad från Paragons mixtape inte på särkilt många överraskningar, men den som saknat HighWons avslappnade, självsäkra stil, kommer att få det han/hon vill ha. Var så säkra.

Ladda hem HighWon – De Misstänkta hos Wonlove

De senaste dagarna har det även dykt upp ett antal lösa låtar från lite andra artister, värda att kolla in. Nedan följer en snabb presentation av dessa:

Veronica Maggio feat. Sam-EStoppa Dig (Keione Remix)
Sam-E från Medina skiner som vanligt och Veronica Maggio låg som bekant bakom en riktigt bra platta i 2008 års Kihlen-producerade Och vinnaren är … Det vore kul med fler liknande remixer i framtiden!

Fittja ChrilleKårens stolhet
The Salazar Brothers lade upp den här låten häromdagen från Fittja Chrille, en av de bäst bevarade hemligheterna på den den svenska hiphopscenen. Rapparen intervjuades som bekant också av oss på Whoa i början av året. Läs intervjun här.

OrganismenFabriken
Organismen släpper singel i slutet av mars och album i april/maj. Tills dess kommer han att spotta ur sig en massa låtar som bara ”ligger och skräpar” på datorn. Häromdan fick vi låten Rastlös och nu får vi Fabriken, producerad av den norska storproducenten Illeig.

Mfs That HustlaTeleskop
Mfs That Hustla är en rappare från Göteborg som inte har gjort mycket väsen ifrån sig tidigare, men nu är Sönder Mixtape på gång lagom till februari/mars. Kolla in hans nya inspelning som bjuder på en snygg insats över beatet från Reks låt Telescope.

Tinitus & TedJag går och tankar
Tinitus & Ted är snart aktuella med sitt debutalbum och det märks. De har börjat synas allt mer på sistone och inga mindre än Aftonbladet menar att skivbolagen spår duon som en av de hetaste akterna 2009. Passa även på och ladda hem den tidigare whoa-mp3n Ett monster när du väl håller på.

Forumtrådar:
[Audio] Highwon – De Misstänkta
(Audio) Veronica Maggio ft. Sam-E – Stoppa Dig. (Keione Remix)
[Audio] Fittja Chrille – Kårens stolhet
(Audio) Organism 12 – Fabriken
[Audio] Mfs That Hustla – Teleskop
(Audio) Tinitus & Ted – Jag Går Och Tankar.

Läs mer: