Chords och Movits! vinnare på Manifestgalan

ManifestUnder gårdagskvällen gick Manifest 2009 av stapeln på Nalen i Stockholm och Whoa var givetvis på plats för att kolla in galan. Efter en jämn strid med Afasi & Filthy (vinnare av P3 Guld och Grammis) tog till slut en glad och lycklig Chords hem vinsten i hiphop/soul/RnB-kategorin, med juryns motivering:

Årets hiphop/soul/RnB 2009 tilldelas en artist som skickligt hanterar både det engelska och svenska språket. En artist som under åren inte tillåtit sig själv att stanna upp i sin musikalitet. En artist som utvecklats från gangstarap, till boom-bap för att på sin andra fullängdare utveckla sitt sound mot flera musikaliska traditioner, utan att någonsin glömma essensen av hiphop. För snygga flows, välproducerade stycken med väl utförda texter, utan att förlora verklighetsförankring, tilldelas priset skånepågen Chords.

Missade du Chords album Things We Do For Things (Juju/Playground) så är det alltså läge att du kollar upp den nu. Glid in på bengans.se och lägg en beställning!

Utöver Chords vann dessutom luleågruppen Movits! pris för bästa ”Rytm”. Även det ett välförtjänt pris, då Äppelknyckarjazz (BD Pop/Universal) utan tvekan var en av 2008 års mest svängiga och trevliga bekantskaper.

Vad är Manifestgalan?
Manifestgalan är öppen för allmänheten och bjuder på DJs, prisutdelning och livemusik. Den har skapats för att uppmärksamma och premiera artister kontrakterade på oberoende skivbolag, i syfte att visa på all fantastisk musik som görs på oberoende bolag och få publiken att göra nya musikaliska upptäckter. Priser i 14 olika kategorier delas ut, där vinnarna röstas fram av jurygrupper bestående av press, radiojournalister samt arrangörer. Galan arrangeras av Fritz’s Corner och SOM.

Forumtråd: Chords & Movits! vinnare på manifestgalan 2009

[buyalbum]Chords[/buyalbum]

[buyalbum]Movits![/buyalbum]

Läs mer: