Medina – Min publik

MedinaMedina är en grupp bestående av Sam-E från Fisksätra (Stockholm) och Alibi från Angered (Göteborg), som slog igenom med låten Medina anthem (Magdansös) i samband med mixtapet Rumble in Fiskayet 2004. Kort senare släpptes Magdansös på nytt av Warner Music och efter fortsatta framgångar följde fullängdaren Fullblod samt andrasingeln Zid Emchi (fortsätt gå) tidigt 2005.

Duon, med rötter i Tunisien, har sedan genombrottet byggt upp ett originellt och framgångsrikt sound, tydligt präglat av arabiska influenser och orientaliska rytmer. De efterföljande släppen Varshågod d e gratis (mixtape, 2005) och 7 Dar (album, 2007) har exempelvis bjudit på låtar som Solidaritet Like Whoa, Mahleha, Tjockt Adjibe och Elektricitet. Man har även medverkat på mixtapes som Shu Bre Express och specialskrivit anthems som Hoodsfred.

Nu är Medina snart aktuella med nytt material igen och mot slutet av året är tanken att både Alibi och Sam-E ska stå klara med var sitt soloalbum. Dessutom dyker ännu ett gemensamt album upp till våren. Veckans mp3, Min publik, är en försmak på det kommande mixtapet Varshågod d e gratis 2, som släpps gratis på nätet så snart som den 16 januari.

Direktlänk för nedladdning

Relaterade länkar:
www.myspace.com/medinamazika
www.medinaonline.com (premiär 16 januari)

Länka till detta inlägg?
Vill du länka till detta inlägg använd http://blog.whoa.nu/2009/01/08/medina-min-publik vi har tyvärr blivit tvungna att hindra direktlänkar till våra mp3/zip-filer p.g.a för höga kostnader för bandbredd.

Forumtråd: [Veckans MP3] Medina – Min publik

Läs mer: