Cell-Mates feat. Lucia – Det Finns Så Många Människor Här I Världen

Att Skåne har mycket bra att erbjuda i hiphopväg är det nog inte många som säger emot. Namn som Timbuktu, ADL och Lazee klingar förmodligen bekant för de flesta, men samtidigt får man inte glömma bort alla de talangfulla musiker som rör sig i bakgrunden och hoppas på en chans i rampljuset. En sådan grupp, som kan vara värd att lägga på minnet, är Cell-Mates.

Cell-Mates består av 26-årige Tml och 27-årige Emblem, två rappare från Malmö som har funnits med på den svenska hiphopscenen sedan 1998. Tillsammans med Miqe och Mikega utgjorde man länge gruppen Soldjaz From South, men allt eftersom tiden gick började annat att prioriteras. Medan Tml koncentrerade sig på engelskan och den egna solokarriären valde Emblem och Mikega att satsa på svenskan och släppte på den vägen också skivan Avancerad RimTeknik under 2007. I mitten av 2008 valde dock Tml och Emblem att gå sin egen väg som en duo. Cell-Mates blir nu inom kort aktuella med EPn Bakom Bars (fem låtar som ges ut via myspace i början av november). En release som kommer att firas på Loppen Christiania den 8 november, tillsammans med bl.a. Ill Knowledge och RoccSpotz.

Veckans mp3, Det Finns Så Många Människor Här I Världen, är den första singeln från det kommande släppet. En politiskt laddad låt som är producerad av Dison The Dice och som gästas av sångerskan Lucia.

Direktlänk för nedladdning

Myspace: www.myspace.com/cellmatesbakombars

Forumtråd: Veckans MP3: Cell-Mates feat. Lucia – Det Finns Så Många Människor…

Läs mer: