Whoa Spotlight #15 – Stocktown

Ett program på svensk riks-TV som visar alternativ hiphop? Skämtar du eller?
Hösten 2002 blev det verklighet när Stocktown – A global underground journey fick chansen att sändas till massorna. Allt från japanska b-boys till australiska och amerikanska rappare som freestylade sig genom dagen flimrade förbi på rutan i en aldrig sinande ström av kreativitet och, i vissa fall, ren galenskap. Exempel på det senare är nog producenten Yoghrt som samplar allt från kokande olja till hur det låter när han sörplar i sig jello.

Som inspirationskälla var programseien inte att förkasta eftersom den satte strålkastaren på alternativen: det var inte den s.k. MTV-hiphopen med popdängor och pengar som syntes utan istället syntes de som av en eller annan anledning placerat sig utanför industrin.

Trevligt nog så har Stocktown-folket själva lagt upp ett par avsnitt som finns att beskåda nedan, men eftersom inte allt filmat material fick plats i TV-serien så gavs det även ut en DVD som, om den går att få tag i, är värd pengarna

Del 1

Del 2

Del 3

Forumtråd: Whoa Spotlight #15 – Stocktown

Läs mer: