Organismen – En Milli

Denna vecka bjuder vi på nytt material från en av de mest erkända och meriterade rapparna på den svenska hiphopscenen. Mannen som har gjort sig känd under namn som Organism 12, Ågren, Gudfadern från Luthagen och Floyd Forward, men som idag kort och gott kallar sig för Organismen.

Johan Hellqvist, som han egentligen heter, slog igenom år 2000 med den idag legendariska gruppen Mobbade Barn med Automatvapen, tillsammans med DJ Large, Leo, Seron och PST/Q (Leo och Seron är inte medlemmar längre). Vid sidan av MBMA och sidoprojekt som Retarderat Eleverade, Sedlighetsroteln, Ungdumshälsan, Mörnligan och Smuts & Co, har Uppsalasonen släppt sologrejer ända sedan 1999 och är fortfarande högaktuell nu år 2008.

I vår släpper Organismen sitt tredje studioalbum Om Gud Vill Och Vädret Tillåter, vilket kommer att släppas för gratis nedladdning på Internet. Innan dess kommer dock åtminstone ett till mixtape att dyka upp. Det kommande, spikade mixtapet Väderleksrapporten, kommer inte att tillhöra ”Versioner”-serien (se Versioner vol.1 och Versioner vol.2) utan enbart att innehålla nya originalspår med gäster som Öris och Ison samt produktion från DJ Large och Avastyle.

Tills vidare bjuder vi på den exklusiva mp3n En Milli, där rapparen sällar sig till den växande skaran artister som givit sig an det mycket populära beatet från Lil Waynes låt A Millie (som ursprungligen är producerat av Bangladesh).

Direktlänk för download

Organismen på myspace: www.myspace.com/organism12

Forumtråd: Veckans MP3: Organismen – En Milli

Läs mer: