Fem nya svenska videor

Paragon – Ta Det Till Skyn

För cirka en månad sedan släppte Paragon sitt tredje studioalbum, Glöd, och nu – lagom till sommaren – har den andra videon från plattan dykt upp. Ta Det Till Skyn är producerad av Mack Beats och själva videon den är regisserad av Tekle Street. Man kan bara hoppas att denna får chansen att synas på tv!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BKvRIIJboQY[/youtube]

Stor feat. Moms - En Slant Eller Sedelbunt

En annan Mack Beats-produktion som det äntligen har blivit video av är Stors En Slant Eller Sedelbunt. Låten är ursprungligen från Vendetta-medlemmens mixtape Dikter Ifrån Bikten, som hade sin release sommaren 2007 (laddas hem gratis här). Låten gästas av Moms, som i vanliga fall är ena halvan av UKN (tidigare Underklassen).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BGUMordDjvo[/youtube]

Pato Pooh feat. Dj 2Much, Iron African, Ken Ring, Dawouid, MC Tim, Stor, Pumba (Norge), Cae, Sam-E, El Axel (Norge), Sens, Phero och M.SakariasAhbow (Remix 1)
Första remixen av Pato Poohs streetsingel Ahbow hade premiär på MTV Off Beat häromdan, och nu finns videon även ute på youtube. Medverkar på låten gör inte mindre än 13 olika gästartister, däribland legendariska MC Tim (som gjorde den första raplåten någonsin på svenska år 1989). Om ett par dagar dyker Remix 2 upp också, med minst lika många gästande namn.

Fjärde Världen – Till Världens Ände

En annan video som nyligen hade premiär på MTV Off Beat, var Fjärde Världens låt Till Världens Ände från gruppens tredje fullängdare Världens Ände. Mycket passande kan man tycka, med tanke på att skivan tyvärr hamnade lite i skymundan för Petters och Kens skivor när den släpptes i november.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sEu2Uvrsd_0[/youtube]

MOVITS! – Äppelknyckarjazz

Luleåduon MOVITS! släppte singeln Swing För Hyresgästföreningen tidigare under året (finns för nerladdning i vårat mp3-arkiv) och nu har det blivit dags för ännu en dos av den sprittande och språngande swing/jazz/hiphop-hybriden. Äppelknyckarjazz är singel nummer två från det kommande debutalbumet, som planeras att ges ut till hösten. Videon den är regisserad av Axel Söderlund och går även att ladda hem på gruppens hemsida.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=C8fIVTH0TiM[/youtube]

Forumtrådar:

Paragon ”Ta Det Till Skyn” ny video! Kolla in!

Stor Ft. Moms (UKN) – Slant Eller Sedelbunt (video)

PatoPooh Ahbow Rmi1 (VideoPremiär) ft 15. – Ken,Sam-e,McTim,Stor mfl

Fjärde Världen – Till Världens Ände

Movits! nya singel ”Äppelknyckarjazz” (video)

Läs mer: