Sidewalk – Labor

Sidewalk är en duo, baserad i Stockholm, bestående av producenten DJ Lastword (även medlem i Beatsurgeons) och rapparen Pitz. Tillsammans, och i samarbete med andra musiker, skapar de melodiös och engagerande hiphop som de själva beskriver som ”new old-school”. Vid sidan av skivspelaren och mikrofonen har man till exempel alltid med sig ett liveband och vokalister på sina livespelningar.

Efter ett antal framträdanden och mp3-släpp, har gruppen nyligen debuterat med EPn Takeoff. En skiva som släpptes både som CD och mp3 den 15 maj av Beatsurgeons Music, och som nu går att köpa via din lokala skivbutik, cdon, megastore samt alla större nedladdningssiter. Med på plattan återfinns bland annat förstasingeln Season of the Bitch, som tidigare har hörts på både SVT och SR Metropol (i programmet ”En kärleksattack på svensk hiphop!”).

Denna veckas exklusiva mp3 är deras andrasingel Labor, som även den finns med på EPn. Ladda hem och/eller lyssna på låten nedan!

[podcast]http://veckansmp3.whoa.nu/sidewalk-labor-whoa.nu.mp3[/podcast]

Direktlänk för download

Sidewalk på myspace: www.myspace.com/walksideways

Forumtråd: Veckans MP3: Sidewalk – Labor

Läs mer: