Nomad & Ambitiouz – Life’s a Beat

När medlemmarna Mellow, Choys, Ez-Fx, Emster och Nomad i gruppen Galen Rekvisita (Mad Props) bestämde sig för att gå skilda vägar, var det många som blev besvikna. Skåningarna hade trots allt hunnit skapa sig ett namn i sin hemstad, Lund, och var på god väg att dra till sig uppmärksamhet även från övriga delar av landet. För att nämna några exempel så vann man Musik Direkt år 2005 (Sveriges största musiktävling för ungdomar), öppnade upp åt Cunninlynguists och Tonedeff på Kulturmejeriet 2006, samt uppträdde på stora arrangemang som Malmöfestivalen och Lundakarnevalen. De olika projekten som ex-medlemmarna dragit igång sedan dess, verkar dock också bjuda på en hel del nya godsaker. För ett par veckor sedan satte vi t.ex. fokus på Choys och hans musik, och denna gång är det dags för Nomad, som även han kan komma att gå en spännande framtid till mötes.

Veckans mp3 Life’s a Beat är hämtad från artistens kommande mixtape Sole Power Mixtape, som inom kort släpps för gratis nerladdning på Internet, i väntan på albumdebuten. Låten, som har producerats av ingen mindre än Deacon The Villain från Cunninlynguists (Kentucky, USA), gästas av rapparen Ambitiouz (Massachusetts, USA) och kretsar kring balansgången mellan raplivet och det vanliga livet. Nomad lägger första och sista versen, Ambitiouz de däremellan. Enjoy!

[podcast]http://veckansmp3.whoa.nu/nomad_and_ambitiouz-lifes_a_beat-whoa.nu.mp3[/podcast]

Nomad på myspace: www.myspace.com/nomadsweden

Direktlänk för download

Forumtråd: Veckans MP3: Nomad & Ambitiouz – Life’s a Beat

Läs mer: