Recension: Elliphant @Babel 8/5

Elliphant

Det är en ganska så glest befolkad lokal som man stiger in i vid tolvtiden på natten mellan onsdag och torsdag. Babel har kapacitet för runt 600 personer men trots att det är röd dag på torsdagen så är det bara runt hundra personer på plats. Klubben öppnade för en timme sedan och i baren står Leche con Chocolate, Beatrix Kiddo och Nicole Briggs och spelar skivor. På stora scenen står ett brett DJ-bord uppställt och bakom det står Akai One, Willy The ‘Fck’ Whino samt Pierre Zalas, ena halvan av Matchstick Men, som bl.a. gjorde succé på sin spelning i stadsparken på Valborg 2013 i Lund. Med lökiga moombahton-remixer av låtar så som I like to move it värmer de upp det hundratalet gäster som är på Babel. Mixandet är utmärkt, låtvalen stundtals tveksammare.

Klockan 01.45 går Elliphant på scenen tillsammans med sin DJ och hon inleder spelningen med låten TeKKno Scene som på skivan gästas av rapparen Adam Kanyama. Låten fick stort genomslag efter att den varit med i spelet FIFA 13. Hon berättar sedan för publiken att det är tredje gången hon är i Malmö och att hon är tacksam för att vara här igen. Resten av konserten fortsätter lika stökig som den började, och även om hon berättar att hon har 40 graders feber så visar hon sig fortfarande vara röjigare på scenen än vad de flesta rappare inom svensk hiphop är.

Jag var innan konserten orolig över om Elliphant skulle klara av att fylla ut hela den stora scenen på Babel ensam i en hel konsert, utan dansare och utan adlib-rappare. Även om hon ibland får hjälp med playback för att lyfta refrängerna så försöker hon med hela sin själ att vara ett energiknippe genom hela konserten trots sjukdomen, och tack vare hennes vilja av stål så klarar hon ändå av att orkestrera publiken under de 25 minuter som konserten pågår.

På scen är hon en lika grym rappare som på skivan, men sången sitter inte riktigt. Men samtidigt gör det inte så mycket eftersom sången ofta får stå tillbaka för de tunga beatsen. När hon 02.10 avslutar konserten med låten Live Till I Die visar hon hur bra hon verkligen kan vara. Trots 40 graders feber håller hon full inlevelse och scennärvaro genom hela konserten. Jag tror att med en större scenshow och ett mer slipat sound så kan hon bli lika stor som Major Lazer och M.I.A..

Forum: Recension: Elliphant @Babel 8/5

Läs mer:

Kommentarer

   
2013-05-09 14:43
Jävlar vilken övermänniska hon måste vara om hon kan röja loss på en konsert med 40 graders feber. Även om det bara var 25 minuter. Det är ju nog jobbigt att bara stå där.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Recension: Elliphant @Babel 8/5 för att kommentera!