Killer Mike och Kendrick Lamar till Sverige

Kendrick Lamar

Ny vecka, ny Whoa rekommenderar! Den här veckan vill vi rekommendera två konserter som äger rum den närmsta tiden.

Den första av dem utspelar sig verkligen inom den absolut närmsta tiden, nämligen ikväll i Göteborg (25/1) och imorgon kväll i Stockholm (26/1). Atlantarapparen Killer Mike, som tidigare har plockat hem en grammy tillsammans med Outkast, ställer sig på Nefertitis scen klockan 01.00 natten mot lördagen för att ge göteborgarna vad de tål i hiphopväg. Imorgon lördag är det istället Stockholmsklubben Nalen han intar, där konserten ges klockan 21 efter att de härliga killarna i Som Fan agerat förband. I nuläget finns det biljetter kvar till båda spelningarna, så den som befinner sig i Göteborg eller Stockholm utan något kul i helgen kan ta sig en funderare. Här är en länk till Göteborgsspelningen och här är en länk till Stockholmsspelningen.

Men skojigheterna tar inte slut där! Väl värt att uppmärksamma – trots att det är ett par veckor kvar – är att allas favoritgosse år 2012 kommer till Sverige: Kendrick Lamar. Comptonrapparen är en av Dr Dres senaste skyddslingar och släppte nyligen det rejält kritikerrosade albumet good kid, m.A.A.d city, som bland annat kallades för ”en framtida tidlös klassiker” av Nöjesguidens Maja Bredberg.

Kendrick ärar Sverige med ett besök i dagarna tre som omfattar lika många storstäder. Onsdagen den 13 februari intar han Kulturbolaget i Malmö (med Chords som förband!), torsdagen den 14 februari besöker han Pustervik i Göteborg och fredagen den 15 februari är det grand finale på Münchenbryggeriet i Stockholm. Whoa kommer vara på plats på alla tre spelningarna!

Nedan kommer ett par knuffar för den som har svårt att bestämma sig:

Läs mer: