Lorentz & Sakarias – Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast

Idag, läs fredag, droppade Lorentz & Sakarias uppföljare till 2009-års debuten Vi mot världen. Nya alstret bär titeln Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast och gästas av bl.a. DJ Sleepy, Newkid och Duvchi. Tidigare släpp från albumet har bringat oss Vito Grasso-producerade Garbo, Astrid & Taubeuppmärksammade samarbetet med popduon jj -Sommarsnö och Tyga-osande Diamanter.

Det kanske är en smula tvetydigt om det sistnämnda är en komplimang eller inte, Tyga är ju långt ifrån den mest stabile leverantören av tunga (electrobaserade) södern-tracks. Men, bara att jag automatiskt gör jämförelsen säger en hel del. Nya skivan fortsätter på det inslagna spåret som man ändå får påstå är ganska unikt inom svensk hiphop! Tycka vad man vill. Personligen är jag egentligen mer down med ett smutsigt choppat & skrivat södern, än ett lilaskimrande autotunat Young Money-sound, men det finns ingen anledning att behöva välja.  HÄSMNSLS är inget klockrent album, men bjuder helt klart på godbitar, som t.ex. Molnen. Jag hoppas bröderna fortsätter göra sin grej. Och att de gör det bra.

Albumet släpps exklusivt på Spotify, där finner du också kommentarsspår till samtliga låtar.

Forum: [Audio] Lorentz & Sakarias - Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast (nya albumet)

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-11-09 15:35
Sakarias e fan go.. lorentz kör ju sin absoluta egna grej så inget att klaga på haha :)
2012-11-09 17:02
gillar Garbo, Astrid & Taube som fan, Sommarsnö var ocksa riktigt bra, inte min typ av hiphop annars. kul att dem är tillbaks dock
2012-11-10 21:26
Tycker fan albumet var jävligt bra. Föll för tre låtar vilka var Sommarsnö, Diamant och Garbo, Astrid och Taube. Dom var tvärfeta. Kan tänka mig att albumet kommer spelas en hel del i mina hörlurar nu under vintermörkret.
2012-11-12 14:04
Molnen är otroligt bra. Fet skiva
2012-11-12 18:43
Fantastisk platta.
2012-11-12 18:47
Molnen!
2012-11-13 12:29
Soundmässigt väldigt bra och välproducerat. Av Vittorio Grasso va?

Gillade de flesta låtarna men jag tyckte att hela albumet känns väldigt opersonligt.
Fina texter och metaforer och kärleksförklaringar osv i all ära, men inte någon låt som beskriver vad som hänt efter förra plattan? Effekten på deras liv efter det t ex.

Det är säkert många som är intresserade.
2012-11-15 19:56
+ "Sommarsnö". Vilket jävla beat och m.sakarias's vers måste vara det bästa han nånsin lagt.
+ "Diamant"
+ "Klarabergsviadukten". boom vilken skön vibe man får!
+ All good. Jävligt fet!! lorentz vers är grym.
+ Garbo, astrid och taube. Lyssnat sönder denna så inte min favvo längre, men fet i början iaf hehe.
+ "Molnen". Bästa på plattan. Inte bästa texten av lorre men helt ok. Sinnesjukt snyggt producerad låt. Får drake och the dreams låtar att verka amatörmässiga.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till [Audio] Lorentz & Sakarias - Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast (nya albumet) för att kommentera!