Hiphoppet @ Calor

Göteborg har en lång tradition av feta hiphop-klubbar från det legendariska Fatmilk till det mer smutsigt lokala Bärs & Beats och långköraren Klubb Scratch, på senare tid har vi också fått Full Clip på Henriksberg. Vi har även sett klubben Hiphoppet hoppa runt på olika lokaler i stan. Det började på 9:ans ölhall beläget på Andra Långgatan för att göra en kortare sejour på Pride (gamla Kompaniet). Sedan början av denna sommar hålls det dock varje söndag på det rytmiska stället Calor som ligger mittemot restaurangen Vasastan, i just Vasastan.

Whoa har givetvis varit där och kikat in läget och detta är något vi verkligen vill rekommendera till andra Göteborgare och inresta gäster. Lokalen som Calor erbjuder är inte helt olik det hiphop-bekanta stället Kontiki med sin karibiskt influerade inredning och man märker att rytmen sitter i väggarna. Det är precis så litet som behövs för att få den härliga känslan av källarspelningar. Inträdet är ynka 20 riksdaler inklusive garderob, bärsen är billig och kommer du tidigt är maten god och exotisk. Men det som verkligen gör att klubben förtjänar ett besök är atmosfären, detta är enligt mig arvtagaren till Bärs & Beats, där sköna människor som delar samma intresse för kulturen möts och bara är. Många har beskrivit klubben som en samlingsplats för det gamla gardet, vilket nog kan stämma till viss del, men jag känner att alla nya är minst lika välkomna.

Vi som var där söndagen den 8:e juli fick bevittna ett gammaldags graffitijam på utsidan av klubben i en stad lika plågad av nolltoleransens politik som Stockholm. Minglet utanför klubben till färglukten och det utställda ljudsystemet var lika fett som Obnoxiuz och Elem36:s spelning senare på kvällen.

Whoa fick givetvis en egen tag på jamet.

Det är detta som gör att vi på Whoa vill slå ett extra slag för detta ställe som hålls öppet varje söndag hela sommaren. Stämningen och människorna här lämnar den där speciellt gemytliga och smutsiga Göteborgseftersmaken i gommen… eller så var det bara bakfyllan.

Forum: Klubb Hiphoppet @ Calor i Göteborg

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-07-20 11:54
grymt!!
vad var de för målare?=)
2012-07-20 15:22
Man ställer ut konst på plats varje vecka från Urban Artroom.
JP
2012-07-21 11:45
Feztime

Jag vet faktiskt inte, snackade med en del, men de flesta graffare är så känsliga med sin anonymitet ;)
2012-08-01 7:40
jo de har du rätt i, sett bilder här o där. fanns någon enstaka på calors hemsida.
grymt av dem att arrangera sånt i stan iaf!:)

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Klubb Hiphoppet @ Calor i Göteborg för att kommentera!