Recension: Ismen – Välkommen till planet regn

Viktor:

Här skulle jag kunna leda dig in i recensionen med några härliga ord om Johan Alanders solosläpp som kom förra året, men det finns tyvärr betydligt tråkigare saker att att adressera i nuläget, så nu skiter jag i det och flyger raka vägen till planeten Regn utan att passera moln.

Inledningsspåret på Välkommen till planet regn är något av det underligaste jag upplevt. Där rappar ena halvan av Ismen på spanska och med sig har de Kalle Gracias som berättar om Norrland, varför? Ingen aning. Att spåret heter just Välkommen och man gång på gång upprepar ”Därför heter plattan Välkommen till planet regn” gör det inte mindre underligt. Jag har nämligen ingen som helst aning om vad det är jag blivit inbjuden till och efter mer en halva skivan lunkar jag fortfarande runt handlöst och letar efter livstecken.

Varje låt går ihop i ett, och då menar jag inte att skivan har en röd tråd, utan att varje låt trampar på exakt likadant och det är ett evigt tjatande om soldater och krigare. Vad dessa krigsförande kreationer ska göra har jag dock ingen aning, men stolta är de. Ismen sparkar in några öppna dörrar när det rappas om främlingsfientligheten i Sverige men visar även på styrka när de är beredda på att sparka in huvudet på folk. Att allt bara känns omoget och enkelt är det dock ingen som verkar reflektera över.

Jag har länge varit en Ismen-soldat och slagits för deras låtar men nu är det sista gången jag reser mig, besvikelsen är för stor. Det känns så klart väldigt kluvet då Sobers soloprojekt blev ett av fjolårets favoritsläpp. Kanske måste duon få leka av sig lite ibland, men att göra det över tråkiga produktioner och helt utan genomtanke känns bara slarvigt… Men Cleo och Allyawan är det ju alltid kul att höra nytt med.

Viktors betyg:

 

 

Matias:

När Ismen släppte sin skiva Inget kan bli skönt nog år 2008 såg jag till att få tag i ett fysiskt exemplar fort. Jag blev hänförd – de gamla internetrapparna hade överträffat sig själva! Skivan kändes som något unikt, rimmen var fantastiskt välskrivna och att texternas innehåll stundtals var rätt ytligt gjorde inget – ytan glänste helt enkelt. Mina förväntningar på Välkommen till planet regn var därför höga.

På sätt och vis märks det att fyra år har gått. Killarna har vuxit upp och är inte längre klassens hiphopclowner med texter om kiss och bajs. Istället får vi djupare teman om hemska livsöden, politik, rasism och andra karmahöjande inslag. Tyvärr har man hört det mesta förr, både vad gäller texternas innehåll och yta. Punchlines som ”på sin grind som en skejtare” har lagts oräkneliga gånger, rim i stil med ”styrka-dyrka-kyrka” har troligtvis använts lika länge som människan har skrivit. När jag märker att en låt har den slitna metaforiska titeln Mina ord är vapen funderar jag på om jag fått tag i rätt album.

Det är helt enkelt musik vi har hört många gånger förut, och tyvärr har rimmen sjunkit flera nivåer sedan 2008 så albumet lyckas inte heller vara nyskapande till ytan. Det enda som fungerar är beatsen som stundtals är riktigt bra, och gästinsatserna där framför allt Syster Sol får albumet att lysa upp för en liten stund. Tyvärr kommer man inte så långt på bara beats och gästinsatser.

Vi får se hur många som väljer att bli Ismensoldater. Själv lägger jag ner vapnet, vänder ryggen mot frontlinjen och springer allt vad jag orkar.

Matias betyg:

 

Forum: Whoa recenserar: Ismen - Välkommen till planet regn

Läs mer:

Kommentarer

   
2012-05-28 11:28
Aj aj
2012-05-28 11:39
När och var kan man lyssna på den?
2012-05-28 11:43
Jaja, tack för den era pretentiösa jävla töntar.

Plattan finns på Spotify från idag och är fetare vad den verkar i den här recensionen, så ge den en chans och bilda en egen uppfattning!

Sho!
2012-05-28 13:17
Haha, tack för de fina orden ;)
2012-05-28 13:42
tycker den här recensionen va urkass, tycker skivan va tvärfet, den uppfyllde mina förväntingar som har varit höga, props till ismen !
2012-05-28 14:33
det var hårda ord i recensionen. Mina förväntningar sjunker dock knappast. Nu jävlar ska vi pumpa!
2012-05-28 15:15
Känns som att det ligger något bakom de här sågningarna!?

Kanske e som i tidningarna, köper du inte en annonsplats får du ingen bra recension haha.

Nä men ärligt tycker inte att skivan är en 1, mer möjligen en 3 av 5.
2012-05-28 15:43
Jag tycker det är galet bra. Hallelujah, planet regn och EGO framförallt. Resterande också galet bra! Big ups.
2012-05-28 15:56
Ojoj detta lät ju inte bra. Men kanske är det positivt att ha läst en sånhär recension så man inte går in med så höga förväntnignar :)
2012-05-28 16:14
plattan var grym

punkt slut.
2012-05-28 16:49
Herrarna som recenserat måste ha råkat lyssna på någon gammal Lorentzplatta av misstag, hehe. För att vara "proffstyckare" förhåller dom sig jävligt enfaldigt till de texter vi skrivit på den här plattan.

Tack till er som diggar det i alla fall!
2012-05-28 19:19
jag fullkomligt älskar skivan.. Mina favoriter är Planet regn, Mina ord är vapen, Vem finns där och blodsmak. Beror så mycket djupare än något jag hört på länge. trodde denna recension skulle vara extremt mycket mer positiv.. Tråkigt.
2012-05-28 19:54
All publicitet är bra publicitet.
2012-05-28 20:01
Det här albumet råkade inte falla mina kollegor i smaken helt enkelt, inte konstigare än så. Har själv inte lyssnat så vill inte uttala mig, men Whoa har ju länge backat upp Ismen (äldre material hyllas ju av både Viktor och Matias) och detta är knappast någon officiell ståndpunkt från oss, så sitt ner igen och ta det lite saltigt. :)

/erupt - sann herre och härskare över Whoa och dess inre regioner
GTX
2012-05-28 20:12
Ismens musik har mognat på ett bra sätt.
Skivan har många bra låtar och det lär inte va många som håller med recensionen?
Den här recensionen känns som en sågning, knappast en 1a, snarare en 3.5 av 5!

Va fan har recensenterna RÖKT?! ;)

Peace
2012-05-28 21:08
Det här kan knappast vara en seriös recension!? Kom igen, två 1:or... Jag förstår om det inte faller en i smaken men det här är ju bara en direkt sågning. Skärp er.
2012-05-28 23:16
Jag uppmanar alla (inklusive recensenterna) att komma till Fasching (Sthlm) nu på Onsdag 30 Maj. Vi kommer ha releasefest och bokstavligt talat riva hela huset med vår omogna och långtråkiga musik!

2012-05-29 1:04
En 1a kanske va att ta i men mycket mer än en 2a är det inte heller enligt mig. Går inte att jämföra med Inget Kan Bli Skönt Nog eller Dr Majk-plattan
2012-05-29 1:07
Varför kan jag inte ändra mitt inlägg nu när det bara gått 2 minuter?
2012-05-29 1:24
Nej fyfan, klart det inte går att jämför med Inget Kan Bli Skönt Nog men tycker detta album var riktigt jävla tvärfett, hela känns som ett Ismensoldat album och fattar inte vad dem gnällde över det för.
2012-05-29 2:09
Kan inte ta de här recensionerna på allvar när de inte ens nämner en så grym och originell låt som "Hallelujah".
mfs
2012-05-29 8:14
Som sagt. 2 personers åsikt om en skiva. Jag uppskattar att man skriver det man tycker och tänker och kan vara ärlig. Självklart är det alltid jobbigt att såga något man diggat tidigare och förstår att det är pissigt som artist att få en sån här recension.

Jag personligen tycker att skivan är betydligt bättre än en 1a. Hoppas det går bra på releasefesten imorgon! Kul att min gamla boy Icetail fått plats på skivan med.

2012-05-29 10:53
Det låter som att dom som recenssera denna verkade gilla er innan denna plattan
när ni hade Dr.Majk etc.
men dom säger att ni växt upp, alltså är dem sånna som förmodligen diggade era lite halv fjantiga saker.
Dom lyssnar säkert på Prendel fortfarande och har sig och vill höra mer kiss och bajs grejer.

Ta inte de här recenssionerna seriöst dom är bara ledsna för att ni vuxit upp och dom är kvar på pott humorn
2012-06-08 3:00
Jag älskar planet regn och mickelitos vers samt cleos körer och reff! Oslagbart!
2012-06-23 20:30
Helt okej skiva. Värd en trea åtminstone.
2012-06-24 18:28
Nyfiken på varför "sober" som fd narkoman/alkoholist tycker det är vettigt att jazza runt med en tatuering som insinuerar att han skulle vara ett sk. "maskrosbarn"

Maskrosbarn är dom som trots att dom levt i ett helvete undviker rusdrycker och andra sinnesdövande prep och står upprätt. På engelska "invulnerables"

Tragiskt livsöde no doubt, och all respekt till din drognykterhet idag, men du är inget maskrosbarn.
2012-06-24 19:09
Nyfiken på varför "sober" som fd narkoman/alkoholist tycker det är vettigt att jazza runt med en tatuering som insinuerar att han skulle vara ett sk. "maskrosbarn"

Maskrosbarn är dom som trots att dom levt i ett helvete undviker rusdrycker och andra sinnesdövande prep och står upprätt. På engelska "invulnerables"

Tragiskt livsöde no doubt, och all respekt till din drognykterhet idag, men du är inget maskrosbarn.


håller med, det är så många som tror sig vara maskrosbarn så fort dem varit med om något.
2012-06-24 20:15
Ser man till forskning som gjorts om dessa barn, så i en syskonskara så är dom det empatiskt lagda barnet, som går in i en beskyddarroll dels gentemot dom andra syskonen men också mot den av föräldrarna som är den utsatta/lidande i den vuxna relationen.

Per definition så blir dessa barn "FÖRÄLDERN" som får ta hand om den vuxna och dom andra syskonen.

Enligt din bok så lämnade du både mor och syster till deras öde mer eller mindre och drog.

Som sagt all respekt till ditt livsöde och för att du tagit dig igenom dina missbruks problem, men har svårt att ta bilden du försöker sälja seriöst, när du anser dig själv vara något du överhuvudtaget (sett till beslut du tagit och fattat i ditt liv) inte lever upp till.
2012-06-25 11:03
Har inte lyssnat på skivan än. Men jag håller Sober som en av de absolut bästa och skickligaste rapparna vi har haft och har i det här landet - så jag hoppas verkligen inte recensionerna stämmer in på mitt tycke och smak.

Ska lyssna på skivan ikväll. Återkommer då.
2012-06-25 11:12
brb
En tatuering är ingen logisk argumentation som kräver bevis. Får man inte använda sig av symboler och uttryck på sin kroppskonst om man inte lever upp till dem till punkt och pricka?

Måste man tillhöra en stam för att ha tribaltatueringar?
Måste man tillhöra yakuzan för att ha en drakryggtavla?
Är man prostituerad för att man har höga stövlar?

Din tolkning är helt irrelevant, sköt dig själv.
2012-06-25 12:30

En tatuering är ingen logisk argumentation som kräver bevis


Att utge sig för att vara något man inte kan leva upp till tåls att ifrågasättas, särskilt när det rör sig om en så pass specifik sak som "maskrosbarn" där personegenskaper genomgående går igen i dessa barn.

Det handlar inte om att "tolka" något, det går inte "feltolka" uttrycket maskrosbarn då dess definition är väldigt specifik och det finns tonvis med forskning att luta sig emot.

Och det är verkligen så enkelt som att konstatera att en missbrukare oavsett aktiv eller nykter kommer aldrig någonsin kunna titulera sig själv som maskrosbarn.

Så tror man sig vara ett, borde man utan problem också kunna acceptera att människor ifrågasätter på vilka grunder man anser sig vara ett.

Måste man tillhöra yakuzan för att ha en drakryggtavla?


Tycker du skall göra dig själv en tjänst och googla det där lite, för om du tror att en "yakuza" tatuering är så enkelt som en "drake" så är du ute och cyklar helt, och ja skulle du tatuera ett specifikt signum för dessa falanger och medlemmar skulle få syn på det så skulle dom göra betydligt värre saker än bara snällt ifrågasätta det.

Det blir lite som om du skulle gå runt med en HA väst utan att vara fullvärdig medlem. Du kanske inte känner till att såna här klubbar och dyl tar bort dessa på medlemmar som utesluts ur klubbarna, och då oftast med såna saker som vinkelslip,knivblad eller att man helt sonika bränner bort dom.

Är man prostituerad för att man har höga stövlar?


Du har bara sett sådana i gamla filmer från 70-80talet eller?
2012-06-25 13:02
Kommer maskrosbarnen att komma och vinkelslipa hans tatuering? Isf tycker jag att du borde googla runt lite på maskrosbarn, för de vinkelslipar inte bort tatueringar.
2012-06-25 13:05
Att skriva "maskrosbarn" på sin kropp är som att skriva "poet" på sin kropp. Det säger verkligen ingenting, och oavsett hur löjligt du än tycker att det är så tycker jag inte att det på något sätt kan ifrågasättas.

Fortsätt diskussionen i gästbok om du vill.
2012-06-25 14:05
Kommer maskrosbarnen att komma och vinkelslipa hans tatuering? Isf tycker jag att du borde googla runt lite på maskrosbarn, för de vinkelslipar inte bort tatueringar


Nej det var du som gjorde en helt korkad liknelse med något du uppenbarligen saknar sakkunskap om.

Och nej det är inte heller som att tatuera in "poet", det är inget luddigt uttryck eller begrepp det rör sig om, utan om en särskild grupp människor i samhället, barn som föds med unika egenskaper som gör att dom överlever såna här miljöer utan att dom överger människor i sin omgivning eller söker sig till div missbruk.

Dom är det närmaste en textbok definition av ordet "överlevare" du kan komma. Det är inte slumpen som gör att dessa barn trots bakgrund inte hamnar snett, utan på grund av hur dom är skapt.

Och tar man sig till att tatuera något sådant på sin kropp, så är det uppenbarligen något man anser sig själv vara. (i det här fallet finns det sedan fullt tillräckligt i personens bakgrund för att se underlag i att personen de facto tror sig vara ett sådant barn)

Så nej du har inte ens ett halvt ben att stå på här.
2012-06-25 21:19
Jag hade betygsatt den här skivan med en stark trea, möjligtvis en svag fyra. Anser att det är helt omöjligt att betygsätta den här skivan med en etta, gör man det har man ingen koll.

"Mina ord är vapen" är ju rakt av genialisk, en riktig femma. Texten är sjukt pricksäker. Jag vet att en låt inte gör en skiva, men den där låten blir repeat ett tag!

Big up hörrni!
2012-07-05 23:55


Va händz? "Flaskan på hyllan"
2012-07-06 1:08
Vore ju fenomenalt om det där stämde, "maskrosbarn" barn var det ja, i lol'd

Enligt boken har han numera bipolär diagnos och käkar en mängd olika prep, tycker man borde ha en anings mer innanför pannbenet då än att man överhuvudtaget kommer på tanken att dricka alkohol.
2012-07-06 1:19
RMK och andra ryggradslösa sk. "vänner" till honom, hur fan kan ni ens med att posa på bilder tillsammans med honom när ni vet att han är missbrukare?

Består hela sveriges sk "nya" hiphopscen av ryggradslösa fånar eller?

http://instagram.com/p/Mkuh_aHg6M/

Och denna lirarn har dom haft med i debattprogram, suttit i soffan hos malou och pratat om hur jobbigt det har varit att växa upp med flaskan som bäste vän?

2012-07-06 8:35
wtf!
2012-07-06 10:05


Så låt mig gissa bipolär pojke flyttar tillbaka till tryggheten i norrland efter livet i storstaden spårat fullständigt, träffar flicka, lappar ihop sitt liv, släpper skiva och bok berättar om allt det hemska i div tv-soffor och gråter ut, pojke får snilleblixten att flytta tillbaka till staden med alla minnen och miljöer som påminner honom om hans missbruk, spola bandet framåt några månader, pojkens relation med flickan är förbi, frestelserna i stora stygga storstaden blev för stora,livet som "rockstjärna" med allt det destruktiva är alltmer lockande än att leva ett lugnt stillsamt liv, ansvarskänslan är icke-existerande och pojken återvänder till sina gamla vanor.

Med vänner som du verkar ha omkring dig Johan, vem fan behöver fiender.

PS: Tack för att du dagligen går runt och hånar allt vad det faktiskt innebär att vara ett maskrosbarn.

Du borde lasra bort den, prompt, för du är inget, har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, just nu är du av allt att döma inte ens nykter alkoholist/narkoman.

Och till den som har turen att få battla "Mickelito" nästa gång, här har ni vinklar for days att spika upp han på korset med.
2012-07-06 12:45
brb2009 - Whoas egna lilla skvallerpress.
2012-07-06 13:14
Det är knappast skvaller, och högst relevant för den bilden av sig själv den här personen försökt sälja, inte bara i bok form, utan föreläsningar om "drugs are bad mmkay" deltagit i debatter i tv om samma sak, tidningsartiklar och fan vet allt, och detta är vad personen gör av det?

Fyfan på ren svenska.

Hoppa av hans nötter prompt, annars hoppas jag du käkat en stadig frukost för du kommer få en enormt kämpig dag.

2012-07-06 13:50
men herregud brb mannen är missbrukare, har han återvänt till sitt missbruk så är det för att han är en missbrukare. I så fall tragiskt, men du har knappast rätt att vara förbannad på honom, om du missat det så säger jag det igen; mannen är missbrukare.
2012-07-06 18:53
no shit, förändrar inte det faktum att personen försökt sälja något helt annat, att sedan vara 25år och ej kunna ta så pass ansvar för sig själv är bokstavligen patetiskt.

och jag bryr mig inte om vad för liv han väljer att leva, det jag däremot bryr mig om är att han försökt sälja en bild av sig själv som han inte kan leva upp till för 5 öre, något så unikt som "maskrosbarn" tex skall inte behöva förknippas med missbruk och dylikt för det är på motsatt sida av spektrumet.

När hans sk "vänner" dessutom hänger här och är aktiv så fort dom skall pusha sin skitmusik gör att det blir en smal sak att ge dom en hurring med.
2012-07-06 21:56
uppenbarligen är du inte så insatt i missbruksproblematik. Eller så är det något personligt trauma som spökar för dig. Hursom så har du inget med saken att göra.
2012-07-06 22:24
Människan är en offentlig person, och har sålt in en bild av sig själv av sig som är uppenbarligen inte riktig, tycker inte det är speciellt konstigt då om människor väljer att ifrågasätta detta.

Och det är helt ovidkommande att personen har haft problem med droger tidigare, hela 12 stegs programmet är uppbyggt på att du som individ skall få självinsikt, en människa som tagit sin behandling på allvar utsätter sig då heller inte medvetet för sådana destruktiva miljöer.

Det rör sig alltså om ett högst medvetet val (precis som alla andra som väljer att söka sig till sådana miljöer)

Har personen dessutom en så pass komplicerad diagnos som bipolär sjukdom så är det än mer anmärkningsvärt.


Och nej du vill inte ens försöka ha en diskussion om missbruksproblematik med mig, för jag lovar att jag på mina 34 år har sett mer av det än vad du har på dina 17 och på vad du kommer se av det under hela din livstid.


Men absolut, se till att håll händerna uppe bara för nu blir det åka av.
2012-07-06 23:23
visst och vad man ska göra när någon får ett återfall är att skuldbelägga honom och säga "fyfan". Och vadå sålt in en bild, tror du inte han var ärlig i sina intervjuer? Är du förbannad för att du känner dig lurad?
2012-07-06 23:39
visst och vad man ska göra när någon får ett återfall är att skuldbelägga honom och säga "fyfan"


Hans sk "vänner" skall ta avstånd, tills att vilja till behandling finns igen, å andra sidan kan man fundera på hur hans vänner är funtade överhuvudtaget som dricker alkohol upp i sin vän som har haft grava problem med missbruk sedan barndomen.

Jag är inte förbannad överhuvudtaget, det enda som irriterar mig är att han går runt och kallar sig något han ej är, aldrig varit och aldrig kommer att bli, samt att han i folks ögon förknippas med detta.

Dessa barn kämpar från sina första andetag, i mina ögon förtjänar dom bättre än att förknippas med människor som väljer dylika genvägar som missbruk.
2012-07-07 21:06
Det du insinuerar är i princip att du som person blir irriterad på alla samhällets individer som lyckas bekämpa ett missbruk, marknadsför sitt nya jag för att sedan ha oturen att falla tillbaka igen?

Det är därför den här problematiken kallas missbruk.

Majoriteten av missbrukare som lyckas bli vita några dagar, månader eller år är ju självfallet sjukt jävla nöjda med prestationen och gör allt för att upprätthålla dess presens. Klart de ska få marknadsföra sig själva som en bättre person, om personens omständigheter sedan leder denne in i ett nytt missbruk kan du ju inte sitta och irritera dig på.

Sen förstår jag inte hur du kan få "ey vart är du, vi dricker bira" och "eyo på lördag" till att Johan återigen dricker alkohol, snacka om att överdriva saker som skrivs på internet.
2012-07-07 21:38
Sen förstår jag inte hur du kan få "ey vart är du, vi dricker bira" och "eyo på lördag" till att Johan återigen dricker alkohol, snacka om att överdriva saker som skrivs på internet.


Eller så var det en väldig massa människor som såg han göra det på P&L

Det du insinuerar är i princip att du som person blir irriterad på alla samhällets individer som lyckas bekämpa ett missbruk, marknadsför sitt nya jag för att sedan ha oturen att falla tillbaka igen?


Försök igen.

Och snälla, bespara mig lektionerna om hur "missbruk" fungerar, eller hur tänkandet på sådana personer fungerar, för jag har levt i det, i 34 års tid.

Känns som det ej behövs sägas så mycket mer än så, du kan anteckna detta på en stor post-it och sätta på din datorskärm.

brb2009 postar _ALDRIG_ saker på något forum utan att han har på fötterna innan, så slipper jag förhoppningsvis författa fler inlägg i din riktning, någonsin.

fingers crossed.



2012-07-07 21:41
Föga förvånande har du lirarn på din vännerlista med.
2012-07-07 22:19
du är tokig brb. tokig
2012-07-07 23:17
Jag citerar mig själv: (och det är precis så du har uttryckt dig mellan raderna)

"Det du insinuerar är i princip att du som person blir irriterad på alla samhällets individer som lyckas bekämpa ett missbruk, marknadsför sitt nya jag för att sedan ha oturen att falla tillbaka igen?"


Sen citerar jag dig:

"Och snälla, bespara mig lektionerna om hur "missbruk" fungerar, eller hur tänkandet på sådana personer fungerar, för jag har levt i det, i 34 års tid. "


Min slutsats är då enkel. Du måste leva ett otroligt bittert liv då du rimligtvis bör gå runt och vara bitter på dig själv, ev. din omgivning all vaken tid, om det ens räcker.


Föga förvånande har du lirarn på din vännerlista med.


haha, vad spelar det för roll? Det är precis sådana saker som gör att jag tappar all respekt för allt du egentligen skriver. Dock kan jag absolut tycka mycket av det du skriver faktiskt kan vara roligt att läsa, inte för att du är on point utan för att du inte ens har tendeser till att verka något sådär normalt funtad - jag hoppas och tror att du egentligen är helt ironisk i allt du skriver, att du agerar ur något socialt experiment för att analysera människors beteenden och reaktioner på helt ursinnigt knasiga argument från ditt alterego, annars blir jag mörkrädd.
2012-07-08 0:54
Är bekant med Johan och hans storasyster sedan förut och lider verkligen med hans nära och kära just nu.
Måste kännas fett hemskt att läsa sådan här skit på internet http://statigr.am/p/230329665588170670_184856922 och veta att tiotusentals "fans" ser det och stöttar "Sober" i det han skriver, När allt de vill är att Johan ska bli frisk.

Jag vet hur det är att vara anhörig till missbrukare och det finns inget som gör mer ont. När det sedan bli offentligt på detta vis och man får en hel "armé" emot sig så kan jag inte ens föreställa mig hur jävla skitigt det måste kännas. Fyfan.

Hoppas det fortfarande går bra för hans syster och hennes drogfrihet, och hoppas att hans småbröder och övrig familj klarar av att vara starka nu.
2012-07-08 1:45
Min slutsats är då enkel. Du måste leva ett otroligt bittert liv då du rimligtvis bör gå runt och vara bitter på dig själv, ev. din omgivning all vaken tid, om det ens räcker


Det där tåget han knappt lämna perrongen du, innan du prompt träffade en vägg. Du kan ju säga till när du är trött på att famla i blindo så skall jag överväga att eventuellt peka dig i rätt riktning.

Varför i hela helvete skulle jag hysa bitterhet mot mig själv?, för att du sitter och fristils-tolkar text som fan läser bibeln?, nä hörru lille vän.

Och som sagt du behöver ej bemöda dig med att författa fler inlägg nu, "läsa mellan raderna" jo jävlar du.

"Sober"


Jag är mest nyfiken på hur mycket hybris en människa måste ha för att göra tatueringar där man hävdar vara något man omöjligen är, någonsin varit eller kan bli.

Hoppar man ett par steg av dom 12?

"Det du insinuerar är i princip att du som person blir irriterad på alla samhällets individer som lyckas bekämpa ett missbruk, marknadsför sitt nya jag för att sedan ha oturen att falla tillbaka igen?"


"Otur" det är ett medvetet val, du kan hitta på vilka förklaringsmodeller du vill, du kommer fortfarande aldrig någonsin komma runt det faktum att dessa människor varenda en av dom fattar ett medvetet val att återgå, finns människor som genomlider bokstavliga helveten utan att någonsin komma på tanken att söka sig till sådana lösningar.

Har ingenting med "otur" att göra. Och det säger jag med sex självmords begravningar i ryggen, en nykter alkoholist till mor (med ett återfall) en alkoholist till far, en 13 åring lillebror som redan hunnit med överdoser.

Så som sagt, bespara mig ditt tugg.

Och jag undrar fortfarande hur du inte kan yttra en bokstav om det faktum att RMK tex posar på bild tillsammans med sin "vän" som återfallit (då bägge befinner sig i allt annat än nyktert tillstånd), eller hur "Mickelito" kan fortsätta driva "Ismen" prylen framåt.

Men fortsätta du veva flaggan för allt du är värd.
2012-07-08 8:11
så johan dricker numera alkohol igen?
2012-07-08 10:57
Brb - Du tror inte att det är så att du överför dina egna känslor, angående din familjs missbruk, på en helt annan människa? Känns lite så va. Du återkommer också till det här med att missbruket skulle vara en "lösning", en utväg man väljer. Det är knappast en vedertagen tanke i missbrukssammanhang, det känns snarare som din högst personliga förklaring. Du verkar ha vänt baklänges på begreppen, normalt säger man att en missbrukare är stark när han är nykter, inte tvärtom som du verkar mena, att han är svag när han missbrukar. I vissa fall kan säkert erfarenhet av missbruk vara en fördel för att förstå och handskas med såna här frågor, i ditt fall tror jag det snarare är en nackdel. Jag förslår att du tar uti med dina frågor; och låter sober och hans familj ta hand om sina.
2012-07-08 13:29
Snälla bespara mig amatörkurs analyserna från någon som på sin höjd läst psykologi A.

Och ja missbruk är en "lösning" på samma vis som självmord i slutskedet av en depression blir den ultimata lösningen, och det spelar ingen roll hur många olika vis du försöker vrida och vända på det, så kommer du inte komma runt det faktum att det är en svaghet hos personerna som gör att dom väljer att söka sådana utvägar.

Vi är alla byggda olika, och har olika brytpunkter, men det förändrar fortfarande inte det faktum att det är en svaghet hos dessa människor när dom väljer att återvända dit.

Och i majoriteten av fallen beror dessa fall tillbaka på att antingen så har inte personen varit redo att ta itu med sina problem och sluta missbruka, eller så återvänder dom till samma typ av miljöer som gjorde att dom sökte sig dit från första början.

Behåller samma umgänge, samma tempo, och tror att dom är odödlig.

Och jag undrar fortfarande hur hans sk vänner är funtade, och hur mycket dom faktiskt bryr sig om personen ifråga.

10 mot ett på att kontakten med psykiatrin (som han kommer med sin diagnos behöva upprätthålla hela sitt liv) även bröts i samband med flytten.
2012-07-08 15:05
oavsett min ålder så var min analys uppenbarligen sann.
2012-07-08 16:06
Nej, men däremot försöker du sätta någon form av rekord i att enbart läsa in det du själv vill i texten.

Mina egna känslor om min familjs missbruk?, mammas återfall berodde på det jag skrev ovan, och ja när hon tog sitt återfall fick hon höra om det tills att hon tog sitt ansvar och äntligen bröt cirkeln som snurrat sedan hennes tonår.

Sen angående dina övriga yrningar så föreslår jag att du tar och läser igenom 12 stegs programmet, det bygger helt och hållet på självinsikt och ödmjukhet, man har inte speciellt mycket av varken eller om man återvänder till sitt gamla liv.

Funkar heller inte att behandla en aktiv person som en skadad liten fågelunge.

Du kan utgå nu.

2012-07-09 13:16
Vem bestämde kriterierna för "maskrosbarn"? Gud? Min arm ser nice ut, mina maskrosor växte genom asfalt och blommar fortfarande. Visst, jag har vattnat rabatten med lite Jäger och Morgan men vafan, slappna av? Det är en jävla tatuering... Haha!
2012-07-09 14:08
"maskrosbarn"?


Människorna som utfört forskning sedan 50-talet (och som myntade benämningen) om denna typ av människor, det är en helt unik personlighetstyp som har klara riktlinjer och mönster som överlappar:

Det har lagts år av forskning på dessa på grund av att man intresserat sig för vad det är som gjort att dessa människor (trots att dom levt i infernon) stått upprätt genom allt, och istället för att slå undan och fly, stannat kvar och burit dom runt sig i familjen.



Vi pratar om barn som vid unga år automatiskt lyfter stora delar av föräldra ansvaret från den/dom vuxna, och skyddar den/dom utsatta i familjen.

Du förstår att identifiera faktorer som leder till att barn i såna här miljöer hamnar snett är inte speciellt komplicerat.

2012-07-09 15:07
Word på Sober..

Brb, hur drygt är ditt liv att du har tiden att bli upprörd över en sån här sak?
2012-07-10 0:50
Tänk om han hade tatuerat "psykolog" på armen. I jämförelse med "poet" finns det ju faktiskt tydliga riktlinjer för vad som är en psykolog. Hade du då också blivit upprörd?

Eller om han tatuerat "hora". Du ba: "Alltså, visst, du ligger kanske med fett många, men en hora är faktiskt en person som säljer sex för pengar. Det gör inte du, så du får inte ha den tatueringen. Jag har jättemånga irrelevanta formuleringar om att horor säljer sex för pengar."

Enligt vissa är det säkert en idiotisk tatuering, men mer idiotiskt är att slänga sig med haranger på Whoa om hur idiotisk den är.
2012-07-10 8:49
Vi pratar om barn som vid unga år automatiskt lyfter stora delar av föräldra ansvaret från den/dom vuxna, och skyddar den/dom utsatta i familjen.

Du förstår att identifiera faktorer som leder till att barn i såna här miljöer hamnar snett är inte speciellt komplicerat.


Shit, om du bara visste... Du borde verkligen hålla käften nu.
2012-07-10 10:45
Shit


Nej, för du förstår uppenbarligen inte att missbruket är det som direkt plockar bort dig från att någonsin kunna tillhöra denna kategori människor, du har alltså tatuerat något du aldrig kommer kunna leva upp till, varit.

Finns inte en enda människa inom psykiatrin med adekvat yrkesutbildning som skulle vidstå att en missbrukare någonsin skulle kvalificera sig som ett "maskrosbarn"

Det är inte direkt kännetecknande för en stresstålig person att ta återfall heller. Acceptera hellre den hand du fått att spela.

Du må ha fötts i helvetet, men du klarade uppenbarligen ej av att leva där, och där har du den väsentliga skillnaden.

Barnen vi talar om här gör det. och tar aldrig vägen till en sunkig lägenhet med en nål i en ven, eller söker sig till en etta med jordvärme eller spenderar sina dagar inom kriminalvården.

Sen behöver du inte skriva fler "asso shit mannen" för du kommer aldrig någonsin kunna klättra runt detta, är inte jag som ritat upp dessa riktlinjer det gjordes väldigt långt före min tid, det jag däremot kan säga är att uppfattningen hos dom som forskar om dessa inte ändrats alls på alla dessa år.

Snarare har dom bara blivit mer väldefinerade.
2012-07-11 15:41
Varför undvek du att svara på scrotums inlägg?
2012-07-11 16:08
Brb är sur för att han tycker inte att Sober är god representant för de "maskrosbarn" han anser sig tillhöra, eftersom Sober har missbruksproblem och det är enligt brb en "utväg" och en svaghet. Och han verkar inte ha någon sympati för den kamp en missbrukare har att kämpa med, för dom har varken " självinsikt och ödmjukhet".
2012-07-11 16:28
Varför


Kolla förra sidan och se om du klarar av att göra matten.

tycker inte


Tycker insinuerar att det skulle vara subjektivt, det är det inte, det finns klara riktlinjer för vad denna persontyp är och inte är.

Missbruk faller ifrån direkt.

enligt brb


Återigen något som inte heller är subjektivt, och som hela 12 stegs programmet krestar runt.

missbrukare har att kämpa med, för dom har varken " självinsikt och ödmjukhet".


Skall du börja posta rena lögnerna och påhitten efter du blivit oavbrutet stampad på sen du fick den förträffliga idén att ge dig ut på på sådant djup att du inte bottnar så kan du väl iallafall försöka sköta det lite snyggare än så.

Det blir rejält plattfall hörru när det handlar om en enskild individs agerande, således blir det väldigt besvärligt att bruka "dom" i denna kontexten.

Gör kväll nu hörru.
2012-07-11 16:45
Brb

Skall du börja posta rena lögnerna och påhitten efter du blivit oavbrutet stampad på...


Det var inga rena lögner och påhitt, jag citerade bara dig:

Sen angående dina övriga yrningar så föreslår jag att du tar och läser igenom 12 stegs programmet, det bygger helt och hållet på självinsikt och ödmjukhet, man har inte speciellt mycket av varken eller om man återvänder till sitt gamla liv.


Du stampar inte på mig heller; du verkar mest försöka stampa på missbrukare.
2012-07-11 20:27
Jag var full och hög, sen var jag clean 4 år, nu dricker jag lite bira igen. Ingen big deal. Jorden kommer inte gå under, jag lovar. Skriver på en ny bok nu där jag förklarar allt, vänta med att uttala dig till du har en aning om vad du snackar om.

Även fast jag skrev en bok om min barndom och missbruk så är jag också människa. Mitt liv förändras också. Men jag vill tacka alla terapeuter, psykologer, behandlingsassistener och speciallt alla krigare jag bott med på olika anstalter de senaste 4 åren. Jag är inte samma person som jag var innan, har växt som fan.

Men det räcker fan med snacket. Skriv i min gästbok om du vill diskutera något, jag svarar på allt.

One löve!
2012-07-11 21:41
Jag var full och hög, sen var jag clean 4 år, nu dricker jag lite bira igen. Ingen big deal. Jorden kommer inte gå under


Skriv en bok om precis vad du vill hörru, vi kan ta upp orden ovan inom X när du ramlat dit, du skall få ett gott råd på vägen, ta och läs om forskningen om alkoholism och narkomanism.

För du är så fel ute att det inte går att göra annat än att tycka synd om dig, men tack för att du bekräftar det jag skrev ovan som blev citerat angående självinsikt och ödmjukhet för när det kommer till dig själv så verkar bägge lysa med sin frånvaro fullkomligt.

Du stampar inte på mig heller; du verkar mest försöka stampa på missbrukare.


Nej en person, inte en "gruppering" så återigen lär dig bruka "dom" korrekt förslagvis.
2012-07-11 23:16
Nu har det postats tillräckligt många inlägg i den här tråden som inte har med recensionen av plattan/plattan att göra.

Den som vill fortsätta diskutera Sobers alkoholvanor osv kan göra det direkt med Sober i hans gästbok (likt han skrivit tidigare) eller privat i meddelanden.

Fler eventuella off-topic inlägg kommer från och med nu att tas bort i tråden.

/admin

2012-07-23 17:07
Det finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag såg fram emot ett nytt släpp från Ismen som levererat grymma låtar som We dont give a fuck, bilen, dr majk, Dramadrottning etc..

Tyvärr är jag inte alls imponerad av plattan, vilket jag tycker är förbannat synd då jag alltid gillat ismen. Oavsett vad så är jag glad ni är tillbaka.

Keep it up.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Whoa recenserar: Ismen - Välkommen till planet regn för att kommentera!