Pharoahe Monch besöker Malmö

Pharoahe Monch är ett namn som de flesta hiphop-lyssnare känner till. Med sina rötter i New York, Queens, började han sin resa in i hiphopens värld genom ett intresse för konst. Den visuella konstformen ledde honom så småningom till graffiti och även hiphop-mode, något som slutligen resulterade i att han plockade upp mikrofonen och började rappa. Med sina vassa politiska texter, syrligt kritiska budskap och komplexa rimscheman slog han sig samman med Prince Poetry (även kallad Prince Po) och bildade den smått legendariska rapduon Organized Konfusion (från början Simply II Positive MCs). Duon nådde aldrig den kommersiella populariteten, men aktades högt av de riktiga lyssnarna och vann respekten bland 90-talets underground-rappare. Med låtar som Stress, Why, Somehow Someway och Releasing Hypnotical Glasses bevisade Organized Konfusion att de förtjänade en plats i finrummet. De spelade in låtar med bland andra O.C, Q-Tip och Cella Dwellas innan de efter sitt tredje och sista album The Equinox, splittrades för att göra solokarriärer.

Efter att ha skrivit kontrakt med Rawkus Records kom Pharoahe Monch debutalbum Internal Affairs 1999. Med exempelvis låtarna Simon Says och The Light gjorde han sig odödlig som soloartist. Albumet hamnade på nummer 41 på Billboards 200-lista över album och framgången var ett faktum. Därefter var det tyst från artisten i hela åtta år, frånsett låten Fuck You från soundtracket till filmen Training Day samt diverse gästverser (bl.a. en vers på Mos Defs låt Oh No), innan det andra albumet Desire släpptes, där låtar som Push och Let’s Go visade att Pharoahe Monch fortfarande besatt en oerhörd skicklighet och talang. I mars tidigare i år kom så det tredje soloalbumet W.A.R (We Are Renegades) över Duck Down Records. W.A.R fick mycket goda omdömen och låtarna producerades av bland andra legendaren Diamond D. För att nämna några gästakter på albumet går det inte att utesluta namn som Immortal Technique, Royce Da 5’9, Jean Grae och Styles P.

Nu, åtta månader senare, är det hög tid för Pharoahe Monch att otroligt nog komma till Babel i Malmö till glädje för de många lyssnare som uppskattar artistens alster. Detta är något du absolut inte kommer att vilja missa, då vi förhoppningsvis kommer att få höra låtar från hela hans hiphop-karriär. Nostalgi, bra musik, bra stämning, god öl och härliga människor kommer garanterat göra kvällen minnesvärd. Tveka inte, hooka din biljett så fort som möjligt!

Och om du vill lyssna mer på Monch och inte tycker att låtarna som är nämnda ovanför räcker hittar du här en suverän 54-minuters promo Pharoahe Monch-mix signerad DJ Beneaf från The Boom Bap® (DJ Beneaf & DJ Rome), som även står som arrangör för kvällen. Trevlig lyssning!

VAD: Pharoahe Monch (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Onsdag 2 November, kl 20:00, på scen kl 21:00
DJs: The Boom Bap®
ENTRE: 220 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 250 kr i dörren.
ÅLDER: 18 år

Relaterade länkar och information:
http://babelmalmo.se/konsert/111102
http://www.facebook.com/theboombapsweden

Forum: 2/11 Pharoahe Monch besöker Malmö @ Babel

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-10-24 14:26
Hoppas han uttalar "Malmö" rätt denna gången!
2011-10-27 12:41
var på hans konsert i köpenhamn för drygt ett halvår sen och det var tight som fan. befinner mig tyvärr i utlandet, så jag missar malmöspelningen. rekommenderas stark!

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till 2/11 Pharoahe Monch besöker Malmö @ Babel för att kommentera!