Rättviseförmedlingen hjälper svensk battleliga att hitta battlare som inte är män

Vi hjälper en arrangör av hiphop-battle att hitta rappare som inte är män (såna finns det redan många!), men som kan vilja tävla i förskrivna texter inför publik. De flesta som battlar idag är män och därför vill arrangören ha vår hjälp att hitta fler alternativ för att utveckla den svenska battle-scenen. Har du tips?

För att kunna tipsa behöver du gå in på Rättviseförmedlingen på Facebook här: www.facebook.com/rattviseformedlingen

Självklart kan ni också fortsätta diskussionen i denna redan befintliga tråden i battleforumet här på Whoa.

Forum: Vart i helvete är alla tjejer?!

Läs mer:

Kommentarer

   
2011-07-08 16:49
Enligt mig spelar de ingen roll om de killar mot killar eller tjejer mot tjejer. jag hade gärna sett nån " tuff snubbe " som blir sönder dissad av nån brud.
2011-07-08 16:55
Värsta av allt är att det ser fan ut såhär i alla de internationella stora ligorna också. Tycker det är wack att det aldrig är med tjejer, de står för 50% av befolkningen liksom och det borde finnas bra många fler än.. .. NOLL liksom som är hiphopintresserade och dessutom intresserade specifikt av battles? :S

Tror det är en kombination av dåligt självförtroende från tjejernas sida och dålig tilltro till dem från killarnas sida, särskilt då många ägare/arrangörer etc är just snubbar. Finns liksom ingen plats för tjejer i ett sånt forum som någon slags outtalad tyst regel som alla är överens om bara sådär. Wack shit alltså, haha, det borde ändras! :)

Fan, hoppas några female emcees som jag VET finns på whoa och smyger, läser den här tråden, rycker sig själva i kragen och PM'ar Critical eller någon av de andra och ställer upp A S A P.

//Paz
2011-07-08 17:03
Vad har vi för brudar som kör då... Fyll på om ni vet mer:

Fröken B
Elsa
Cleo
Linnea Nord
AMC
+
2011-07-08 17:40
En fågel viskade i mitt öra att det mycket väl kan hända inom en inte allt för avlägsen framtid.
2011-07-08 17:43
Ja, du kommer bli glad när du ser vår nästa affisch :)
2011-07-08 17:49
Crackson

Spännande!

Critical (a.k.a. fågel?)

Nice! Bara en tjej eller är det bara tjejer med? Ahh, får väl vänta och se.. Lite pinsamt att isf de svenska ligorna efter ett sketet ynka år har tjejer och killar som spottar medan de stora drakarna utomlands inte är i närheten av det, ^^
2011-07-08 17:56
Jag har inte avslöjat denna för någon så fågeln är nog någon annan.

Det är en battle mellan 2 tjejer.

Tro mig, jag har försökt få med tjejer länge nu.. Det är svårt att få med killar, och det finns det ju betydligt fler av som rappar.. så eg. är det väl inte så konstigt att det inte varit någon än.
2011-07-08 18:17
Critical

Cool, synd bara att det var MELLAN två tjejer istället för en battle mellan en tjej och en kille. Det är ju inget du bestämmer heller direkt, tror kanske en del tjejer bara vill köra mot andra tjejer tyvärr. Jag vet att GT i USA har kört något specialevent där bara tjejer körde mot varandra. Fan, blir så jävla sur över sånt. Hiphopen är till för alla, oavsett hudfärg, religion, ålder, kön. Kan du spotta så kan du spotta, skit samma vad du har mellan benen liksom. Bra att du försöker fixa in mer tjejer iaf.

Nej det är nog svårt vill jag tro, fast inte omöjligt på något sätt, tror att de tjejer som rappar i Sverige måste få upp ögonen lite, få suget, bli peppade, få självförtroendet att ställa sig på scenen. Skills finns det säkert så det räcker och blir över så det är nog inte problemet.

//
2011-07-08 18:38
Nej, det kommer inte vara något specialevent. Och jag förstår vad du menar.. men att säga att det är synd förstår jag inte. Inledningsvis tror jag tvärtom att det kan vara bra att det är en match mellan två tjejer och inte mellan en kille och en tjej. Det kan höja nivån och underhållningsvärdet rätt mycket tror jag. (Givetvis är matchups mer komplicerade än så, men jag har inte tid att motivera ytterliggare just nu). Det är iaf stor risk att det bara skulle handlat om könen om man satte den första tjejen som battlade mot en kille, det slipper man ifrån här och kanske kan ge battlen mer uppmärksamhet och få andra tjejer att känna sig välkomna.

Det du glömmer, eller kanske inte vet, är att de flesta rappare (oavsett kön) inte intresserade av att delta i battles...dem gör musik. Att göra låtar och att battla går inte nödvändigtvis hand i hand.
2011-07-08 19:59
Vad har vi för brudar som kör då... Fyll på om ni vet mer:

Fröken B
Elsa
Cleo
Linnea Nord
AMC
+
Jojje platsar här.
App
2011-07-08 19:59
Finns ju riktigt feta kvinnliga battlare, typ young gattas från gt
hennes battle mot ami miller (som millers manager fick nertagen för att hon fick så mycket kuk) är riktigt bra
2011-07-08 20:00
Critical

Jag ser vad du menar här och jag förstår din poäng. Är väl mer själva grejen i sig att det är som det är som jag tycker är fucked up. Sen har du rätt i att bara för att man rappar så betyder inte det att man automatiskt vill battla också. Men när det ändå är såpass mycket tjejer som kommer och tittar på battles, läser trådarna på whoa, hänger i hiphopkretsar osv så borde det vara mer än typ noll iaf. Att förvänta att inom en överskådlig framtid så är det lika mkt tjejer som killar som kör, ja det är kanske att hoppas på för mkt. Men så länge det iaf är några tjejer som kör så tror jag alla tjänar på det, publiken, scenen, musikindustrin, ja allt och alla tjänar på det. Oavsett! Skitkul att läsa det du skrev om att det ska vara med två tjejer och köra, blev riktigt glad över det faktiskt, :)

När är detta eventet förresten, nån gång i höst?

//Paz
App
2011-07-08 20:01
Jag hade velat se lilla lovis i en battle. Fixa.


Väldigt många brudar är för övrigt sämre på vissa viktiga aspekter av battles och rap i allmänhet, nämligen textskrivandet och rimmen.

Det är SÄLLAN en tjej impar på en på den fronten
App
2011-07-08 20:05


the new new
2011-07-08 20:23
Young Gattas battle mot Ami Miller finns kvar på worldstar.

http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh8CWZze9SfjU9EF8G
2011-07-08 22:20
Vi i The Ring har också hela tiden haft intentionen att få in tjejer i gamet men som Critical säger är det lättare sagt än gjort. Vi försökte styra upp det till vår premiär men lyckades helt enkelt inte.

Med lite tur (och hårt arbete) har vi en match till nästa event - vi har en debutant som överväger saken.

Hoppas verkligen att det löser sig.


Criticals grej verkar skitfet - ska bli kul att se.
2011-07-08 22:31
Vi har ju Gustav Fasa som jag ska möta imorn?
Kom dit förfan!
2011-07-09 0:07
Finns väl ingen anledning att ha med tjejer bara för att de är tjejer?
2011-07-09 0:14
Grizzly

Haha din idiot, du har ju inte fattat ett skit, ^^
2011-07-09 0:30
Grizzly P23

Handlar inte om att ha med tjejer bara för att de är tjejer utan snarare att till en stimulera (no homo) plattformen så att tjejer också känner att de är välkomna att ta plats i en för tillfället väldig "grabbig" miljö.

Det kommer garanterat berika scenens mångfald vilket enligt mig är positivt på alla sätt.
2011-07-09 1:33
App - Jo det är rätt sällan man blir imponerad, men det beror främst på att det finns få tjejer som utövar rap. Men, har du hört Peshi? Där har vi en tung sate. :)
2011-07-09 13:05
Nu pratar jag bara för mig själv, då jag själv rappar, men jag tycker battling är sjukt omoget och har inget behov av att stå och trycka ner andra människor som något sorts nöje. För mig handlar inte hip hop om battling, utan om att skapa gemenskap utanför gränser, och battling passar inte in i min bild av hip hopen. Vi tjejer som rappar kanske bara har bättre saker för oss, och högre tankar om vad vi vill, än vad killar har?
2011-07-09 13:18
Va-Ra F26

Jag förstår att folk (tjejer och killar) kan ha den inställningen beträffande battles. Innan jag började battla fick jag också intrycket att de som höll på var fördomsfulla idioter som stod och mätte kukar. Sen lärde jag känna rappare (bland de som är bland de "elakaste") och fick se att det här var smarta personer med humor och självdistans samt att allt är show.
Man spelar på klyschor och fördomar osv men det betyder inte att man står för det i verkligheten - det gäller givetvis inte alla då det finns lika många douche bags inom battles som inom alla andra forum.

Men bara för att du känner så tror jag inte du kan gå in och tala för drygt 50% av jordens befolkning och säga att ni inte är intresserade. Jag tror/vet att det finns lika många tjejer som killar som skulle vara down om scenen såg ut på ett annat sätt än den gör idag. Och vi kommer komma dit - så är det med allt.
2011-07-09 14:31
-PziClone-

Jag tror/vet att det finns lika många tjejer som killar som skulle vara down om scenen såg ut på ett annat sätt än den gör idag

Kanske, kanske inte. Det enda jag vet är att jag känner till en hel del tjejer som håller på med rap, och majoriteten av dem är inte intresserade av att battlas. Varför de inte är intresserade av de vet jag faktiskt inte, där har jag bara min egen åsikt att gå efter. Däremot så har jag svårt att tro att d beror på hur scenen ser ut. De tjejer som rappar och är framgångsrika har ju redan kommit över den ribban att "tjejer kan inte göra sånt", och de har redan fått ett utrymme och har inte något att bevisa längre. Men ändå väljer de att inte battlas.

Jag vet inte... nu kanske detta är en långdragen jämförelse, men jag kan tycka att för en kille att säga "varför battlar inte fler tjejer" är ungefär som att säga "varför kastar sig inte flickorna in i ringen när småpojkarna låtsas-slåss med varandra". Vi tycker helt enkelt bara att det är löjligt.

2011-07-09 14:43
Fast nu när jag tänker efter, så kan det oxå vara så att de beror på att om fler tjejer hade battlat så tror jag att battle-scenen hade blivit mindre aggressiv än vad den är idag, och att många macho-killar känner sig hotade av detta och omedvetet fryser ut tjejer. Jag har sett samma tendenser när jag arbetade med barn på till exempel fotbollsplanen. När tjejer var med och spelade så tenderade spelet att bli mer lugnt och sansat och det blev mindre bråk, men de tuffaste killarna gillade inte detta och försökte få ut tjejerna genom ignorera dem. Vilken värld man lever i va :P

2011-07-09 15:21
Alltså tjejen! Battles har alltid förekommit inom hip-hop. Det kan vara mellan 2 DJ:s, mellan 2 breakare eller mellan två rappare. Det var ju så hip-hop startade. Det handlar inte om att vara macho. Det handlar om skillz!! Att kunna fightas utan att anvånda våld. I en rap-battle, att visa sin motståndare att du har den vassaste tungan! Att du är den fetaste lyricisten!
2011-07-09 16:14
såg en brud från göteborg som kickade rätt fet i hon melika duvetinte´s dokumentär ska försöka hitta klippet och ladda upp det här...

Dudsen var skamliga.... Men hon reppade för staden annars hade jag kollat snett på GBG efter det...

men brudarna gör den staden till vad den är i dunno just something special about em... alltid helt positiva , glada och har över mycket "swag" hahahaha #GBGBitchesGetAtME ;-)

men dudsen va mad haters they was like FUCK STHLM ..visst kan hålla med till viss del.....sthlm e super-lame (jämfört med tex, malmö, göteborg, köpenhamn)

Det är helt för svenskt, alla är helt bögiga.... köper cyklar och folk rappar om typ att, typ..svårt att förklara...duvet såna svenska kids som snackar om nåt du inte alls förstår dig på ..

rappande snobbar...hahahahaha

men man kan inte dissa en hel stad på de sättet.... på video....

TLK kom från sthlm. Ison & Fille sthlm finns säkert fler feta rappare därifrån
kan bara inte komma på dom nu...

Sthlm förtjänar much props... speciallt förorterna, kan inte snacka för innerstaden men just nu är det ju utan tvekan Malmö som regerar när det kommer till dat rugged raw pure uncut boom bap hiphop shit.


rakt av mannen utan tvekan mannen utan tvekan...




MØLLEVÅÅÅÅÅNG!!
2011-07-09 16:17
"köper cyklar" hahhaha bästa kommentaren :D
2011-07-09 16:19
Frankykid word! fast jag tycker dock att de ska bli mer freestyle battles och inte förskrivet, som back in the days!
2011-07-09 16:22
mmm dem battlesen var mycket bättre hahha host host.. kolla gärna in några klipp och jämför
2011-07-09 16:25
fast malmö suger kuk också om du inte har en riktigt bra weed connect.
2011-07-09 16:31
ey riktigt fet låt. big up big up

2011-07-09 16:32
tack bro
2011-07-09 16:40
Tailor.Made P25 Har man svårt att få tag i weed i skåne så ska man inte röka....

Mer respekt till sthlm än Malmö från mitt håll, chillar hellre med softa grabbar än att sitta i en jävla busskur i malmö där hälften av befolkningen snackar turkiska.

2011-07-09 16:43
Va-Ra F26

Hmm.. Battle-elementet är naturligt för hiphopen, har alltid varit det. Det är ett av fundamenten som hiphopen vilar på helt enkelt. Oavsett vad du tycker om saken. Man har som någon annan skrev, alltid battlat i dans, konst, DJ-tekniker, rap osv. Det är en av huvudpoängerna på sätt och vis med hiphopen förutom att den är öppen för alla och slår underifrån. Back in the days så var det just battles som fick bort ungdomarna från gatan i New York, bort från våldet och där de kunde uttrycka sig med sin konstnärliga talang istället. I en battle. Nu tror väl jag inte riktigt att de flesta som är hiphopintresserade i Sverige har särskilt stor koll på hiphopkulturen och allt därtill och det är okej då hiphopen förändras och ser olika ut beroende på var man är i världen, så är det ju bara. Tycker det är synd dock att många inte bryr sig om att gräva lite djupare. Men det finns liksom inga fel eller rätt, vill man som tjej säga att man tycker battles är fånigt och inte stämmer överens med sin egen definition av hiphop, fine, men att säga att tjejer överlag i Sverige inte är intresserade av sånt, det är bull.

//Bless
2011-07-09 16:56
om man hittar dom som kan freeslyta på riktigt så blir det nog mer kännsla med tanke på att skickligheten ligger 10gg högre i en sån battle :) sen finns det ju sånna som chukk rukkuz som kommer in och freestylar endå, och de är ju fett, kanske man borde prova på :P
2011-07-09 17:13
Jo men visst, freestyla på riktigt är ju det bästa men det är inte så många som är såpass duktiga i Sverige tyvärr. De som hade hyfsat med skills kör inte idag längre..

Synd som fan att det har blivit så, när jag var yngre så freestylade vi hela tiden. Konstant, non stop, 24/7 under en period. Det var riktigt nice och kul, sen dog allt liksom av olika anledningar..

Lite inspiration:

2011-07-09 17:14
Frankykid och GAIA P29

Jo fast som sagt, hip hop skapades för att förena olika ungdomsgrupper och för att komma bort från våld. Huvudpoängen inom hip hop, och både för Kool Herc och Dj Bambaata var alltså inte att sammanföra folk för att battla, utan för att förena dem med ett gemensamt intresse.
Visst kan man säga att battle var ett medel som de använde för att göra detta, och som vidare har blivit en del av kulturen, men som du säger gaia så har d flesta hip hop kidsen idag inte koll på historian och vet inte riktigt varför de gör de dom gör.

Visst kan man fortsätta battla och tycka att det är kul att se duktiga rappare göra sin grej, men tyvärr så har jag själv bara negativa erfarenheter av battles. Alla gånger jag varit på ett sådana har det alltid slutat med någon form av bråk och negativ energi i luften, och det är inte hip hop för mig. Även om det oftast har och göra med omogenhet och oförmåga till självdistans, så kan jag inte se hur battles idag på något sätt kan leda till något positivt, vilket för mig var själva grundanledningen till hip hopens början.

Nu har du inte läst allt jag har skrivit, jag skrev först att jag tror att tjejer överlag inte är intresserade av sådant, men sedan skrev jag även att det kan vara så att killar omedvetet fryser ut tjejer från sådana sammanhang. Så ja, det kan vara så att tjejer är intresserade men bara inte får den platsen eller vad det nu kan vara.
2011-07-09 17:15
Tizm P20

jaja lätt...jag hänger i busskurar all day everyday .

vänta på bussen? va snackar du om vilken vänta på bussen de e här jag festar....
2011-07-09 17:17
och du bor shi den i malmö hade du gjort det hade du förstått vad jag snackar om.

patnah
2011-07-09 17:27
Va-Ra F26

Jag tror absolut att det handlar mycket om att tjejer inte FÅR ta plats för många killar. Utfrysning med andra ord. De är inte välkomna i det forumet. Men det finns ju personer som Critical, PziClone mfl som du ser här i tråden, som säger att de försöker få med tjejer på sina events så det finns eldsjälar inom hiphopen också som gör det rätta. Sen så måste ju tjejerna vilja ställa upp också. I takes 2 to tango, ;)
2011-07-09 17:56
GAIA P29

Sen så måste ju tjejerna vilja ställa upp också. I takes 2 to tango, ;)


Det är där det kommer in, drar sig tjejer för att battla eftersom de inte vågar eller för att de helt enkelt inte är intresserade? Det är det som är frågan. Jag ska faktiskt fråga de tjejer jag känner som rappar, återkommer med mina svar! :)
2011-07-09 18:43
I second what GAIA precis sprutade på er!
2011-07-09 21:42
?? alla jag känner hade mest gett en brud props...ok kanske cause they wanna hit dat hahaha men endå.....seriously tho jag tror dom flesta bara tycker de e med stil om en brud kommer upp och battlar.

och hon kommer få en miljon gånger mer props än killar om hon verkligen är grym.

finns brudar med värsta moufpeices. men det är likadant i usa väldigt sällan man ser brudar som battlar. eller som rappar överhuvudtaget (och inte försöker va nicki minaj)

apani b, jean grae, bahamadia... vem mer?...de e dom enda jag kan komma på på rak arm som ens är värda att nämna...


ge gärna lite tips om ni vet alltid fett med female emcees och jag tror dom flesta tycker som mig också...unless they homosexuals



tror jag iaf...
2011-07-09 21:56
Tycker det är nice att man anstränger sig lite för att få fram systrarna också. Jag tror på att det är många som vill, men inte vågar ta plats. Vad det beror på kan man tjöta om ett bra tag. Men att man som arrangör iaf tydligt visar att platsen finns öppen för vem som helst att ta känns viktigt för att komma någon vart.

Om battlescenen inom rap såg ut som det gör inom break och andra dansstilar så hade nog fler varit positiva till den. Men måste finnas utrymme för scenen att utvecklas och då kommer det vara lite knackligt i början.
2011-07-09 22:01
Blir fett sur att dem tagit bort ami millers misslyckande från youtube btw, sånt beteende förstör bara. Om det nu var så att dem tog bort efter hennes managers påtryckningar. Och App, fan helt onödigt att länka till en sån pisslåt, "bevisar" inget.
2011-07-10 12:36
Va-Ra F26

Jo fast som sagt, hip hop skapades för att förena olika ungdomsgrupper


Kom igen. Kool Herc var DJ ingen gårdsledare. Det varken fanns eller finns en agenda inom hiphop!! Hiphopen var det den var från början, festmusik innan det blev inflation på rappare och DJ's. Då kom stilarna för att visa originalitet, då kom gangstarap, edutainment, DÅ kom battles. Naturligt bara. Det fanns många mc's i ett område, bevisa varför du ska ses som the shit och ingen annan.

Måste dissa den här kommentaren också:

Att kunna fightas utan att anvånda våld. I en rap-battle, att visa sin motståndare att du har den vassaste tungan! Att du är den fetaste lyricisten!


För det första så kan vi nog alla konstatera utan att ha växt upp i South Bronx på 70- och 80-talet att våld var väldigt förekommande även under perioder när folk battlade. Att battles startade bara för att folk var trötta på våld är skitsnack, battles startade för att STILA på en annan person och inte för att visa att "jag kan göra detta utan att slåss". Det handlade om att att visa sin motståndare att han inte förtjänade att kalla sig själv MC, ord som lyricist och annat skitsnack är internet-påhitt från den djupaste vitaste delen av radhusdjungeln.
2011-07-10 12:38
BTW varför tjatar ni om att brudar inte battlar? Dom rappar ju inte ens överhuvudtaget! Jag har aldrig sagt åt en brud att hålla sig borta från micken, tvärtom, men face facts. 85% av alla rappande brudar är STRAIGHT UP WACK!
2011-07-10 15:47
Narkimic

Du snackar goja mannen.
2011-07-10 16:28
GAIA P29

På vilket sätt har jag fel?
2011-07-10 16:32
Genom att påstå att det är en sanning att 85% av alla tjejer som rappar är wacka, genom att påstå att alla samtida dokumentärer som just berättar om hur hiphopscenen otroligt fort blev ett forum för ungdomar att battla inom, mötas och umgås. Kolla på valfri flyer från tidigt 80-tal så ser du ofta information om anti-droger, anti-våld, anti-kriminalitet etc. Inte helt i början, NEJ, men efter ett par år hade denna undergroundkultur fort plockat upp teman som att ungdomar skulle hålla sig borta från gatan för att dra på jams. Håller du inte med så kan du inte din hiphophistoria.
2011-07-10 16:42
Jag skulle kunna säga 90% för jag vet bara om en enda kvinnlig svensk rappare som är bra och det är Remedeeh. Det är klart att det blev ett forum för ungdomar och det är klart att det är anti-våld, anti-drog budskap när föreningar annordnar jams, block parties whatever. Så är det ju idag med. Det är ju inte därför man battlar eller nånsin har battlat. En battle har inte varit en manifestation mot våld. Man kan ta det så, media tillexempel, eller arrangörerna som tyckte att det var så vackert att dansa istället för att slåss. Det är det, men inbilla ingen att det var därför 8-åringar från slummen ställde sig och busta move
2011-07-10 16:48
Narkimic

Vad pratar du om? :S

Självklart så ställer sig battlare på scen för att shinea och få props av sina peers. Självklart så fixar arrangörerna och alla DJ's jams för att få bort ungdomarna från gatan (och tjäna pengar i vissa exempel). Helheten när du pratar om hiphopkulturen i en retrospektiv tongång så kan du ju inte säga att hiphopen och battlescenen inte i sig var ett gott motmedel till att de istället sköt ner varandra på gatan? Fast nu handlar inte tråden om något av detta heller så.. Du kan starta en ny tråd om du vill diskutera den frågan mer.

//Paz
2011-07-11 0:01
Någon här nämnde battle kille vs tjej och det fick mig tänka på den här battlen:
http://www.youtube.com/watch?v=6JH9aN4U_0Y

haha, här är hela om någon vill se:
http://www.youtube.com/watch?v=C9_mKug38EU&feature=related

För övrigt skulle jag också vilja se tjejer som deltar i den svenska battle scenen.
2011-07-11 0:31






Sådär ser battles Man vs Kvinna ut, one-sided RAPEFEST. Istället för att vara så förbannat insnöad på "jämlikhet" GAIA så föreslår jag att du tar och funderar på vad KONSTFORMEN battles egentligen är för något vid dess kärna.

Anledningen att du inte ser många kvinnliga MC's som battlar är mycket enkel, för att det är i stort inte en form av uttryckande som tilltalar dom. Att du börja gnälla och yra om att du vill se hela events med bara tjejer och dyl gör att man enkelt kan ifrågasätta hurvida du saknar verklighetsförankring, ser man till antalet utövare i varje liga internationellt sett så utgör det ungefär 0,x procent av den totala mängden personer som använder rap som sin uttrycksform.

2011-07-11 0:43
brb2009 P33

Hörru, sluta snacka skit och lägga ord i min mun din nolla. Vart har jag påstått att jag BARA vill se ett event med bara tjejer?

Sådär ser battles Man vs Kvinna ut, one-sided RAPEFEST. Istället för att vara så förbannat insnöad på "jämlikhet" GAIA så föreslår jag att du tar och funderar på vad KONSTFORMEN battles egentligen är för något vid dess kärna.


Jasså? Sådär ser ALLA man vs kvinna battles ut? Det finns inga andra varianter? Det finns enligt dig inte en enda tjej som kan komma med feta rader och leverera dem på ett grymt sätt? Varför tar du inte och skolar oss i hur "konstformen battles är för något vid dess kärna"? Ett gäng finniga nördgrabbar från nån håla i Småland som nervöst läser utantill från en memorerad text och drar bög-, lägga någon i en låda- och mammaskämt?

Anledningen att du inte ser många kvinnliga MC's som battlar är mycket enkel, för att det är i stort inte en form av uttryckande som tilltalar dom. Att du börja gnälla och yra om att du vill se hela events med bara tjejer och dyl gör att man enkelt kan ifrågasätta hurvida du saknar verklighetsförankring, ser man till antalet utövare i varje liga internationellt sett så utgör det ungefär 0,x procent av den totala mängden personer som använder rap som sin uttrycksform.


Det enda jag har tagit upp i denna tråden är att jag tycker att det är tråkigt att det är noll, nada, niente, nix tjejer på den svenska battlescenen öht. Jag har inte påstått att det ska handla om nån jävla jämlikhet eller att det ska vara si eller så. Det finns en hel del tjejer som rappar och ännu fler som är hangarounds. Om Kalle Banan, 16 år gammal som aldrig släppt ett skit kan ställa upp i new blood-events så varför kan inte en tjej göra det? Fan det är hatare som du som bara förstör för tjejer att ta någon plats alls. Och när du säger att battlande inte tilltalar female emcees så känner du såklart alla female emcees? Du vet exakt hur alla tycker och tänker? Mannen.. du är.. GUD?
2011-07-11 2:25
Jasså?


Amy Miller och Young Gattas skulle bli isärplockade av vilken midcarder som helst, skulle du ställa dom mot någon från toppskikten så skulle det vara liksäck direkt. Tror du på allvar det är en slump att det inte finns någon kvinnlig MC (känd) i hela världen som kan mäta sig med dom som anses vara GOAT?

Det är skitsamma hurvida det finns tjejer som rappar eller inte, det finns flera hundratusentals om inte miljoner MÄN som rappar, men bara en bråkdel av dom pysslar med battles, det är alltså en EXTREMT nischad uttrycksform, som bevisligen inte tilltalar alla, det är en sak att uppskatta konstformen och gå på events, en helt annan att deltaga.

Det har alltså inte ett skit att göra med allt joller du yrar i, som att dom skulle vara "utstötta" och sådant pajaseri, för isåfall vad är din förklaring att dom här flera hundratusentals andra som rappar men inte pysslar med battles?

Och sluta slänga dig runt med sådana klyschor som att kalla någon "hatare" när du själv är oförmögen till att formulera en logisk tankekedja bevisligen.

2011-07-11 4:45
Det varken fanns eller finns en agenda inom hiphop!! Hiphopen var det den var från början, festmusik innan det blev inflation på rappare och DJ's.

Att battles startade bara för att folk var trötta på våld är skitsnack, battles startade för att STILA på en annan person och inte för att visa att "jag kan göra detta utan att slåss".


jag kom mest in i tråden för att co-signa det där.

de flesta kulturer har nog en en tradition av att mäta krafter, skitsnackande, svar-på-talande och på nåt sätt dissa varandra. i afro-amerikansk kultur är den traditionen stark (t.ex. the dozens). det har präglat hiphopens battlande och det är klart att saker och ting kan hetta till när man jiddrar på det sättet. men det handlar inte om att slåss, därav behöver man regler. det betyder inte att hiphopen skapades för, eller har som ändamål, att vara ett främjande/förebyggande samhällsprojekt.
2011-07-11 4:57
glömde on topic:

fett svår fråga. jag förstår vad GAIA säger och håller med om ambitionen. men i realiteten... jag håller med mr horribile dictu - brb2009. vad ska man göra, saker är som saker är. kanske går det att tvinga fram nåt, men jag tror inte det skulle lösa problemet.
2011-07-11 10:21
fett svår fråga


Nä, egentligen inte vill man vända trenden så måste man öka deltagandet från det maniiga hållet med, kvinnor kommer dock alltid vara en miniroitet (I EXTREM BEMÄRKELSE) pga att det helt enkelt inte tilltalar dom, att börja "kvotera" in kvinnor bara för att skulle enbart göra det översaturerat.
2011-07-11 10:54


Här e hon bruden som kickade freestyle hon kommer in på 3:30...
2011-07-11 11:18
Narkimic P25


Kom igen. Kool Herc var DJ ingen gårdsledare.



Nej det har jag väl aldrig påstått iheller? Däremot så var han en av de få som anordnade fester dit alla, oavsett vilket område de tillhörde, vågade gå till eftersom för det första eftersom han såg till att de inte blev bråk, och för de andra så ville ingen börja bråka då han hade de fetaste soundsystemet och de fetaste festerna på den tiden.

men face facts. 85% av alla rappande brudar är STRAIGHT UP WACK!



Det är ju killar med den sortens åsikter som skrämmer iväg tjejerna. Bra att du är med och bidrar till fortsatt minoritet bland tjejer i hip hopen.
2011-07-11 11:23
hon var bra!
2011-07-11 11:24
Tailor.Made P25

Fan va grym tjejen vaaaar!!!! Vad är hennes artist-namn?
2011-07-11 11:26
yeah hon va helt ok.

checka in k sluggah och rocc boogie lite senare i videon.

chu digg
2011-07-11 11:26
ingen aning checka hon melikas blogg kanske står där
2011-07-11 11:42
haha

"hon var helt okej"

Jag tycker det är så intressant att de tjejer som rappar och klassar ut de flesta killar får sådana kommentarer.

2011-07-11 12:21

Cleo är både snygg och bra, sen kan man ju vara lite stolt som umebo.
2011-07-11 12:36


Den där var grym iaf
2011-07-11 12:38
LillJ - Den där låten är sketfet!
2011-07-11 12:53
vilken av dom?
App
2011-07-11 13:44
Persia, hata inte på Kreayshawn.
2011-07-11 14:23
Persia, hata inte på Kreayshawn.


+1
2011-07-11 15:47
Lil Maz heter tjejen i du vet inte-videon.

Persia, hata inte på Kreayshawn.


Sämst.
2011-07-11 16:15
"hon var helt okej"

Jag tycker det är så intressant att de tjejer som rappar och klassar ut de flesta killar får sådana kommentarer.


skärp dig
2011-07-11 17:08
N_Jack

Skärp dig dig själv
2011-07-11 17:15
brb2009 P33

Amy Miller och Young Gattas skulle bli isärplockade av vilken midcarder som helst, skulle du ställa dom mot någon från toppskikten så skulle det vara liksäck direkt. Tror du på allvar det är en slump att det inte finns någon kvinnlig MC (känd) i hela världen som kan mäta sig med dom som anses vara GOAT?


Vad har detta något med tråden att göra öht? Är du dum, blind och idiot samtidigt? Jag snackar inte om några jävla Millers och Gattas, varför gör du det? Ja, jag tror ju knappast att det är brist på rena skills som gör att det inte finns någar top tier female emcees. Tror du seriöst att det är lika lätt för tjejer att etablera sig, få ta plats och enda anledningen till att det ser ut som det gör är för att de är genetiskt dåligare, de saknar ordintelligens eller något liknande? Ja då är du bara en ignorant fåne.

Det är skitsamma hurvida det finns tjejer som rappar eller inte, det finns flera hundratusentals om inte miljoner MÄN som rappar, men bara en bråkdel av dom pysslar med battles, det är alltså en EXTREMT nischad uttrycksform, som bevisligen inte tilltalar alla, det är en sak att uppskatta konstformen och gå på events, en helt annan att deltaga.


Och?

Det har alltså inte ett skit att göra med allt joller du yrar i, som att dom skulle vara "utstötta" och sådant pajaseri, för isåfall vad är din förklaring att dom här flera hundratusentals andra som rappar men inte pysslar med battles?

Och sluta slänga dig runt med sådana klyschor som att kalla någon "hatare" när du själv är oförmögen till att formulera en logisk tankekedja bevisligen.


Ja, för din förklaring är ju att de aldrig kan vara lika bra som män, du är dum i huvudet, skulle hånskratta dig rakt upp i ansiktet om jag såg dig för att du är så jävla patetisk.
2011-07-11 17:35
Ja, jag tror ju knappast att det är brist på rena skills som gör att det inte finns någar top tier female emcees


Nä det har att göra med att dom aspekter av konstformen som hela tiden höjer nivån helt enkelt inte tilltalar det kvinnliga könet i samma utsträckning som det manliga, av exakt samma anledningar till varför kvinnor är minoritet inom alla fullkontaktsformer av sport med. Det är inget konstigt med det, eller något som gör dom mindre värda, vi är skapt olika helt enkelt män har en genetisk predisposition som gör att vi i stort dras till den här typen av "tävlande"

för din förklaring är ju att de aldrig kan vara lika bra som män


Försök ljuda dig igenom inläggen ett par ggr till, och sen ett par ggr till efter det, håll på så tills att innebörden blir klar för dig, för just nu skämmer du ut dig enbart, övriga i tråden har bevisligen förstått, så vad säger det egentligen om dig brosef?
2011-07-11 18:03
Kul att jag sitter och läser denhär jävla tråden alltså.
Sitter och letar efter någon snubbe som kan hjälpa mig och förklara vilket jävla musikprogram som fungerar bäst för att göra sina egna "tracks." Ska dra hem en keyboard säger alla? Äre någon här ute som vet RIKTIGT och kan förklara för mig vafan jag ska börja. I vilken ände av alla dessa apparater, slutar alltid med att jag tar headset och lyssnar på musiken istället.

Jaaaaaaaa jag vill verkligen börja med det. såså help please =D
2011-07-11 18:07
brb2009 P33

Nä det har att göra med att dom aspekter av konstformen som hela tiden höjer nivån helt enkelt inte tilltalar det kvinnliga könet i samma utsträckning som det manliga, av exakt samma anledningar till varför kvinnor är minoritet inom alla fullkontaktsformer av sport med. Det är inget konstigt med det, eller något som gör dom mindre värda, vi är skapt olika helt enkelt män har en genetisk predisposition som gör att vi i stort dras till den här typen av "tävlande"


Javisst, män är mer tävlings och konkurrensinriktade biologiskt sett. Förklarar det varför det är i stort sett noll tjejer som står på scenen och battlar? Jag har aldrig påstått att det är realistiskt med 50/50, det är du som snackar skit i tråden och försöker lägga ord i min mun. Jag startade tråden för att jag tycker det är tråkigt att det inte är med en enda tjej, inte att jag tycker att det ska vara lika mkt tjejer som killar med. Förstår du inte vad jag skriver till dig eller?

Försök ljuda dig igenom inläggen ett par ggr till, och sen ett par ggr till efter det, håll på så tills att innebörden blir klar för dig, för just nu skämmer du ut dig enbart, övriga i tråden har bevisligen förstått, så vad säger det egentligen om dig brosef?


Förstått vad? Det är ju du som har skämt ut dig, haha.. Jag har varit väldigt tydlig och klar i alla mina inlägg, finns inga rum där för missförstånd. Du står ensam i din wackness, tro inte att andra kommer dunka dig i ryggen för att du vinklade dina inlägg lite på slutet. Du började skriva i tråden som en ren gris och det vet du.
2011-07-11 18:08
angelicaaaa

Fel tråd. Fel forum.
2011-07-11 18:17
GAIA P29

Helheten när du pratar om hiphopkulturen i en retrospektiv tongång så kan du ju inte säga att hiphopen och battlescenen inte i sig var ett gott motmedel till att de istället sköt ner varandra på gatan?


Men att skjuta varandra på gatan har ju inget med battlescenen att göra. Fotbollen räddar många från slummen idag, hiphopen också, men i form av att man tjänar pengar, men våldet i slummen förblir. Oavsett hur alla vill romantisera bilden av hiphop som en peace maker on the street så är det inte sant. Nu var det ju inte jag som startade den här diskussionen, jag hoppade på tåget ba.

Va-Ra F26

Okej jag ska vara pedagogisk. 85% av alla brudar som rappar är wack. 85% av alla snubbar som rappar är wack. Säg att det finns 100 tjejer och 1000 killar som rappar. Då återstår 15 grymma tjejer och 150 grymma killar. Get my point? Det är så jävla få som rappar överhuvudtaget så hur kan man ens ifrågasätta varför dom inte syns i battles? Dom syns ju ingenstans!
2011-07-11 18:35
Förklarar det varför det är i stort sett noll tjejer som står på scenen och battlar?


Ja, eftersom det är exakt samma princip, som sagt vill du öka antalet % som utgörs av kvinnor så får du börja med att öka antalet % MÄN som rappar och pysslar med battles, matten är inte svårare än så.

tro inte att andra kommer dunka dig i ryggen för att du vinklade dina inlägg lite på slutet


Poängen har varit densamma från första bokstav, sedan att du tolkar in saker i kontexten som inte finns där får stå för dig helt och hållet.
2011-07-11 18:38
Narkimic

Se gästbok, det börjar bli lite offtopic.
App
2011-07-11 18:42
Persia, vad är dåligt med henne? En av de bättre/fräschare(stil, inte utseende) kvinnliga rapartister jag sett på senaste



2011-07-11 18:43
Narkimic P25

haha du är rolig, om du hade skrivit de där från början så hade vi inte behövt dra diskussionen så här långt. Då är jag med.

Måste även flika in att män inte är mer tävlingsinriktade pågrund av biologiskt orsak, det har bara med samhället och uppfostran att göra. Tror dessutom inte att killar är mer tävlingsinriktade än tjejer, men de tävlar bara inom olika saker.
2011-07-11 18:47
Narkimic

Okej jag ska vara pedagogisk. 85% av alla brudar som rappar är wack. 85% av alla snubbar som rappar är wack. Säg att det finns 100 tjejer och 1000 killar som rappar. Då återstår 15 grymma tjejer och 150 grymma killar. Get my point? Det är så jävla få som rappar överhuvudtaget så hur kan man ens ifrågasätta varför dom inte syns i battles? Dom syns ju ingenstans!


Det förklarar fortfarande inte varför det är exakt noll tjejer. Mindre javisst, noll nej. Men hela tråden handlar om att det är TRÅKIGT att det är så lite tjejer och om man kan göra ngt för att förbättra det, inget mer. Sen så har det varit med ganska så wacka ungar i såna new bloods events och det är ju kul att de kör men fan, det en del av dem ställer upp med kan en 6-årig flicka göra lika bra. Att memorera en text och bara läsa upp den kan en mongolid apa göra liksom.

brb2009 P33

Ok, du säger mig inget av värde så jag ser ingen poäng i att fortsätta diskutera med dig.

Sen så förstår jag inte varför det sitter folk i tråden och argumenterar emot mig och hela trådens syfte? Skäms ni inte? Allt jag har skrivit är att det är tråkigt att det är noll tjejer med. Kan man göra något åt det? Kan man prata om det? Skapa intresse bland de tjejer som faktiskt finns och rappar.

Men så börjar massa snubbar i tråden diskutera massa annat, bort från själva kärnan, hur många procent si och hur många procent så, hur det är genetiskt eller inte, blah blah blah, fucking irrelevant, tråden handlar inte om det.
2011-07-11 19:18
Men så börjar massa snubbar i tråden diskutera massa annat, bort från själva kärnan, hur många procent si och hur många procent så, hur det är genetiskt eller inte, blah blah blah, fucking irrelevant, tråden handlar inte om det.


Det är inte irrelevant, eftersom det är _PGA_ dessa omständigheter som du inte ser fler kvinnliga inom denna nischade konstform.
2011-07-12 10:46
Va-Ra F26
whaat,.. helt okej not good enough?

hahahaha :P
2011-07-12 10:49
jag promotade ju tom hennes shit...

even when a nigga try to do good its wrong ....or its not good enough for "whitey"

lol =)
2011-07-12 13:30
GAIA P29

Det är ju självklart att det handlar om att rap är jävligt mansdominerat. Men frågan är om det finns ett intresse alls från kvinnor att ta sig in i den cirkeln? Vad vet jag, men jag har faktiskt aldrig hört att brudar känner sig diskriminerade inom rap-scenen, jag har heller aldrig känt att någon försöker mota bort dom. Varför är det inte fler brudar som kör traktor, spelar rugby eller ställer till krogbråk?
2011-07-12 14:25
Vad vet jag


Som jag försökt förklarat för åsnan, kolla på antalet totalt som "rappar" i världen, och kolla sedan hur stor % av dessa som dragit sig till denna oerhört nischade uttrycksformen, antalet battlare i världen utgör 0,x% av den totala mängden aktiva "rappare"

Enda sättet att utöka mängden kvinnor som deltagar är alltså att höja övriga % satsen med, därav att GAIA's argument är dödfött ända från början, eftersom att sett till den evidens vi har att luta oss mot (ca20-25+ år av historia) så kommer aldrig "battles" bli mer än en väldigt nischad uttrycksform som dras till sig en oerhört liten del av världens rappare.

2011-07-12 15:34
Tailor.Made P25

jag promotade ju tom hennes shit...

even when a nigga try to do good its wrong ....or its not good enough for "whitey"


Förlåt ers höghet, vi tjejer borde nöja oss med allt som ni ger oss som skulle kunna tänka sig vara en komplimang. Särskilt om ni är så snälla och promotar oss. Tack ers höghet för att du är så snäll.


Narkimic P25

Vad vet jag, men jag har faktiskt aldrig hört att brudar känner sig diskriminerade inom rap-scenen, jag har heller aldrig känt att någon försöker mota bort dom. Varför är det inte fler brudar som kör traktor, spelar rugby eller ställer till krogbråk?


Exakt my point! :)
2011-07-31 23:33
Hade vart as ballt med fler tjejer huvudtaget i svensk hip-hop.
Både som rappar fett å battlar.

Heli kör hon fortfarande?
2011-08-01 17:41
Vi i The Ring kommer göra allt i vår makt för att få in tjejer i gamet.

Har bara skummat igenom detta forum (och fått många goda skratt) men vissa har inställningen "varför ska man försöka få in tjejer bara för att de är tjejer?" Jo, därför att tjejer inte alls får lika mycket plats som killar och därför inte får samma möjligheter att intresseras och utvecklas.

Jag påstår inte att det är tjejförbud på klubbar eller att killarna slår ner brudar som ställer sig i ringen när det är battle men det handlar om andra saker.

De som droppar kommentarer som "det ligger inte i tjejers natur att battla" o massa annan skit är de som förhindrar det hela. Den inställningen gör att tjejer inte känner sig välkomna samt att man stämplar hiphop/battle som en "killgrej".

De flesta tjejerna vill inte hålla på med någon "killgrej" på samma sätt som de flesta killarna inte vill hålla på med någon "tjejgrej" och det är en av MÅNGA faktorer som bidrar till att det endast är ett fåtal tjejer som rappar etc.

Jag garanterar er att inte lika många killar skulle börja med hiphop om det bara var tjejer som höll på och det ansågs vara något för brudar.

Battle har ingenting med fysiologiska faktorer att göra så tjejer har precis samma förutsättningar som killar att bli bra � allt sitter i huvudet.

Sen uppskattar vissa en swagger, attityd, kroppspråk o.s.v. som är typiskt för killar p.g.a. deras uppfostran men det behöver inte innebära att alla gör det. Personligen diggar jag rappare som är sig själva och gör det bra. Man kan ju jämför med någon som har växt upp i Brooklyn och någon som kommer från Lidingö. Den förstnämnda har ju jävligt mycket lättare att se cool ut och snacka riktig cool hiphopslang o.s.v. Men om den senare istället utnyttjar det han har och använder det mot snubben så kan han vinna i en battle o.s.v.

Det är inte vårt (vi som sysslar med hiphop) fel att det är på det här sättet och vi har ingen skyldighet att göra något åt det. Men det vore ju jävligt mycket roligare om vi fick in de andra 50% av befolkningen in i gamet - vilket skulle leda till en större plattform, ökat intresse och mångfald och därmed en utveckling av hela scenen.

Att sitta o snacka om att tjejer inte kan bli bra på att rappa/battla p.g.a att det är en "nischad branch" eller va fan det var nån hade skrivit, är för mig som att sitta och snacka om att svarta inte kan bli bra på hockey eller vita inte kan lära sig dansa.

Nu kan i o för sig inte svarta spela hockey och ni vita kan fan inte dansa ;) men det handlar inte om att man är vit eller svart utan att man inte är uppväxt med skiten eller anses vara någon som ska syssla med det och liknande.

Skulle det nu vara så att tjejer inte kunde bli lika bra som killar pga den uppfostran vi de har fått (inget jag tror på) kan man väl ändå ge dem en chans så kommer nästa generation få samma chans som oss redan från början.

När allt kommer omkring handlar det inte för mig om vem som kan bli den bästa rapparen i landet utan om att det är kul att battla och stila på folk, nice och lyssna på musik och att alla som har lust att göra det ska göra det - även tjejer.

Så frågan kvarstår; var é brudarna??
2011-09-30 13:34
ni kan ju lyssna på Syster Sol - bland dom.. där är de en hel hög med goa tjejer som kör :)
2011-09-30 14:17
Jo, därför att tjejer inte alls får lika mycket plats som killar och därför inte får samma möjligheter att intresseras och utvecklas.


Skönt att se att du förespråkar KVOTERING (bara för att)

De som droppar kommentarer som


Om du försöker förringa "könsrollernas" existens så kommer du drunkna ruskigt fort här.

De flesta tjejerna vill inte hålla på med någon "killgrej" på samma sätt som de flesta killarna inte vill hålla på med någon "tjejgrej" och det är en av MÅNGA faktorer som bidrar till att det endast är ett fåtal tjejer som rappar etc.


Är det även därför antalet rappare som också dras till "battles" utgör en ENORM minoritet av det totala antalet rappare i världen?

Men det vore ju jävligt mycket roligare om vi fick in de andra 50% av befolkningen in i gamet - vilket skulle leda till en större plattform, ökat intresse och mångfald och därmed en utveckling av hela scenen


Jo slåss mot väderkvarnar är ju trots allt en enormt produktiv syssla sägs det.

Att sitta o snacka om att tjejer inte kan bli bra på att rappa/battla p.g.a att det är en "nischad branch" eller va fan det var nån hade skrivit


Skall du citera så kan du ju göra det RÄTT istället för att bygga ditt resonemang runt en "felcitering" (för att du överhuvudtaget skall kunna få fram någon form av poäng)

---------------

Resultatet av en naiv pojkes bruk av tangentbord i ett fåtal minuter, tyvärr blir det övertydligt att den rationella tanken bakom saknas helt och hållet.

Eller för att göra det enkelt. You need to replace the captain of your brainship.
2011-10-21 15:31


Fetaste rapparen jag känner till, sjukt vackra texter, galet flow och hon är kvinna.

Vill du också kommentera? Bli medlem på Whoa och sätt igång! Är du redan registrerad kan du gå direkt till Vart i helvete är alla tjejer?! för att kommentera!